Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: ΘΕΜΑ: «Επίσχεση εργασίας Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κεντρικής Μακεδονίας »


Αγόρευση του Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Αγγέλογλου την 09 05 12
 
Με το από 25.4.2012 έγγραφό της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κεντρικής Μακεδονίας μας γνωστοποιεί ότι η Γενική Συνέλευση των ιατρών του νοσοκομείου Βέροιας αποφάσισε την συνέχιση της επίσχεση εργασίας τους, μετά από ενημέρωση που είχαν ότι δεν υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν τις εφημερίες του Φεβρουαρίου 2012 δηλώνοντας ότι θα περιφρουρήσουν την ελεύθερη πρόσβαση του πληθυσμού στην παροχή περίθαλψης στον νομό μας.
Μεταξύ άλλων καλούν τους κατοίκους του Δήμου Βέροιας να βοηθήσουν στις κινητοποιήσεις τους. Παρακαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο, να εκφράσει την συμπαράστασή του με την έκδοση ψηφίσματος . (Ακολουθεί απερίσκεπτη ομιλία του εικονιζόμενου)

Κύριε πρόεδρε
Δεν διακρίνω κάποιον εκπρόσωπο των νοσοκομειακών γιατρών να προτίθεται να εισηγηθεί το θέμα, απλώς ίσως ο σύλλογος εκπροσωπείται από τους ενταύθα δημοτικούς συμβούλους που είναι νοσοκομειακοί κι αυτοί, οπότε ίσως μπορούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας, άλλως οφείλει η δήμαρχος να παραδεχθεί ότι δεν εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό της, αλλά να εικάζω ότι ο οίστρος της να δεχθεί ως πρώτο θέμα τις μισθολογικές διεκδικήσεις των γιατρών, σημαίνει ότι κάπως τους εκπροσωπεί, ίσως δευτερογενώς.

Στο προσχέδιο του ψηφίσματος που ενσωματώνεται στο εισηγητικό προσέχω τη φράση «οι κινητοποιήσεις μας έχουν σαν στόχο την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της περίθαλψης.»

Αυτό και μόνο αρκεί για να μας καθησυχάσει ότι οι γιατροί του νοσοκομείου μας θεωρούν τους εαυτούς τους, δημόσιους λειτουργούς.
Αυτό και μόνο αρκεί να μας βεβαιώσει ότι οι λειτουργοί του νοσοκομείου μας έχουν την ενσυναίσθηση της ιεράρχησης τόσο των αξιών όσο και των κοινωνικών αγαθών, ατομικών και δημοσίων, οπότε και την ιεράρχηση των διεκδικήσεων που προάγουν.
Όμως ολοφάνερα προάγουν διεκδικήσεις που αναφέρονται στον ατομικό τους φόρτο και μόνο σ΄ αυτόν. Θα επιθυμούσα λοιπόν να ενσωματώσουν στις διεκδικήσεις τους, να τις προτάξουν μάλιστα, με ανάγκες της περίθαλψης όπως είναι τα φάρμακα  (βομβαρδίζεται κατά κόρον η κοινή γνώμη καθημερινά από τις ελλείψεις), με την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, με ΕΔΕ που πάνε στην ανακύκλωση, αλλά κυρίως με το να κάνουν πρώτα την αυτοκριτική τους κατά πόσον είναι εν γνώσει, άρα ενδεχομένως και συνειδησιακά συμμέτοχοι στην διαφθορά των συναδέλφων τους νοσοκομειακών, που για ορισμένους έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις και για άλλους έχει επιληφθεί η δίωξη οικονομικού εγκλήματος, καθώς έντονα φημολογείται ότι βρέθηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί της τάξεως αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από το δημοσιοϋπαλληλικό τους μισθό.

Κι επειδή στις μέρες μας είναι κοινή πεποίθηση πλέον ότι ένας από τους λόγους της δημοσιονομικής πολιτικοοικονομικής δυστυχίας μας, είναι η διαφθορά, ας μην προκαλούν με τις ατομικές διεκδικήσεις τους γιατί συμπολίτες μας θλίβονται και λυπούνται και δεν κατορθώνουν να έχουν την θεώρηση της πραγματικότητας αλλά μια στρεβλή και τραγικά κυνική οπτική μια μιας οικονομικά ευνοούμενης τάξης.
Να σας πω ένα παράδειγμα: Φανταστείτε να μην υπάρχουν ούτε σάντουιτς πια στο ολοήμερο για τα παιδιά, κι η δάσκαλοι να διεκδικούν με επίσχεση τα δεδουλευμένα τους και όχι χρήματα για την σίτιση τους και για τη μεταφορά στα σχολεία, αλλά μόνο για τον εαυτό τους. Η μόνη κάθαρση που γίνεται στη χώρα μας είναι η αιμοκάθαρση. Γι΄ αυτό μην προκαλείτε. Μην προκαλείτε γιατί μπορεί να χυθεί αίμα.

ΥΓ.: Ακολούθησε μπάχαλο. ΄Εκρινα σκόπιμο να πάρω πίσω την τελευταία φράση για να συνεχιστεί το Δημοτικό Συμβούλιο. Το δράμα όμως είναι ότι καμιά εφημερίδα δεν έβγαλε άχνα. Ακόμη τούτη η άνοιξη, ραγιάδες ραγιάδες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!