Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Αστικές Αναπλάσεις: Ότι δεν λέει το φυλλάδιο

Το 2015 τελειώνουν, αν μου ξεφύγουν και αρχίσουν, που δεν το βλέπω, οι λεγόμενες αστικές αναπλάσεις της πόλης μου. Τότε στην πόλη μου έρχεται το φυσικό αέριο. Άβολο, είνα αλήθεια.
Δεν μας είπαν τίποτε, ούτε αν θα ξανασπάσουν τα πεζοδρόμια ή ούτε αν θα διώξουν το φυσικό αέριο. . Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος θα ήθελε να μάθει.

2 σχόλια:

  1. Διάβασα σήμερα ότι θα τοποθετηθούν τραπεζάκια για να σωθεί η πλατεία Ομονοίας όπως φαίνεται ότι σώθηκαν και άλλες πλατείες με τον ίδιο τρόπο.

    Η πρώτη μου αντίδραση όταν το διάβασα αυτό ήταν πώς δεν το είχαν σκεφτεί νωρίτερα.

    Μετά όμως θυμήθηκα περιοχές τεράστιες και μεγάλες εκτάσεις όπου οι δρόμοι 2-3 μέτρων προχωράνε ανάμεσα σε δύο ψηλούς τοίχους πολυτελών ξενοδοχείων που σε οδηγούν στην θάλασσα. Μέσα στα τεράστια ξενοδοχεία βλέπει κανείς ωραίες εγκαταστάσεις, πολυτελή εστιατόρια, μαγαζιά, πισίνες με γέφυρες κτλ και έξω ένα στενό δρομάκι χωρίς καμία ορατότητα.

    Θυμήθηκα παραλίες και ελεύθερους χώρους χωρίς παγκάκια όπου ή θα καθίσεις κάτω ή σε κάποια καφετέρια όπου ο καφές κοστίζει από 3 ευρώ και πάνω.

    Και σκεφτόμουν μετά πιο ψύχραιμα τι κόσμος είναι αυτός που διαμορφώνεται, όπου σε αυτό τον κόσμο οι κατασκηνωτές σε παραλίες θεωρούνται αλήτες, όπου οι παραλίες θα είναι ιδιωτικές (πολλές είναι ήδη με άτυπο τρόπο), όπου για να κάτσεις κάπου θα πρέπει να πληρώσεις, όπου τα καθαρά και αμόλυντα τρόφιμα και λαχανικά θα είναι πανάκριβα και το νερό δυσεύρετο.

    Οι ελεύθεροι χώροι όχι μόνο σε επίπεδο χωροταξικό αλλά σε επίπεδο συμβολικό, για να ζούμε ελεύθερα, όλο και μειώνονται. Το οξυγόνο μας τελειώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σού δώσω μιά άλλη σκοπιά. Σε μια χώρα δίχως κτηματολόγιο, αλλά και χάρτη χρήσεων γής μοιραία θα φθάνουμε σε τέτοια αποτελέσματα. Η αρχή για την ευημερία είναι ο Νόμος. Ο ίδιος ο Νόμος καθορίζει και το ποιά είναι η ίδια ευημερία. Δυστυχώς δεν έχω άλλο τρόπο να ανταποκριθώ σε ανησυχίες σαν αυτήν που κατέθεσες παραπάνω. Θα χαρώ αν διαβάσω μιά πιό συγκεκριμένη τοποθέτηση του προβλήματος που ανέπτυξες.
      ΝΒΧ

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!