Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Μόνο μακαρόνια;


Πρώτα ήταν αυτό. Δεκαεπτά Έλληνες καταδέχονται να δουλέψουν στα χωράφια. Οι προσφερόμενες θέσεις ήταν 4.500. Ύστερα αυτό. 200 θέσεις εργασίας σε διαλογητήριο της Νάουσας μένουν κενές. (Αν ανοίξετε το link σας παρακαλώ προσέξτε τα σχόλια)


Η αλήθεια είναι πως τα παραπάνω δεν τα πολυπίστεψα. Το κακό όμως τρίτωσε με κάτι του είδα με τα μάτια μου και άκουσα με τα αυτίά μου.
Έχω Τεχνικό γραφείο στην οδό Ζωγιοπούλου στη Βέροια στον πρώτο όροφο. Προχθές άκουσα φασαρίας στο δρόμο. Τι είχε γίνει: Κάτω ακριβώς από το γραφείο μου, στο ισόγειο, υπάρχει το λεγόμενο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βεροίας. Μια χοντρή τύπισσα τσίριζε: Μόνο μακαρόνια έχετε; Τα μακαρόνια να τα φάτε εσείς! Προφανώς η γυναίκα αυτή είχε πέσει θύμα παραπληροφόρησης. Θα της είπαν ότι εκεί έχει προσιτό φουά γκρά και χαβιάρι Μπελούγκα.
Δεν ξέρω πραγματικά τι γίνεται. Ακούω για συνταξιούχους των 1300€ που προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας επειδή τους μείωσαν την σύνταξη κατά 24 €. ΔΥ με αστρονομικούς τραπεζικούς λογαριασμούς που κυκλοφορούν ακόμη χαμογελαστοί και ωραίοι. Βουλευτές εν ενεργεία να παίρνουν βουλευτική σύνταξη,. Ορόφους ολόκληρους σε υπουργεία  (δεν μιλάμε για άτομα ή γραφεία) βυθισμένους στη διαφθορά.
Δεν θέλω να τα πιστέψω. Αλλά μήπως πότε συμβαίνει αυτό που θέλεις; Για την ακρίβεια, σ’ αντίθεση με τα παρήγορα παραμύθια του Κοέλιο για το συνωμοτούν σύμπαν, σπάνια. Πολύ σπάνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!