Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Αγόρευση προ ημεργσίας Διάταξης ΔΣ Βέροιας 13 06 12


Δεν θα θέσω κανένα  προ ημερησίας ερώτημα, κύριε πρόεδρε, έχω συνειδητοποιήσει το μάταιο της υπόθεσης, διότι εδώ και πέντε Δημοτικά Συμβούλια, όχι μόνο βάζετε τα δυνατά σας να εξυπηρετήσετε την αδυναμία της Δημάρχου να απαντήσει επί της ουσίας, αλλά την διευκολύνετε κιόλας να διαφεύγει σε ατελέσφορους και υπερφίαλους λεκτικούς και ρητορικούς περιπάτους,
χωρίς να αντιλαμβάνεστε την επιδείνωση των δημοκρατικών πραγμάτων και την ευθύνη σας σ΄ αυτά, και χωρίς να σέβεστε καν τον κανονισμό που εσείς ο ίδιος επιμεληθήκατε, αφαιρώντας μάλιστα το δικαίωμα της επερώτησης που θεωρείται η πεμπτουσία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ούτε τα τελευταία αποτρόπαια κι απαράδεκτα επεισόδια φαίνεται να σας έχουν προβληματίσει σοβαρά, είχατε βιαστεί σας θυμίζω, να πέσετε κυριολεκτικά πάνω μου, προκειμένου να ανακαλέσω, όταν πριν πριν δύο μήνες σας εφιστούσα την προσοχή ότι εξ αιτίας των ενεργειών και των πρακτικών σας, ενδεχομένως θα χυθεί αίμα. Ε, λοιπόν χύθηκε αίμα.
Κι απόδειξη για όλα αυτά, είναι ότι περιοριστήκατε να ευλογήσετε με βερμπαλιστικές και ματαιόσπουδες ρητορείες τις πράξεις αυτές, χρησιμοποιώντας την λέξη καταδικάζω, όχι μόνο εσείς κι η δήμαρχος, αλλά σύσσωμη  η αντιπολίτευση, μείζων και ελάσσων, συμπεριλαμβανομένων των Ενεργών Πολιτών. Καταδικάσατε σύσσωμοι και με αποτροπιασμό μάλιστα, τα βίαια γεγονότα, ευελπιστώντας να συνετίσετε και να σωφρονίσετε τις ακραίες αυτές ποινικές πράξεις, χρησιμοποιώντας επακριβώς τη λέξη καταδικάζω. Κι ενώ εσείς καταδικάζατε χρησιμοποιώντας επακριβώς αυτή τη λέξη, και το παίζατε δικαστές, οι  καθ΄ ύλην αρμόδιοι της δικαιοσύνης, οι πραγματικοί δικαστές, λίγη ώρα πριν, έδιναν αναβολή.
Επειδή στην πολιτική η λέξη υγεία έχει ιδιάζουσα σημασία, ισχύει προφανώς και εδώ το «κάλλιον το προλαμβάνειν από το  θεραπεύειν», οπότε αποδεικτικά σας επισημαίνω ότι είναι αργά πια και υποκριτικό να καταδικάζετε και να χρησιμοποιείτε παρόμοιες βαρύγδουπες εκφράσεις, γιατί κατά τη γνώμη μου έχετε συμβάλει, και καθημερινά συμβάλετε με τις αυθαίρετες πράξεις σας, τις αποφάσεις σας και τις μεθοδεύσεις σας, στην γενεσιουργό αιτία  αυτών των εκτροπών, παραβαίνοντας τις ύψιστες αρχές της δημοκρατίας, που είναι η ισηγορία, η ισοπολιτεία, η  ισονομία και η ελευθερία του λόγου και πιο συγκεκριμένα παραβαίνοντας εσείς οι ίδιοι, αν όχι κατάφορα και εμμέσως τους νόμους, παραβαίνοντας όμως το καθήκον σας, κι επιδεικνύοντας μάλιστα βαριά αμέλεια που ισοδυναμεί με δόλο σε συγκεκριμένες πράξεις έχετε αν όχι κάποια ηθική αυτουργία κάποια ηθική ευθύνη. Και ξέρετε πού ακριβώς εντοπίζετε ο δόλος σας;
Α…, έχω να σας απαριθμήσω πολλά παραδείγματα.  
