Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Γέφυρα Κούσιου: Το e-mail της 22 10 12



Χθες δύο από τα θέματα που θα συζητιόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας ήταν και το πρώτο «Επί ενστάσεως αναδόχου του έργου «Κατασκευή Γέφυρας Αφών Κούσιου» κατά της υπ’ αριθ. 44862/27-8-2012 πράξης της Διευθύνουσας Υπηρεσίας (επιβολή ποινικής ρήτρας)»  και το δεύτερο  « Έγκριση ή μη συγκρότησης τριμελούς επιτροπής για τον καθορισμό του κόστους ικριωμάτων της γέφυρας Αφών Κούσιου.»

Στο πρώτο ο εργολάβος ζητούσε να του χαρισθούν ρήτρες (ένθετη φωτό) και στο δεύτερο γινόταν μια απόπειρα να μεταφερθούν ευθύνες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου σε επιτροπή. Συνηθισμένες μεθοδεύσεις.
Έστειλα σ’ όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους e-mail με το παρακάτω περιεχόμενο

«Με το συνημμένο εισηγητικό η Τεχνική Υπηρεσία ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να ορίσει επιτροπή που θα καθορίσει το κόστος των ικριωμάτων. Επ’ αυτού υπάρχουν οι εξής παρατηρήσεις:
1.       Η Τεχνική Υπηρεσία εδώ και πάνω από έναν χρόνο διαβεβαιώνει ότι το κόστος των νέων ικριωμάτων θα είναι το ίδιο με αυτών που όρισε η δημοπρασία. Υπενθυμίζεται ότι κατά την συνεδρίασή σας στο Ξερολίβαδο, όπου ψηφίστηκε η παραλαβή της μελέτης των ικριωμάτων που κατέθεσε ο εργολάβος, το εισηγητικό σημείωμα δικαιολογούσε την αποδοχή της ως εξής «η αποδοχή αυτή δεν δημιουργεί υποχρέωση στον εργοδότη, επειδή η δαπάνη περιλαμβάνεται στο σύνολο της ανηγμένης τιμής μονάδος του Σκυροδέματος, σύμφωνα με το άρθρο Β29 του τιμολογίου οδοποιίας»
2.       Η τεχνική υπηρεσία οφείλει να προσβάλει την απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου Δημόσιων έργων που ζητά να πληρωθεί επιπλέον ο εργολάβος για τα ικριώματα. .( Άρθρο 17 του 171/87  ΠΔ)
3.       Η υπερτιμολόγηση μιας εργασίας δεν είναι δουλειά μιας επιτροπής που ορίζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι δουλειά της Διευθύνουσας (Τεχνικής) Υπηρεσίας. Άρα ο διορισμός της επιτροπής παρέλκει.
Με βάση τα παραπάνω σας ζητώ να μην πιστέψετε αδιακρίτως ότι προαναφέρθηκε, αλλά να τα συζητήσετε και να ζητήσετε διευκρινίσεις κατά την διάρκεια της διαδικασίας. Εξάλλου, όσο κι αν ακούγονται διάφορα, κανείς, ούτε φυσικά το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν είναι απρόσβλητος από καταλογισμούς ευθυνών. »

Μετά ανέβαλαν τη συζήτηση των θεμάτων. Ύστερα άρχισαν οι περίεργες φήμες.

1 σχόλιο:

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!