Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Προημερησίας διάταξης ομιλία του Δημοτικού συμβούλου Αγγέλογλου Ιωάννη στη συνεδρίαση της 20.1.2014


Μεσολάβησαν πολλές ονομαστικές γιορτές από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο οπότε θα ευχηθώ μόνο για τις δύο τελευταίες, τη γιορτή του Αγίου Αντωνίου, γιορτή του πολιούχου της πόλης μας και του Αγίου Αθανασίου. Τις καλύτερές ευχές μου λοιπόν για το επώνυμό σας, κύριε Πρόεδρε, δεν είναι βέβαια το βαφτιστικό σας, αλλά δεν παύει να είναι το όνομά σας, έστω και μ΄ ένα πρόθεμα που κι αυτό είναι ευσεβές, αδιακρίτως προέλευσης.  Και για να μη διαμαρτυρηθεί πάλι ο κύριος Χατζηκώστας, κεράστε τον κάτι, δεν λέω για Χαρτζηλίκι ή Χατζηλίκι, αλλά με ένα σοκολατάκι πιστεύω ότι δεν θα διαταράξει με άλλη παρέμβασή του τη διαδικασία με χαρακτηρισμούς προσβλητικούς για τους δημοτικούς συμβούλους. 



Ξεκινώντας τη θητεία μου στο τρέχον δημοτικό Συμβούλιο, έθεσα υπ΄ όψη σας δύο κυρίαρχους προσανατολισμούς που διέπουν τις αρχές μου. Την ελευθερία του λόγου και τη Δικαιοσύνη. 

Παραμονές πρωτοχρονιάς καταστρατηγήθηκαν αμφότερες και δυστυχώς κύριε πρόεδρε, ανάμεσα στους «δράστες» (εντός εισαγωγικών) είστε και εσείς. Και απ΄ ότι μαθαίνω ζητήσατε και τη συνδρομή της οικονομικής επιτροπής. Το ότι διαλέξατε τις μέρες των εορτών της πρωτοχρονιάς και του Αγίου Βασιλείου, εκτός από την προσβολή της ελευθερίας του λόγου, που είναι ο θεμέλιος λίθος του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος,  η ενέργειά σας αυτή να θέλετε να κοιμηθεί στο κρατητήριο συμπολίτης μας για τις ιδέες του, αποδεικνύει την εμπάθεια και την κακότητά σας. Το αδίκημα που φαντασιώσατε είναι αυτόφωρο. Η βιασύνη σας το αποδεικνύει περίτρανα. Δεν θα το ΄σκαγε στο εξωτερικό, είχατε όλο το χρόνο να υποβάλετε μήνυση οποιαδήποτε άλλη μέρα, όλες ορθόδοξες είναι. 

Πείτε μας επιτέλους για χάρη της διαφάνειας και της Δικαιοσύνης λοιπόν, σε ποια ονόματα και σε πόσα βιβλιάρια έχουν κατατεθεί τα χρήματα της δωρεάς Κούσιου αλλά και σε ποια τράπεζα. Αν θυμάμαι καλά όταν ιδρύθηκε μια καινούργια τράπεζα στην πόλη μας είχατε προστρέξει στο κάλεσμά της και δώσατε την πληρωμή των υπαλλήλων, σ΄ εκείνη. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, κι αυτός είναι ο λόγος που ζητώ να μας πείτε σε ποια τράπεζα, έχουν κατατεθεί, σε ελληνική, σε ελβετική, σε κυπριακή … Είναι λογικό να το ζητάμε αυτό κύριε πρόεδρε γιατί πολλά έχουν ακούσει τα αυτιά μας και διαβάζουν τα μάτια μας. Ας έχουμε τη δυνατότητα να σας προειδοποιήσουμε σαν σύμβουλοί σας, για την περίπτωση που μάθουμε κάτι για κούρεμα ή φαλιμέντο, που θα έχει σαν συνέπεια να συρρικνωθούν τα χρήματα της δωρεάς περισσότερο απ΄ όσο αυγατίζουν με τους τόκους της αργοπορίας σας. 

Για το περίπτερο που τοποθετήσατε σαν μπάστακα καταμεσίς ενός δρόμου, έστω πεζοδρόμου, θα πρέπει να απολογηθείτε κύριε πρόεδρε, όλη η πόλη γελάει εις βάρος του Δημοτικού συμβουλίου, γιατί τις αποφάσεις σας, έστω και τις πλειοψηφικές τις επωμιζόμαστε κι εμείς, καθώς ο κόσμος δεν ξέρει ποιος ψήφισε και ποιος δεν ψήφισε, δεν είναι όλες οι αποφάσεις ονομαστικές ούτε κυκλοφορούν εγκαίρως τα πρακτικά.

Και μιας που ποινικοποιήσατε για δεύτερη φορά τουλάχιστον, την πολιτική ζωή του τόπου, μας δίδεται το έναυσμα και το  δικαίωμα, να πράξουμε κι εμείς αναλόγως, προκειμένου, ν΄απονεμηθεί η Δικαιοσύνη  εκείνη που δεν κατορθώνει ο ορθός λόγος ν’ απονείμει, μιας που μεταφέρεται εν πολλοίς στα ποινικά Δικαστήρια. Για οποιαδήποτε έστω μεταιχμιακά ποινική παράβασή σας,  είναι πεποίθησή μας, θα προσφεύγουμε στον εισαγγελέα, αρχής γενομένης, από την βαριά σας αμέλεια, η οποία ενδεχομένως να ενέχει και τον δόλο κάποιων. Για το Ηρώον της αναπλασθείσης επί των ημερών σας Πλατείας Δικαστηρίων, ο λόγος, και της βαριάς αμέλειά σας για το άγαλμα,  αλήθεια, πώς αποκαλεί το αψευδές στόμα του Λαού, κύριε πρόεδρε και κυρία Δήμαρχος την πλατεία αυτή, πρώην Ρακτιβάν, πρώην πλατεία Ωρολογίου, Πρώην Δικαστηρίων, Πρώην Ρομά που βρομά, νύν Βαρώτσου, νυν  του κλώτσου και  του Κώτσου, που πιαστήκατε και τρέχετε και δεν φθάνετε, νυν Πλατεία Καισαριανής. Πώς την αποκαλείτε εσείς μήπως πλατεία των ανεκπλήρωτων βάθρων και βαράθρων;
[6:43:14 πμ] *** Missed call from aggeloglou. ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!