Στις σκοπούμενες προσπάθειες να φιμώσετε και να χειραγωγήσετε τον τοπικό Τύπο, με τον οποίο είναι πλέον αυταπόδεικτες οι συναλλαγές σας με τους εκδότες. Δύο φορές αυξήσατε τις συνδρομές των εφημερίδων. Υποθάλπετε τη σιγή των μέσων, με μηνύσεις και αγωγές, δεν απομαγνητοφωνείτε τα πρακτικά, οπότε δυσχεραίνετε την ταυτοποίηση των όσων ακούγονται με όσα επακριβώς δεν καταγράφονται, δεν απαντάτε σε κρίσιμες ερωτήσεις που άπτονται κακουργηματικών πράξεων, δεν εφαρμόζετε τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου σας, δεν εφαρμόζετε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, έξι χρόνια τώρα, είστε παράνομοι για την επανα-μονοδρόμηση της Μητροπόλεως και του ρωμαϊκού δρόμου, και  παρόλα αυτά, ανοίγετε πανιά για καινούργιες ρηξικέλευθες αναπλάσεις, τόσο στη Βέροια όσο και στο Σέλι, τηρείτε ύποπτη σιγή ιχθύος κι ενώ καταρρέει ο κόσμος, και εμφανέστερα ο κόσμος σας, έχετε το νου σας συνεχώς στην εισροή κονδυλίων και στο σλόγκαν να μη χαθεί χρήμα. Φυσικά κανένα πρόγραμμα δεν είναι διατεθειμένο να  σας επιδοτήσει προκειμένου  να διορθώσετε τις φαντασιοπληκτικές αστοχίες και τα σφάλματα των επιλογών, τόσο των δικών σας όσο και των προκατόχων σας, δημάρχων, μέσα στον διακαή πόθο όλων σας να παρουσιάσετε σπασμωδικά κάποιο έργο επιτέλους, και χωρίς να φαίνεται ότι σας συνετίζουν οι καμπάνες των καταλογισμών και οι παραπομπές σας σε δίκες. Τέσσερις από τους 12 καποδιστριακούς δημάρχους ήταν σήμερα στην πλατεία περιμένοντας την Δικαιοσύνη μαζί με τους κατηγορούμενους των έκτροπων πράξεων.
Αν δεν είναι βία εναντίον της δημοκρατίας η κατάχρηση της εξουσίας αυτή και η καταστρατήγηση της ηθικής του νόμου δια νομιμοφανών και νομοτυπιών, από σας τους ίδιους, τότε τι είναι;
Και πως  θα απαιτήσετε να μην παραβαίνουν, οι όποιοι άλλοι το ποινικό δίκαιο, όταν εσείς όχι μόνο το παραβαίνετε αλλά χρησιμοποιείτε προκλητικά, δυο μέτρα και δυο σταθμά όταν πρόκειται για δημόσιο χρήμα. Παράδειγμα: Προβαίνετε σε χαριστικές πράξεις δημοσίου  χρήματος με τις μεθοδευμένες εκπτώσεις σας στα ενοίκια της Δημοτικής περιουσίας και τρέχετε στα δικαστήρια να υπερασπιστείτε την ευθιξία σας, με δημόσιο χρήμα πάλι,  και συγχρόνως  αδιαφορείτε για τη διασπάθιση του δημοτικού χρήματος σε υπέρογκα νοίκια που πληρώνεται σε κτίρια ιδιωτών και δεν κάνετε τίποτε για εξοικονόμηση πόρων. Στρέφεστε δικαστικά εναντίον της ελευθερίας του λόγου, κι όμως  ούτε ένα εξώδικο στείλατε, καν ένα ασφαλιστικό μέτρο διανοείστε, όταν οι ενοικιαστές της Δημοτικής περιουσίας, παρατούν την περιουσία του Δήμου σαν ραχοκοκαλιά από ψάρι σε σκουπιδότοπο, ή όταν παρατούν τις συμβάσεις και τα έργα κάνοντας μόνο ό,τι μπορούσαν, και κανείς δεν θα καταδεχθεί ποτέ ξανά να ρίξει μια ματιά, γιατί θα είναι αξιοθρήνητα ερείπια. Κάντε μια βόλτα στο αναψυκτήριο στο άλσος του Παπάγου για να να το διαπιστώσετε ιδίοις όμασιν. Επιβλέψατε την καθαριότητα, αλλά σας το λέω ακόμα μια φορά. Καθαρό κύριοι δεν είναι αυτό που καθαρίζεται κι αυτό που πλένεται και ξεπλένεται αλλά αυτό που δεν λερώνει και δεν λερώνεται.  Στην διαχείριση αυτών των υποθέσεων, το μαντίλι σας είναι αμετάκλητα λερωμένο.
