Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Η επιστολή στην Εφημερίδα ΛΑΟΣ



Στο χθεσινό της φύλλο η Εφημερίδα ΛΑΟΣ της Βέροιας έκανε αναφορά στην προσφυγή στο Ελεγκτικό Συνέδριο για το έργο των Αστικών Αναπλάσεων. Υπήρχαν μερικές μικρολεπτομέρειες που έπρεπε να ξεκαθαριστούν και κυρίως να εξηγηθούν οι λόγοι της προσφυγής. Έτσι στάλθηκε η παρακάτω επιστολή:

Αγαπητέ Εκδότα,
Στην σελίδα 3 του φύλλου της 10 05 12 της εφημερίδας σας διάβασα πως κάποιος πολίτης έκανε προσφυγή στο Ελεγκτικό Συνέδριο και η εκδίκαση θα γίνει την 20 Μαΐου και μάλλον θα είναι απορριπτική.
Κατ’ αρχήν εγώ ήμουν ο πολίτης (Ν. Χατζηευστρατίου), δεύτερον η εκδίκαση έγινε την 4 Μαΐου και περιμένουμε αποτελέσματα. Το βασικό επιχείρημα της πλευράς του Δήμου ήταν πως δεν είχα έννομο συμφέρον να προσφύγω ζητώντας μια σειρά από λογικές και Νόμιμες προϋποθέσεις όπως
Το δημοσίευμα
  1.  Το έργο να συνοδεύεται από μια κυκλοφοριακή/συγκοινωνιακή μελέτη που θα εύρισκε τρόπους να προστατευτούν τα 550 αυτοκίνητα των συνδημοτών που θα αναγκαστούν να παρκάρουν είτε στα Νεκροταφεία είτε σε καθέτους της Στρατού και φυσικά θα παραδοθούν στο έλεος των κλεφτρονιών.
  2. Να κτισθεί το προβλεπόμενο τεράστιο στέγαστρο (747 τετραγωνικά μέτρα είναι αυτά) κολλητά με το τουριστικό περίπτερο της Ελιάς, όντας μέσα σε περιοχή πρασίνου, αφού γίνει πρώτα αλλαγή του ρυμοτομικού.
  3. Να γίνει το έργο σύμφωνα με μια πραγματική μελέτη και όχι με τα συνοπτικά αποτελέσματα ενός  αμφιλεγόμενου ερευνητικού προγράμματος.
  4. Να τηρηθεί η νομιμότητα των διαδικασιών ελέγχου της μελέτης από το Δασαρχείο (μέχρι την 4 Μαΐου) ή από την Περιφέρεια (μετά την αλλαγή του Νόμου), για να μην αποκτήσει ο εργολάβος την δυνατότητα να καταγγέλλει όποτε αυτός θεωρεί ότι βολεύεται το έργο που εκτελεί, να το σταματά και να το ξαναρχίζει με αναθεωρημένες τιμές με αποτέλεσμα την διαφορά των τιμών να την πληρώνω εγώ και η οικογένειά μου.
Καταλήγοντας δηλώνω πως επειδή υπάρχει περίπτωση να θεωρηθώ ότι δεν νομιμοποιούμαι να διεκδικώ τα παραπάνω και να απορριφθεί αναφορά μου  ξεκίνησα να ζητώ την συμπαράσταση των συμπολιτών μου προκειμένου να κατατεθεί νέα προσφυγή σε διοικητικά δικαστήρια και ασφαλιστικά μέτρα. Πιστεύω ότι θα έχω την συγνώμη τους που αφήνω εδώ και μερικά πρωινά στα παρ μπριζ των αυτοκινήτων τους και τις εισόδους των πολυκατοικιών τους μικρά φειγ βολάν ζητώντας την συμπαράστασή τους. Δεν έχω άλλο τρόπο να τους προσεγγίσω.

1 σχόλιο:

  1. Η δήμαρχος στο "μιλητό" τάζει χώρους στάθμευσης και κυλιόμενες σκάλες. Μάλιστα σε μερίδα κατοίκων έταξε και διόροφο πάρκινγκ στο χώρο του ανοικτού πάρκινγκ της σιδερένιας πεζογέφυρας.
    Τάζει γενικώς χωρίς να έχει παρουσιάσει ούτε ένα σχέδιο, μια μελέτη, μια μακέτα, έναν ανάδοχο αυτών των υποτιθέμενων, μελλοντικών, πάρκινγκ.
    Γκαιμπελικές τακτικές...
    Και γιατί αφού θα ξεκινούσε το Μάιο έργο δεν ξεκίνησε από αυτά?
    Και γιατί δεν έιναι ενταγμένα στη μελέτη της ΑΑ?
    Μα γιατί είναι μούφα για να κατευνάσει τους Δημότες!
    Έχει αφήσει εντελώς ανενημέρωτους τους κατοίκους της Ανοίξεως για το τι θα γίνει φοβούμενη τις αντιδράσεις!
    Το καλό είναι ότι δεν θα προλαβαίνει από τα δικαστήρια που θα γίνονται κατά της.
    Έτσι το έργο δεν θα γίνει ποτέ.
    Ο κόσμος της Βέροιας δεν θα αφήσει να γίνουν παρόμοια λάθη όπως με την Μητροπόλεως και το Ρολόι.
    Ήδη έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια του...
    Ανάπλαση χωρίς συγκοινωνιολογική μελέτη και σοβαρές, δωρεάν υποδομές στάθμευσης δεν πρόκειται να περάσει.
    Αν θέλουν ας αλλάξουν μόνο τα δάπεδα των πεζοδρομίων και να υπογειοποιήσουν τα δίκτυα.
    Τους δρόμους να τους αφήσουν ήσυχους γιατί είναι πλέον βέβαιο πως θα γίνει της Κερατέας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!