Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Σχόλιο επί σχολίου

Παρελήφθη χθες σχόλιο που διεκτραγωδούσε την κατάσταση σε μια από τις ακριβές περιοχές ακινήτων (καταστημάτων) στην χώρα. Στο link που περιείχε υπάρχει και το πλήρες άρθρο

http://www.clevernews.gr/klini-logo-souvlatzidikon-ipokatastima-tis-louis-vuitton-stin-kifisia/   περιγράφεται κατά σταση στην Κηφησιά με κατάστημα πολυτελούς κατανάλωσης που αναγκάστηκε να κλείσει όχι από κακή οικονομική κατάσταση αλλά (...δείτε καλύτερα το link)







Με αφορμή το παραπάνω άρθρο, μου ήρθε στο μυαλό η φαεινή ιδέα των δικών μας αυτοδιοικητικών να επιτρέψουν την ιδρυση κ λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο πεζοδρομημένο εμπορικό κέντρο. Ήδη οι κάτοικοι αλλά κ οι καταστηματάρχες υποφέρουν από την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων κ της ηχορύπανσης. Σύντομα θα έχουμε και στην πόλη μας την εκδίωξη των εμπορικών καταστημάτων για χάρη των κάθε λογής καφέ κ σουβλακερί... Κάθε βράδυ η περιοχή είναι ένα απέραντο παρκινγκ αυτοκινήτων ενώ τα τραπεζοκαθίσματα απλώνονται ακατάπαυστα. Να την χαιρόμαστε αυτή την ανάπτυξη. Δεν πας εσύ να γράφεις για την γερμανική οικονομική ευρωστία κ τα μυστικά της. Αυτά είναι για εμάς επιστημονική φαντασία!!!



Τώρα στο σχόλιο του blog. Έχει ξαναγραφεί εδώ ότι υπάρχει λύση. Είναι οι "ζώνες" χρήσης γης μέσα στην πόλη. Δηλαδή μετά από μελέτη αλλά και συμφωνία καταστηματαρχών κατοίκων και ιδιοκτητών ακινήτων καταστρώνεται μια πλήρης περιγραφή των επιτρεπόμενων χρήσεων όλων των καταστημάτων της πόλης. Μπαίνουν κανόνες αρκούντως λεπτομερείς (όχι όμως τόσο που να στραγγαλίζουν την αγορά) και όλοι γνωρίζουμε την μορφή που θα έχει στο μέλλον η κάθε περιοχή της. 
Αυτό δεν είναι και καμιά νέα πρόταση, υπάρχει στην π-όλη ήδη από δημαρχίας Χασιώτη ο οποίος φυσικά μόλις το άκουσε το επαίνεσε και μετά το ξέχασε.. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!