Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Σχεδιασμός κτηρίων από ξύλο

Δεν πετάει. Την κρατάει γερανός από πάνω
Πριν κάμποσο καιρό είχα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα ενός ερευνητικού προγράμματος που αφορούσε στην κατασκευή πολυωρόφων κτηρίων από ξύλο. Εδώ  ένας αρχιτέκτονας εξηγεί γιατί το ξύλο είναι ότι καλύτερο για τις κατασκευές και πως υλοποιείται ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός υψηλών κτηρίων. Για την ιστορία πάντως η κατασκευή των σύνθετων στοιχείων από ξύλο που θα έδιναν την δυνατότητα κατασκευής ουρανοξυστών από ξύλο, στην χώρα μας ήταν τεχνολογικά ώριμη μόνον η ΑΒΕΞ στην Πάτρα. Δυστυχώς έκλεισε πριν δυο χρόνια.

Αν δεν σας έπεισε ο αρχιτέκτονας του video τότε δείτε και αυτό.Την κατασκευή του ποιό γρήγορου ευέλισκτου βομβαρδιστικού του ΒΠΠ. Ενός βομβαρδιστικού με αρετές  μαχητικού αλλά και stealth κατασλευασμένου από ξύλο. Του mosquito του de havilland.
Γυρνώντας στον αρχιτέκτονα που προασπαθούσε να εξάρει τα πλεονεκτήματα του ξύλου, δηλώνω πως δεν συμμερίζομαι με τίποτε όλη εκείνη την ρητορική με τις εκπομπές CO2 κλπ. Απλά για μένα είναι μιά ακόμη καλή ιδέα πριν πάρουμε και πάλι μπροστά σαν κοινωνία και σαν οικονομία.
Για την ώρα η μόνη εφαρμογή ξύλου στην χώρα μας είναι το pellet. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!