Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Το Πολυτεχνείο ... (γκρινιά)ζει



Παρατίθεται ρεπορτάζ από το ΕΜΠ. Πάρθηκε από το Δελτίο Τύπου του ΤΕΕ. Τίποτε το ιδιαίτερο αν εξαιρέσει κανείς ότι το ΕΜΠ (Πολυτεχνείο Αθηνών δλδ) με 9 τμήματα έχει 883 διοικητικούς υπαλλήλους… Το Αριστοτέλειο  Πανεπ.  Θεσσαλονίκης  έχει 41 τμήματα (ΜΑΖΙ με την Πολυτεχνική Σχολή) & 789 διοικητικούς… Τα συμπεράσμτα στο τέλος.




ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ  ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
Πλήγμα στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε χθες σε συνέντευξη  Τύπου η  Πρυτανεία του ΕΜ Πολυτεχνείου, ότι η στέρηση των υπηρεσιών  των υπαλλήλων  που  θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα  στη λειτουργία του ιδρύματος,  καθώς το προσωπικό του θα μειωθεί κατά 65%. Η άμεση συνέπεια τονίστηκε ότι θα είναι το ΕΜΠ να χάσει το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα σε διεθνές επίπεδο με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο ρόλος του στην ανάπτυξη  της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τμήματα Διοικητικού Προσωπικού, Διδακτικού  Προσωπικού και Διεκπεραίωσης και Αρχείου και Προστασίας των εγκαταστάσεων θα στελεχώνεται  πλέον,  από δύο άτομα το καθένα. Ιδιαίτερα προβλήματα  θα δημιουργηθούν, σύμφωνα με τη διοίκηση του Πολυτεχνείου,

"Το ΕΜΠ θα χάσει το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα σε διεθνές επίπεδο με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο ρόλος του στην ανάπτυξη της χώρας»,τονίστηκε στη συνέντευξη".

στην φύλαξη και την έρευνα,  αλλά και την απορρόφηση των κονδυλίων  του ΕΣΠΑ. Ο πρύτανης του ΕΜ Πολυτεχνείου Σίμος Σιμόπουλος  σε συνέντευξη  Τύπου που  παραχώρησε με τους κοσμήτορες  του ιδρύματος και την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες διοικητικοί υπάλληλοι φορώντας λευκές μάσκες απηύθυνε  έκκληση να ανοίξουν τα πανεπιστήμια  υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι η πολιτεία θα καλέσει άμεσα τις πρυτανικές αρχές σε διάλογο.  Η αντιπρύτανης του ΕΜΠ Τόνια Μωροπούλου τόνισε στη συνέντευξη  Τύπου ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της διάταξης του Συντάγματος  περί αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων. Για ξαφνικό θάνατο έκαναν λόγο ο κοσμήτορες του ιδρύματος εκ- θέτοντας τα προβλήματα  που δημιουργούνται  στις σχολές τους. "Φορέσαμε τις μάσκες για να δείξουμε ότι μας αντιμετωπίζουν σαν αριθμούς" είπε Εκ μέρους των διοικητικών υπαλλήλων η κα Ζάκου. "Όχι, είμαστε  άνθρωποι με όνομα και επώνυμο.

Οι περισσότεροι εκεί μέσα είναι σχεδόν συνομίλικοί μου. Η λεγόμενη "γενιά του πολυτεχνείου". Μάλλον δεν θα ωριμάσουμε ποτέ. Με το που μας παίρνουν το λούτρινο αρκουδάκι μας πατάμε τα κλάματα...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!