Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Γέφυρα Κούσιου: Πολύ χαρά για το τίποτα



Άκουσα τις προάλλες πως αξιωματούχοι του Δήμου Βεροίας κοκορεύονται βαυκαλιζόμενοι ότι το θέμα της Γέφυρας Κούσιου στάλθηκε εκ μέρους του Δήμου στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Δεν ξέρω γιατί χαίρονταν τόσο πολύ. Το Ελεγκτικό Συνέδριο ασχολείται με προσυμβατικούς Ελέγχους έργων μεγάλου προϋπολογισμού. Άρα, αν τους πουν πως όλα τα έκαναν καλά, τότε θα αναφερθούν σε έλεγχο μιας προσυμβατικής διαδικασίας.   
Κανείς, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν τους κατηγόρησε για λάθη στην προσυμβατική διαδικασία. Αργότερα τα θαλάσσωσαν.

4 σχόλια:

  1. Γιατί τους κοροϊδεύεις λοιπόν?? Το σχέδιο τους προχωράει κανονικά. Μέχρι τέλος του μήνα (άντε μέσα του επόμενου) θα πάρουν τον προσυμβατικό έλεγχο, και μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου θα ολοκληρώσουν το έργο και θα πανε χαρούμενοι στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω ότι ξανάρχισες την πλακίτσα. Αλλά προσυμβατικός έλεγχος είναι αυτός που έχει να κάνει με την σύμβση που έγινε πριν τρία χρόνια. Αυτός έγινε και τελείωσε. Αυτοί τώρα τι πάνε να κάνουτν δεν ξέρω. Φοβάμαι πως δεν ξέρουν ούτε αυτοί.

      Διαγραφή
  2. Και τώρα προσυμβατικός έλεγχος είναι. Επειδή τα απρόβλεπτα δεν επαρκούν, για να του δόσουν τις 250χ. θα κάνουν συμπληρωματική σύμβαση. Εδώ και ένα χρόνο περίπου όλες οι συμπληρωματικές συμβάσεις περνούν από προσυμβατικό έλεγχο.(όπως αυτός που γίνεται τώρα). Όπως και να'χει αυτά γραφειοκρατικά είναι, κάποια στιγμή θα γίνουν. αυτό που είμαι περίεργος να δω είναι με τι φακιρικά θα εμφανίσουν την γέφυρα στο τέλος Φεβρουαρίου. Γιατί όπως σίγουρα ξέρεις μετά τα μέσα του Φεβρουαρίου η σύμβαση λύνεται αυτοδικαίως και δεν έχουν δικαίωμα να βάλουν ούτε ένα πετρδάκι. Και φυσικά ούτε να το πιστοποιήσουν και να το πληρώσουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμάμαι ότι έπρεπε να περάσει ο προϋπολογισμός ένα ύψος για να πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
      Όπως και να έχει το πράγμα αυτό δεν ήταν 250 χιλ€.
      Μάλλον θα ξέρεις καλύτερα από μένα.Όμως δεν είναι μόνον το Ελ. Συν. Η προσφυγή που έκανα στην αποκεντρωμένη μπορεί να απορριφθεί γιατί δεν θα μου αναγνωρισθεί το έννομο συμφέρον αλλά σίγουρα θα προκαλέσει έλεγχο και μπλοκάρισμε της διαδικασίας.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!