Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Βέροια - Άνω-Κάτω Σέλι: Μα τέτοια σύμπτωση πια;


00-0085-6-203Από το verianet.gr
Μια μέρα πριν την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά τις ευθύνες για το έργο της οδικής σύνδεσης Άνω-Κάτω Σελίου, ένα έργο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, δικαιώθηκε ο εργολάβος με το ποσό των 443.450 ευρώ. Ποσό που καλείται να πληρώσει ο Δήμος Βέροιας. Πρόκειται για τον 7ο και 8ο λογαριασμό τους οποίους το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να πληρωθούν, άσχετα αν υπάρχει αντίρρηση από το Δήμο, αφού το έργο δεν εκτελέστηκε….


Τώρα ο Δήμος θα υποβάλει ένσταση στο Συμβούλιο Επικρατείας. Πάντως ο Δήμος Βέροιας δεν παραβρέθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης, όπως έκανε πριν λίγες μέρες με την υπόθεση του Ξηρολιβάδου και στη συνέχεια έστειλε και ανακοίνωση πανηγυρικού χαρακτήρα…

Όλως συμπτωματικά η «δικαίωση» του εργολάβου του έργου Άνω-Κάτω Σέλι έρχεται μια μέρα πριν την εκδίκαση της υπόθεσης σε ό,τι αφορά τις πολιτικές και υπηρεσιακές ευθύνες, με το κατηγορητήριο να είναι σε βαθμό κακουργήματος.
Για την υπόθεση αυτή κατηγορούνται υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Βέροιας και ο τότε αντιδήμαρχος τεχνικών, ο οποίος, λόγω του κατηγορητηρίου, τέθηκε εκτός Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Πέραν της στάσης που κράτησε ο Δήμος Βέροιας κατά την εκδίκαση της απόφασης, ερωτήματα προκαλεί  ο όλος χειρισμός της υπόθεσης καθώς εξετάζεται αν μπορούσε ο Δήμος να  ακυρώσει τους δύο λογαριασμούς ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα από τον εργολάβο να προβάλει τις απατήσεις για τις οποίες δικαιώθηκε….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!