Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Πόλεμο σε κυβέρνηση και επενδυτές κηρύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ


Επί ποδός πολέμου κατά προωθούμενων και επικείμενων ή σχεδιαζόμενων ιδιωτικοποιήσεων τελεί όπως φαίνεται η Κουμουνδούρου με πυρά κατά κυβέρνησης και επίδοξων επενδυτών.

Την αρχή είχε κάνει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας για τις τράπεζες πριν λίγες μέρες. Η συνέχεια δόθηκε για την ενέργεια με αφορμή το νομοσχέδιο που βρίσκεται στη βουλή για το διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ απ’ τη ΔΕΗ και την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του οργανισμού. Η επιθετική και αιχμηρή στάση του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται στην τοποθέτηση του εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου ο οποίος ανέφερε στην αρμόδια επιτροπή της βουλής πως «Για εμάς, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ δεν ισχύει. Είμαστε απολύτως σαφείς. Δεν αποδεχόμαστε αυτή την ιδιωτικοποίηση. Απευθυνόμαστε και στην κυβέρνηση και στους επενδυτές στους οποίους λέμε να μην έρθουν».

Στο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγουν και ένα νέο μέτωπο αυτή τη φορά με επίκεντρο το λιμάνι του Πειραιά. Στην Κουμουνδούρου γίνεται λόγος για «σχέδιο παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ με συνοπτικές διαδικασίες» και το χαρακτηρίζουν «τεράστιο σκάνδαλο που πρέπει να αποτραπεί» καθώς όπως τονίζουν το λιμάνι του Πειραιά θα περάσει «στα χέρια των κερδοσκόπων» και θα λειτουργεί ως «ιδιωτικό μονοπώλιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, απ’ την Κουμουνδούρου σχεδιάζεται και συνέχεια σε τέτοιου τύπου παρεμβάσεις, ειδικά όσο θα οδεύουμε προς τις εκλογές και μάλιστα η εναντίωση σε τέτοιες πολιτικές και οικονομικές επιλογές όπως οι ιδιωτικοποιήσεις θα συνδυαστεί με τις συνολικότερες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «παραγωγική ανασυγκρότηση»  στο πλαίσιο μιας διαφορετικής πολιτικής εξόδου απ’ την κρίση με στήριξη της εγχώριας παραγωγής. Σ’ αυτή την κατεύθυνση το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα δεν θα αφήνει τίποτα «να πέσει κάτω».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για τον αγωγό TAP με αφορμή όσα υποστήριξε στο συνέδριο «Investing in Energy» ο Διευθυντής Ενεργειακών και Βιομηχανικών Έργων της JP Άβαξ κ. Αρσενίου ότι «οι προδιαγραφές που έχουν τεθεί από τον ΤΑP αποκλείουν τις ελληνικές εταιρείες». Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση «η παρέμβασή του στο συνέδριο συνοδευόταν επίσης με σκέψεις για μετακόμιση της εταιρείας στο εξωτερικό, αν δεν επιλυθεί το θέμα με τις εγγυητικές επιστολές των ελληνικών τραπεζών». Στη βάση αυτή η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι «οι εξελίξεις δικαιώνουν το ΣΥΡΙΖΑ που κράτησε αποστάσεις και δεν υπερψήφισε τη σύμβαση» και «διαψεύδουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης που πρόβαλαν προς την κοινή γνώμη τη θέση πως ο τόπος και ο λαός θα έχουν μεγάλο όφελος».
Κάλχας

Σημείωση του Blogger: Για να τα δούμε από την αρχή. Εντάξει οι κρατούντες είναι δυστακτικοί. Μέχρι και δειλούς μπορείς να τους πεις και δύσκολα θα βρεθεί κάτι να αποδείξει το λάθος του ισχυρισμού. Αλλά οι άλλοι; Αυτοί πια μου θυμίζουν το "μπρος πίσω" του τηλεοπτικού ήρωα Πώποτα. Κι ακόμη χειρότερα: Μπρός πίσω δυνατά και αγωνιστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!