Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Το" κούμπωμα"

Στην αργκό των τεχνικών η συναρμογή γεγικά, η συμβολή κατασκευαζόμενης δοκού προς υπάρχουσα ειδικότερα αλλά και χρονική σύμπτωση δύο δραστηριοτήτων (σπανιότερα). 
Ο λόγος που φορέθηκε αυτές τις μέρες η λέξη "κούμπωμα" αφορούσε στη θέση του κόμβου συμβολής του κατασκευαζόμενου κάθετου άξονα της Εγνατίας μ' αυτήν.
Μια θέση που  μόνο τεχνοκρατικά μπορεί να προκύψει. Δηλαδή κάποιοι επαγγελματίες θα συνυπολογίσουν όλους τους παράγοντες που συμμετέχουν στην διαμόρφωση του κλάσματος ωφέλεια προς κόστος για κάθε διαθέσιμη λύση και θα βρουν την ευνοϊκότερη (εδώ μεγαλύτερη) τιμή. Πρόκειται για μια διαδικασία δύσκολη διότι ο συνυπολογισμός των επί μέρους παραγόντων οφείλει να γίνει με συντελεστές βαρύτητας που και αυτοί με τη σειρά τους είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθούν.

Απέναντι σ' αυτές τις αντιξοότητες  έρχονται "οι τοπικοί παράγοντες" να εκφέρουν απόψεις. Όχι απόψεις που θα πρότειναν τα μεγέθη των συντελεστών βαρύτητας αλλά για το που θα γίνει ο κόμβος. Έτσι απλά. 

Έρχονται δηλαδή οι ταγοί μας να επιβεβαιώσουν ακόμη μια φορά πως στην χώρα μας πολιτική είναι η αντιμετώπιση από ερασιτέχνες προβλημάτων που όφειλαν να λυθούν από επαγγελματίες και μόνον

Α ναι. Αυτές οι παρεμβάσεις και μερικές μηνύσεις είναι το 50% του χρόνου που διαθέτουν ασκώντας δημόσια καθήκοντα.
 

3 σχόλια:

  1. Αν εσύ είχες την επιχείρησή σου ακριβώς στον κόμβο της Κουλούρας, (μια επιχείρηση άμεσα συνδεδεμένη με μεταφορές) δεν θα σκοτωνόσουν να γίνει το κούμπωμα στην δική σου κουμπότρυπα?? Την αλήθεια πες τώρα...!! Τι τους κατηγορείς λοιπόν??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για κάτσε. Η κατασκευή νέου κόμβου δεν αποκλείει την λειτουργία του άλλου. Και εν πάση περιπτώσει η απόσταση των δύο κόμβων θα είναι στην χειρότερη περίπτωση 4 Km. Δηλαδή που θα είναι το πρόβλημα στη λειτουργία της sommet αν αυτήν υπαινίσσεσαι;

      Διαγραφή
  2. Εσύ Νίκο καλά τα λες, αλλά κάποιοι με το φτωχό τους το μυαλό πανικοβάλλονται και προσπαθούν να πανικοβάλλουν και τους υπόλοιπους. Εκτός αν υποτιμήσαμε την εξυπνάδα τους, ή έχουν κάποια πληροφορία που οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε. (π.χ. να ανοίγει κανένα καλό ψυγείο στη Μέση...???)
    Για διάβασε.....
    http://pliroforiodotis.gr/index.php/2010-06-26-22-20-18/36791-veria

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!