Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

1ο από τέσσερα, δυστυχώς, επικαιροποιημένα παλιά κείμενα


Την 27 08 12 ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας επιτιθέμενος σφοδρά εναντίον Δημοτικού Συμβούλου που προσπάθησε να του εξηγήσει τις από τον κανονισμό απορρέουσες υποχρεώσεις του, μου ξύπνησε  μνήμες που αφορούσαν στον  προκάτοχό του.
Έναν προκάτοχο τον οποίον είχε εκείνην την στιγμή είχε αναλάβει το άχαρο καθήκον να υπερασπισθεί, όχι για την πολιτεία του στην Προεδρεία του Δημοτικού συμβουλίου αλλά για τα σημερινά του καμώματα.
Έτσι αποφάσισα να εκθέσω σ΄αυτό το blog τέσσερα παλιά κείμενα που είχα δώσει πριν τρία με τέσσερα χρόνια στην δημοσιότητα. Ένα από αυτά είναι η προσφυγή που έκανα στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και αφορούσε στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Η προσφυγή ήταν άκαρπη. Το θέμα είναι πως, όπως έμαθα αργότερα, τέτοιες προσφυγές είχαν γίνει πάρα πολλές απ’  όλη τη χώρα. Έτσι ο Νομοθέτης θέλοντας και μη άλλαξε τον Νόμο και ποινικοποίησε κάποια στοιχεία της συμπεριφοράς των Προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων. Αυτά συγκεκριμένα που είχα καταγγείλει. Δηλαδή την άρνηση των προέδρων να προτείνουν την παύση των Δημοτικών συμβούλων που απουσίασαν τρείς συνεχείς φορές.
Το αστείο τώρα είναι πως ο σημερινός πρόεδρος δικαιολογούσε τον προηγούμενο πρόεδρο ο οποίος, δημοτικός σύμβουλος πια, έχει κάμποσο καιρό να πατήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σήμερα εξακολουθώ να έχω την προσφυγή στον δίσκο μου. Το περισσότερο που θα χρειαστώ είναι να αλλάξω μερικά ονόματα και ημερομηνίες και να την στείλω στις αρμόδιες αρχές
Το πρώτο κείμενο είναι απατηλά ήπιο. Δημοσιεύθηκε την στην εφημερίδα Μακεδονική της 22/04/09 Στην διάθεσή σας.



Πριν μερικές μέρες συνειδητοποίησα ότι σε δεκαέξι μήνες θα έχουμε δημοτικές εκλογές. Από την άλλη πάλι αναλογιζόμουν τις ατέλειες του πολιτικού μας συστήματος θεωρώντας απόλυτη αδικία το γεγονός ότι το Νομοθετικό σώμα της χώρας να έχει θεσμοθετήσει την δική του αργομισθία. Δηλαδή τα μέλη του Κοινοβουλίου της χώρας να αμείβονται χωρίς να πηγαίνουν στην δουλειά τους, δηλαδή να παρίστανται και να συμμετέχουν στη Βουλή. Συνδυάζοντας τις δύο σκέψεις κατέληξα ότι αν πρέπει να επιλέξω κάποιους για δημοτικούς συμβούλους θα πρέπει να το κάνω με βάση την προσφορά τους μέσα από το καθήκον που έχουν αναλάβει, αποκλείοντας εξ αρχής τους κοπανατζίδες.
Μη έχοντας την δυνατότητα της άμεσης εποπτείας στα τεκταινόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μου, έκανα μια αίτηση στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου λέγοντας πάνω κάτω τα παρακάτω.
Με την παρούσα μου, ασκώντας το Νόμιμο δικαίωμα που απορρέει από το άρθρο 10 του Συντάγματος και τον Νόμο 2690/1999 όπως αυτός τροποποιήθηκε με τους Ν3242/2004 και 3230/2004, ζητώ αντίγραφο του παρουσιολογίου στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την διάρκεια της θητείας σας.  Η αίτηση αυτή σκοπεύει στην ενημέρωση μου προκειμένου να αποκτήσω εικόνα για την προσφορά ενός εκάστου Δημοτικού συμβούλου και φυσικά με βάση αυτή την να ασκήσω τα εκλογικά μου καθήκοντα στις επόμενες εκλογές. Επειδή τέλος ακούγονται διάφορα, όπως για παράδειγμα ότι υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που υπογράφουν σε κάποιο βιβλίο που τηρείτε και αμέσως μετά φεύγουν χωρίς να προσφέρουν ούτε την γνώμη ούτε καν την παρουσία τους θα επιθυμούσα η ενημέρωσή μου να περιείχε και αυτήν την λεπτομέρεια. Δηλαδή της φυσικής παρουσίας.
Δεν μπορώ να υπολογίσω τον όγκο της εργασίας που απαιτείται προκειμένου να αντλήσετε από το αρχείο σας  και να επεξεργαστείτε τα παραπάνω στοιχεία. Αν δεν έχετε την δυνατότητα να πράξετε κάτι τέτοιο εντός των ημερομηνιών που ο Νόμος ορίζει ενημερώστε με, όπως άλλωστε έχετε και την υποχρέωση.
Κατ’ αρχήν οι Νόμοι με βάση τους οποίους οι Δημόσιοι λειτουργοί είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν τους πολίτες είναι απλοί και σχετικά παλιοί. Αν κάποιος δεν τους έχει ας μου τους ζητήσει. Παραπέρα, δεν ξέρω αν αυτό που κάνω, δηλαδή το να ενοχλώ συμπολίτες που έχουν σοβαρότερες υποθέσεις να διαχειρισθούν, είναι το σωστό. Ούτε καν αν αυτή η δραστηριότητα με καθιστά γραφικό ή με εκθέτει ως κουτοπόνηρο.  Τέλος, πως αν και άλλοι συμπολίτες μου έχουν ίδια ή παρόμοια κριτήρια και απαιτήσεις από τα δημόσια πρόσωπα μπορούν να αντιγράψουν και να τροποποιήσουν την παραπάνω αίτηση και να την καταθέσουν. Αυτοί όπως και εγώ απλά θα ασκήσουν νόμιμα δικαιώματα.

2 σχόλια:

  1. http://news247.gr/eidiseis/prostimo_sto_dhmo_grevenwn_giati_den_apanthse_egkairws_se_polith.1901299.html

    Υπαρχουν και αλλες λυσεις οταν υπαρχει καθυστερηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετοιμαζόμουν να αναρτήσω κείμενο με το link που μου στέλνεις. Όμως περίμενε και τα άλλα τρία κείμενα για να φρίξεις.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!