Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Διαβούλευση για τον Νέο Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Βεροίας. Άρθρο 5 και 6

Το 6ο και το 7ο άρθρο αναφέρονται στον φορμαλισμό της διοικητικής διαδικασίας το πρώτο και την διαχείριση των εσόδων το δεύτερο. Προστέθηκε μόνον στο δεύτερο  η μέριμνα για την ιδιωτικοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού και την συνεπαγόμενη μεταβίβαση πόρων από τα πρόστιμα και αντίστοιχα την δημιουργία ιδιοτελών κινήτρων στο τμήμα της Αστυνομίας που θα αναλάβει τα καθήκοντα της πρώην Δημοτικής.
ΑΡΘΡΟ 6 : Έναρξη ισχύοντος
6.1 Η γνωστοποίηση του παρόντος κανονισμού γίνεται όπως προβλέπει το άρθρο 79 του Ν.3463/06 (ΦΕΚ Α' 114/2006).
6.2 Η ισχύς της του κανονισμού καθαριότητας  αρχίζει από την .. /       / 2013 μετά από την έγκριση της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και του ελεγκτή νομιμότητας .
6.3 Η συμπλήρωση ή τροποποίηση ή κατάργηση διατάξεων του παρόντος κανονισμού επιτρέπεται μόνο με απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ύστερα από πρόταση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος – Καθαριότητας – Πολιτικής Προστασίας.
ΑΡΘΡΟ 7 : Τέλη καθαριότητας και έσοδα
7.1 Τα έσοδα από πρόστιμα, που αφορούν σε παραβάσεις του παρόντος κανονισμού, ενισχύουν τους κωδικούς των Εσόδων. Επίσης από τα ίδια έσοδα, μπορούν να χρηματοδοτηθούν καμπάνιες επικοινωνίας, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.
7.2 Δημιουργία  ταμείου  περιβαλλοντικής  προστασίας  στον  Δήμο  Βέροιας.  Η  δημιουργία  ενός ταμείου στο Δήμο Βέροιας, το οποίο θα τροφοδοτείται αποκλειστικά από τα έσοδα που αφορούν παραβάσεις του παρόντος κανονισμού, τα οποία θα αξιοποιούνται αποκλειστικά από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος Καθαριότητας Πολιτικής Προστασίας, για την έρευνα σχετικά με την ενίσχυση εναλλακτικών μορφών διαχείρισης καθώς και στην αγορά μέσων για την επίτευξη του σκοπού αυτού, τη μελέτη διαφόρων περιβαλλοντικών ζητημάτων που αφορούν το δήμο Βέροιας καθώς και την προμήθεια των απαραίτητων μέσων και υλικών (πρέπει να βρεθεί ο μηχανισμός σε συνεννόηση με την οικονομική υπηρεσία).


7.3. Αμοιβές της Ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών φύλαξης η οποία θα αναδείξει καταγγέλλοντας παραβάσεις του κανονισμού και ειδικά πριμ προς τους αστυνομικούς που θα αναλάβουν τα καθήκοντα της ήδη διαλυθείσας δημοτικής αστυνομίας για κάθε διακριτή παράβαση ξεχωριστά.
7.3 7.4 Ο  Δήμος, για  να αντιμετωπίσει  τις  δαπάνες καθαριότητας,  επιβάλλει υποχρεωτικά  ενιαίο ανταποδοτικό τέλος, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις ( Άρθρα 21 και 22 του από 24-9/20-10-1958
Β. Δ. με τις τροποποιήσεις και συμπληρώσεις τόσο με τις σχετικές των Νόμων 25/1975, 429/1976, 1080/1980, καθώς και του άρθρου 25/12 του Νόμου 1828/1989, κεφάλαιο Δ Οικονομικοί Πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) το οποίο καθορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!