Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

H Δημόσια Διαβούλευση (opengov) δείχνει δρόμους



Είχα γραφτεί συνδρομητής στο Orengov. Eίναι μια ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία μπορεί (οφείλει θα έλεγα) όποιος ξέρει κάτι παραπάνω να δώσει την γνώμη του σε Νομοσχέδια τα οποία τίθενται σε Δημόσια διαβούλευση. Τα θέματα είναι εξειδικευμένα. Ακόμη και εγώ, ο επαγγελματίας ξερόλας, μόνον μια φορά έδωσα με πολύ συστολή την άποψή μου.
Έχω καταλήξει να παίρνω ιδέες παρά να δίνω. Χώρια που τα σχόλια των πολιτών είναι ιδιαίτερα χρήσιμα και διαφωτιστικά.
Έτσι πριν μέρες πήρα το καθιερωμένο e-mail ειδοποίηση να των την γνώμη μου για το παρακάτω.
Τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος της Α’ φάσης του διαγωνισμού του έργου: «Ψηφιακή Καταγραφή, Αποθήκευση Και Διάθεση Πρακτικών Συνεδριάσεων Δικαστηρίων με ΣΔΙΤ»

Αντικείμενο του έργου είναι η ψηφιακή καταγραφή, αποθήκευση και διάθεση των πρακτικών των συνεδριάσεων στα πρωτοδικεία και εφετεία (πολιτικά και ποινικά) και στα ειρηνοδικεία της χώρας, με Σύμπραξη Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα. Το Έργο αυτό θα περιλαμβάνει α) τη δημιουργία Πληροφοριακού Συστήματος και υποδομών για την ψηφιακή καταγραφή, αρχειοθέτηση και διάθεση των Πρακτικών των Συνεδριάσεων των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων της χώρας, που παράγονται με το σύστημα της Ηχογράφησης-Αποηχογράφησης και β) τη προμήθεια υπηρεσιών Ηχογράφησης-Αποηχογράφησης των πρακτικών των δικαστηρίων.

Δεδομένης της σπουδαιότητας του προτεινόμενου έργου, σας καλείσθε να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας επί του σχεδίου Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος της Α’ φάσης


Έχω κρατήσει το αρχείο της διακήρυξης.  Σκέφτηκα το πολύ απλό: Αυτοί δεν είναι στα σίγουρα κορόιδα που ξεκινάνε μια τέτοια προσπάθεια και μάλιστα στον χώρο στων Δικαστηρίων. Εμείς στον Δήμο μας μήπως θα πρέπει σιγά σιγά να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την μεταφορά της αρμοδιότητας της τήρησης των  Πρακτικών όλων των συμβουλίων (Δημοτικό Επιτροπές ποιότητας Ζωής Τεχνικών, κλπ) σε ιδιωτική εταιρεία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!