Δράττομαι μιας αποστροφής στην αγόρευση ενός συναδέλφου απ΄ το προηγούμενο δημοτικό Συμβούλιο. Στην υπόθεση του Πανεπιστημίου η Δήμαρχος «έκανε ό,τι μπορούσε», είπε. Λεκτικά δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί αν έκανε τα πάντα ή αν προσποιήθηκε ότι μπορούσε να κάνει οτιδήποτε, αν είναι ειδικό ή αναφορικό, δηλαδή, το ότι, γιατί το κόμμα ανάμεσα στο όμικρον και στο ταυ, δεν ακούγεται. Η θητεία της όμως στα θεατρικά πράγματα απ΄ το μετερίζι του πολιτισμού, μας υπαγορεύει ότι η δήμαρχος έμαθε πολύ καλά να παίζει ρόλους καθώς εντρύφησε στην υποκριτική τέχνη από διοικητική και υπαλληλική αμειβόμενη θέση.

Για να την διευκολύνω παρ΄ όλα αυτά, όσες ερωτήσεις έχω θα τις υποβάλω γραπτώς προκειμένου να έχει την ευχέρεια του χρόνου και της σκέψης να μου απαντήσει μέσα στο όριο που προβλέπει ο νόμος.
Εκτός απ΄ όλα αυτά που μπορείτε να τα θεωρήσετε γραφικά και θεωρητικά, θα σας αποδείξω εν συντομία πως η Δημοτική αρχή υπό την καθοδήγηση της Δημάρχου καταφέρνει να εξαπατά το Δημοτικό Συμβούλιο και να το καθιστά συνένοχο, όπως ακριβώς επεχείρησε να πράξει και με μένα. Πρώτα απ΄ όλα δηλώνω ότι παραιτούμαι από υπεύθυνος των λαχανόκηπων. Να τολμήσω μια ρητορική ερώτηση; Πήγε κανείς από σας στους Δημοτικούς λαχανόκηπους; Υποψιάζομαι πως όχι. Κι όμως το ψηφίσαμε, θαρρώ ομόφωνα, γιατί εμπιστευτήκαμε τη Δήμαρχο και τον εισηγητή. 
Εγώ ακόμη περισσότερο που δέχθηκα την πρόταση της να είμαι υπεύθυνος. Ε, λοιπόν παραιτούμαι και σας προκαλώ, να τον επισκεφτείτε μαζί με μπαξεβάνους, με καθηγητές πανεπιστημίου, με γεωπόνους με θηροφύλακες ή και ιχθυολόγους ακόμη αλλά καλλιέργεια, μέσα σε χώρο που θεόρατα πλατάνια εμποδίζουν την φωτοσύνθεση δεν είμαι δυνατόν να γίνει. Δεν θα επιτρέψουν καν την παραγωγή μιας ντομάτας. Πάλι ετοιμάζεστε να διασπαθίσετε δημόσιο χρήμα γιατί σκέφτεστε να κάνετε περίφραξη ενώ ένα μονόυνο άροτρο, έβγαλε στην επιφάνεια κοτρώνες 20 εκατοστών από τα μπάζα που είχε το υπέδαφος. Το κρισιμότερο όμως είναι ότι προσπαθήσατε να καταστήσετε συνένοχο το Δημοτικό Συμβούλιο και ειδικότερα εμένα. Παραιτούμαι λοιπόν, από υπεύθυνος λαχανόκηπων. Σας τους επιστρέφω.
Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!