Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Τι στο διάολο

Ποινικός Κώδικας - Επαιτεία και Αλητεία

Άρθρο 407 Επαιτεία Όποιος επαιτεί από φυγοποινία ή από φιλοχρηματία ή κατά συνήθεια τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών.
Άρθρο 408 Αλητεία Καταργήθηκε με την παρ.12 περ. β’ του άρθρου 1 του ν. 2207/1994.
Άρθρο 409 Παραμέληση αποτροπής από επαιτεία ή αλητεία Τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών ή με χρηματική ποινή: α) όποιος εξωθεί σε επαιτεία ή παραλείπει να εμποδίσει από την επαιτεία ή την αλητεία πρόσωπα που έχει την επιμέλειά του ή που βρίσκονται σε σχέση εξάρτησης από αυτόν. β) όποιος παραδίδει ή προμηθεύει σε άλλους πρόσωπα ηλικίας κάτω των 17 ετών ή που έχουν υπερβεί αυτήν την ηλικία, είναι όμως σωματικά ή διανοητικά ανάπηρα, για να προκαλούν με τη νεαρή τους ηλικίας ή με τη τυχόν σωματική ή διανοητική ασθένεια ή αναπηρία τους τον οίκτο ή την περιέργεια του κοινού για χρηματικό όφελος δικό του ή άλλου.
Άρθρο 410 Γενική διάταξη Η διάταξη του άρθρου 72 για παραπομπή σε κατάστημα εργασίας εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις των άρθρων 407-409.

6 σχόλια:

  1. Δεν θα επρεπε να ασχοληθει ενεργα η Ελ.Αστυνομια με το θεμα? Ας κανουν και μια βολτα κατω στην γεφυρα που ριχνουμε το Σταυρο να δουνε και τα δυο φορτηγακια οπου διαμενουν οι επαιτες εκ Ρουμανιας (αν και πρεπει να έχουν πολωνικές πινακίδες απ'ότι είδα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν παρατηρήσεις απένατι είναι ένα αυθαίρετο (ημιαυθαίρετο) όπως θέλεις πέσ' το. Εκεί κατοικούν κατά καιρούς περίεργοι τύποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά θέλουμε να τους διώξουμε ή δεν θέλουμε? Εχθές είδα έναν δημοτικό αστυνομικό να διώχνει μια νεαρή με ένα μωρό στην αγκαλιά (που είχε μαζέψει σε μισή ωρα περίπου 15 ευρώ σε κέρματα) και απο δίπλα δύο γυναίκες θαμώνες καφετέριας να διαμαρτύρονται και να του ζητούν να ασχοληθεί με τιποτα άλλο γιατί είναι κρίμα. Άβυσσος η ψυχη του ανθρώπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί κανείς να διαβάσει:
    "Ευχάριστη εξέλιξη, είχε η προσπάθεια που κατέβαλε η Δήμαρχος Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, προκειμένου να υλοποιηθεί το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου, στο σκέλος της ανάδειξης μνημείων και ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων."
    Μα με σκουπίδια και ζητιάνους έξω από τα μνημεία τι αξία θα έχουν ή τέλος πάντων τι οικονομικό όφελος θα αποδώσουν όλα τα παραπάνω;
    Η λύση βρίσκεται κάπου εκεί. Στην συνειδητοποίηση της ευρύτερης οικονομικής ζημίας που προκαλούν όσοι βρωμίζουν και όσοι ζητιανεύουν.
    Η γλώσσα του χρήματος γίνεται πάντα κατανοητή.
    Κι αν όχι πάντα τις περισσότερες φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευτυχώς το καραβάνι αναχώρησε για άλλου προσωρινά και για λίγες μέρες θα ηρεμήσουμε απο τα κύμματα του Δουνάβεως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δα. Και χθες είχε δύο οικογένειες στους δρόμους μέχρι αργά τη νύχτα.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!