Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Όταν η αυτοσυντήρηση γίνεται διοικητική προσφυγή

Σε προηγούμενη ανάρτηση ισχυρίστηκα ότι θα κερδίσω την προσφυγή εναντίον της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βεροίας με την οποία εξοικονομούσαν κονδύλιο 1.500 € για την αμοιβή του δικηγόρου που θα μου έκανε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Παραθέτω το κείμενο της προσφυγής καθώς και τα απαραίτητα link μήπως και θελήσει κανείς σας να κάνει κάτι αντίστοιχο. Το αναφέρω για τι έχω την εντύπωση πως και ο κύριος Καρολίδης θα μπορούσε να πράξει το ίδιο. Τώρα βέβαια η προθεσμία πέρασε αλλά κάποια άλλη στιγμή, …ποιος ξέρει;

ΠΡΟΣΦΥΓΗ
Του Νίκου Βασ. Χατζηευστρατίου Πολιτικού Μηχανικού κατοίκου Βεροίας Ζωγιοπούλου 3
Κατά της αποφάσεως  αριθ. 434/2012  αποφάσεως της από 30 Μαΐου  2012 συνεδριάσεως Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου
Βεροίας.
Ενώπιον του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης
Ενεργώντας σύμφωνα με το άρθρο 150 του Κώδικα των Δήμων (N. 3463/2006(ΦΕΚ Α 114/30.6.2006)) μέσα στην έννομη χρονική προθεσμία και έχοντας προφανές έννομο συμφέρον ζητώ την ανάκληση της υπ’ αριθ. 434/2012 της 30 05 12 αποφάσεως της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βεροίας, επικαλούμενος το κείμενο της απόφασης  και τον κανονισμό Λειτουργίας της επιτροπής.
Η απόφαση.
Όπως φαίνεται και στην απόφαση κατ΄ αρχήν διαπιστώθηκε απαρτία με την παρουσία πέντε μελών έναντι του συνόλου των εννέα. Επίσης στην πρώτη παράγραφο του κυρίως κειμένου των πρακτικών αναφέρεται «Στη συνέχεια αφού δέχθηκε η επιτροπή να συζητήσει και αποφασίσει για το παρακάτω θέμα που δεν είναι γραμμένο στην ημερήσια διάταξη και το οποίο έκρινε ως κατεπείγον». Υπάρχει δηλαδή η σαφής παραδοχή ότι το θέμα τέθηκε ως έκτακτο και κατεπείγον.  Ακολούθησε η ανάγνωση και επιχειρηματολογία της πρότασης που αναφέρεται ως έγκριση άσκησης και κατάθεσης μηνυτήριας αναφοράς … και αγωγής αποζημίωσης…και σε βάρος του Νικολάου Χατζηευστρατίου πολιτικού Μηχανικού κατοίκου Βεροίας με παράσταση πολιτικής αγωγής για το ποσό των 1500 € με την ρητή επιφύλαξη κλπ Για να καταλήξει: Κατά ψήφισαν τα μέλη Α. Νεστορόπουλος και Σ. Κουμτσίδης.  Δηλαδή η πρόταση υπερψηφίστηκε από τρία μέλη της. (Δ. Δάσκαλος, Βέτα Αρχοντάκη και Παύλος Παυλίδης.))
Όμως την §2. του άρθρου 5 Σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής (άρθρο 75 Ν.3852/2010 (ΑΔΑ: 4ΑΜΕΩ9Ο-0ΦΟ) αναφέρεται ότι: «Ο πρόεδρος καταρτίζει την ημερήσια διάταξη. Στην ημερήσια διάταξη αναγράφονται υποχρεωτικά όλα τα θέματα που προτείνει ο δήμαρχος. Η επιτροπή μπορεί να αποφασίζει με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών της ότι συγκεκριμένο θέμα το οποίο δεν έχει εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη είναι κατεπείγον να το συζητά και να λαμβάνει απόφαση γι' αυτό με την ίδια πλειοψηφία, πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης»
Επειδή, στην προκειμένη περίπτωση δεν τηρήθηκε η δέσμευση της ενισχυμένης  πλειοψηφίας και η απόφαση ελήφθη με ψήφους 3 υπέρ και 2 κατά έναντι πέντε υπέρ και τεσσάρων κατά ως όφειλε
Γι’ αυτό ζητώ να ακυρώσετε αυτήν την απόφαση της οικονομικής επιτροπής
Ο προσφεύγων
Νίκος Β. Χατζηευστρατίου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!