Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ο συνδικαλιστής του ΤΕΕ



Διάβασα στο site του ΔημήτρηΚαρολίδη μια αναφορά/υπενθύμιση για τα έργα και τις ημέρες κάποιων τοπικών (τότε) παραγόντων. Επρόκειτο για ένα «χαριτωμένο» video όπου κάποιος δήμαρχος που κοπτόταν να κατασκευαστεί εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων δίπλα στον Αλιάκμονα είχε κουβαλήσει εκεί τον Λιάπη και όλο το επιτελείο για να τον πείσει ότι δεν επρόκειτο για Αρχαιολογικό χώρο. Ο πρωθυπουργικός ξάδερφος ήταν ΥΠ Πολιτισμού


Ο Λιάπης πείστηκε και η έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού δόθηκε. Το εργοστάσιο όμως δεν έγινε για τον πολύ απλό λόγο. Η λειτουργία του ήταν πανάκριβη και η επένδυση εκτός από χαζή σαν κεντρική ιδέα, προέβλεπε και μια ληστρική σύμβαση. Η επιλογή άλλωστε να κουβαλήσουμε τα σκουπίδια μας στην Κοζάνη πληρώνοντας μεταφορικά και ενοίκιο για την χρήση του ΧΥΤΑ της Κοζάνης το απέδειξε. Η σημερινή διαδικασία κοστίζει τα μισά λεφτά απ’ όσα θα ‘πρεπε να δίνουμε στον παραχωρησιούχο. (Τι παραχωρησιούχο δηλαδή Παραχωρησιοκράτορας θα ήταν)

Η υπενθύμιση δεν γίνεται για να αναδείξει την αναδιδόμενη φαιδρότητα από το βιντεάκι. Αυτή μετά τα όσα έχουν γίνει τελευταία φαίνεται πια σαν μια παρωνυχίδα σε ένα σώμα που πάσχει από φυματίωση.  Αλλού είναι το θέμα. Είναι στο ότι αν δεν έφευγε ο εργολάβος από μόνος του οι πολίτες της πόλης θα μάθαιναν πόσο κοστίζει η επεξεργασία των σκουπιδιών τους από τον πρώτο τους λογαριασμό. Κανείς, ούτε οι τοπικοί άρχοντες ούτε το τοπικό ΤΕΕ, οι συνδικαλιστές του οποίου κέρδισαν δημοσιότητα από εκείνη την ιστορία, δεν είπε το απλό πράγμα στους συμπολίτες του. Ότι του ετοίμαζαν έναν οικονομικό δυνάστη.

Συχνά    επαναλαμβάνεται από αυτό το blog ότι κανείς από την παρούσα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν πρέπει να βάλει καν υποψηφιότητα. Σήμερα με την ευκαιρία προστίθεται πως δεν πρέπει να βάλει ούτε συνδικαλιστής του ΤΕΕ.

2 σχόλια:

  1. ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ.ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!