Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Οι υποψήφιοι ...για υποψήφιοι



Μου έκανε εντύπωση πόσοι από το Τοπικό ΠΑΣΟΚ εκδήλωσαν ενδιαφέρον να γίνουν υποψήφιοι Δήμαρχοι. Χαρούλα, Δάσκαλος, Μαρκούλης, Καραβασίλης. Και όχι μόνο αυτό. Το έκαναν επιθετικά όπως θα άρμοζε στα παιδιά της δεκαετίας του ’80 που είχαν, καθ’ όπως λέει και ο Κούντερα, καβαλήσει στη ράχη της Ιστορίας, και φώναζαν ντεεεε  θα συμπλήρωνα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να δικαιολογήσω τον τσαμπουκά τους. Ένα κόμμα 5,5% είσαι ρε φίλε. 5,5/4= 1,375%. Ούτε Δημοτικός Σύμβουλος βγαίνεις. Από την άλλη το δεύτερο, δημοσκοπικά, κόμμα έχει χαμηλό προφιλ. Όσοι θέλουν να δηλώσουν υποψήφιοι το κάνουν με υπαινιγμούς. Σχεδόν με συστολή θα έλεγε κανείς. Όσο για το πρώτο κόμμα, στα gallop πάντα, αυτοί είναι που δεν ακούγονται πουθενά. 

Ζορίστηκα, είναι αλήθεια, να δώσω εξηγήσεις. Το πρώτο στοιχείο είναι το Δημοτικό αλλά και το περιφερειακό συμβούλιο. Κανείς από τα στελέχη τους δεν αποστατεί. Στην Βέροια μόνον ένας δήλωσε χλιαρά ότι θα απέχει των διαδικασιών ή κάτι τέτοιο. Περίπου το ίδιο συμβαίνει και στο περιφερειακό. Από την άλλη όσα στελέχη την έκαναν για ΣΥΡΙΖΑ έφυγαν με κατεβασμένα αυτιά. Κάτι δεν «με καλύπτει ο χώρος»  κάτι « ας μείνω για λίγο έξω» έδειξαν την άλλη όψη του πράγματος. 

Τελικά η εξήγηση είναι πολύ απλή. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν φεύγουν από εκεί γιατί δεν τους θέλει κανένας. Έτσι μένουν αναγκαστικά. Βρίσκονται, στηρίζονται μεταξύ τους , πείθει ο ένας τον  άλλον ότι δεν είναι δα και τόσο τραγικά  τα πράγματα και εν τέλει συντηρούν την φαντασίωσή τους. Εξ ου και ο τσαμπουκάς. 

Εκτός από την συμπάθειά του, τι άλλο να τους δώσει κανείς; 

ΥΓ.: Τώρα γιατί η σοκολάτα. Ναι. Είναι ο άλλος τρόπος να αντιμετωπίσεις την κατάθλιψη. Ο πρώτος είναι η ιδρυματοποίηση  μέσα σε ένα  μηχανισμό ενός κόμματος χωρίς οπαδούς.

2 σχόλια:

  1. 5,5% έχει τώρα το πασόκ.
    Η πρόβλεψή μου είναι ότι για να μην διαλυθεί ως κόμμα, μάλλον θα "φάνε" τον Βενιζέλο και αρκετά σύντομα μάλιστα.
    Οπότε αν δεν διαλυθεί το κόμμα και αναγεννηθεί... με αλλαγή του Τσήφ, σίγουρα αυτός δεν θα διαλέξει γνωστά πρόσωπα που έχουν ήδη "φορεθεί".
    Οπότε και στις δύο περιπτώσεις φρονώ πως τσάμπα παιδεύονται οι παραπάνω συμπαθείς κύριοι.
    Εκτός και αν δεν βρίσκουν με τίποτα άλλο "κομάντο"!
    Για τη συμπαθή κυρία τα έχουμε πει και άλλη φορά...
    Αυτό το τρυκ έχει ξαναγίνει παλαιότερα όταν η ΝΔ στην προσπάθεια αναγγένησής της, τότε, είχε κατεβάσει τοπικά δύο νέα και αγνωστα ονόματα ως βουλευτές, Παπαστάμκο και Κυριαζόπουλο.
    Είναι με λίγα λόγια προσφιλής κομματική τακτική όταν τα πράματα πάνε κατά διαόλου.
    Πίστεψέ με τα κόμματα δεν έχουν αυτοχειρικές τάσεις σαν το λαό...
    Οι δε άλλοι που είναι "συνεσταλμένοι" νομίζω πως διαθέτουν μάλλον περισσότερη ευστροφία... γιατί και κει δεν πάνε καλά τα πράγματα και το ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!