Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Πικρές αξιολογήσεις...



Διάβασα προχθές για τον κομπασμό του Αντιδημάρχου Τεχνικών για το ότι η υπηρεσία  που προΐσταται έχει την δυνατότητα να εκπονεί μελέτες και άλλα τέτοια. Η εκπόνηση μελέτης σχολίου χωρίς αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, δηλαδή χωρίς την επιλογή της καλύτερης (πιο ευφάνταστης, πιο λειτουργικής και πιο οικονομικής) λύσης δείχνει απλά την εκτίμηση που έχουν ο κ. Αντιδήμαρχος η διοικούσα τον δήμο φατρία προς την αξία της εκπαίδευσης κι ακόμη λιγότερο της παιδείας.
Το άρθρο δεν σκοπεύει στην εκτίμηση του συστήματος των αξιών των δημόσιων προσώπων της πόλης. Κάποια άλλη στιγμή ίσως. Άλλη είναι η λεπτομέρεια που αναδεικνύει το φύραμα των ατόμων. Η στατική μελέτη των κτηριακών.

Η μελέτη των Στατικών

Αυτή εκπονήθηκε από έναν συνάδελφο ο οποίος δεν είναι πλέον εν ζωή. Πέθανε τον περασμένο Δεκέμβριο. Του Τρύφωνα Θωμαΐδη. Κι αν αυτό δημιουργεί απορίες έχει κι άλλο χειρότερο. Ο φίλος Τρύφων Θωμαΐδης εκπόνησε την στατική μελέτη δωρεάν. Όταν τον ρώτησα γιατί έκανε κάτι τέτοιο μου σε άλλη περίπτωση (γιατί έκανε κι άλλη μελέτη δωρεάν) μου είπε ότι δεν ήθελε να αφήσει κανέναν να θεωρεί ότι τον εξαγόρασε.

Ο μελετητής

Περίεργη αντίληψη θα μου πείτε. Όχι μέσα από την θεώρηση του background του ανδρός. Αξιωματικός της Ευελπίδων μέχρι τα 44 του, αποστρατεύθηκε επειδή το επιδίωξε και όντας βετεράνος όλων των συρράξεων στις οποίες συμμετείχε η χώρα την δεκαετία του ’90. (Σομαλία, Βοσνία Κόσσοβο). Αλλά και μετά την αποστράτευσή του δεν έκατσε ήσυχος. Τελείωσε το μεταπτυχιακό του πάνω στην αντισεισμική τεχνολογία και έκανε μια σειρά από έργα είτε σαν μελετητής είτε σαν κατασκευαστής. Άφησε μάλιστα ατελή και μια ερευνητική εργασία πάνω στην δυναμική ευστάθια των πρανών  Ο θάνατός  ενός άνθρωπου τόσο ικανού όσο και γενναιόδωρου είναι απώλεια για  όλους και όχι μόνων των οικείων του..

Η προαναγγελλόμενη απώλεια

Αναρωτιέμαι πόσο θα μας κοστίσει η απώλεια του αντιδημάρχου Τεχνικών όταν παύσει να ασκεί τα καθήκοντά του. Ενός ανθρώπου που δεν δείχνει την ελάχιστη γενναιότητα να κάνει μια στοιχειώδη αναφορά σε βοήθεια που δέχθηκε η υπηρεσία του.

3 σχόλια:

  1. Κοιτούσα την οθόνη κανα δεκάλεπτο πριν μπορέσω να βρω κάτι να γράψω... Είδα και το link που δίνεις, με τους παράγοντες να χασκογελάνε και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι...
    Δεν ήξερα ότι ο Τρύφωνας είχε κάνει την μελέτη, όπως είμαι σίγουρος, ούτε πολλοι συμπολίτες μας...
    Οι παροιμίες δεν βγαίνουν στα καλά καθούμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σου έγραψα για τον Τρύφωνα πριν λίγο...
    Τώρα θέλω να παρατηρήσω το εξής και διόρθωσέ με αν έχω άδικο...
    Τις μελέτες αρχιτεκτονικών, Η/Μ κλπ τις κάνει η τεχνική υπηρεσία, ενώ την μέλέτη στατικών, από την οποία εξαρτώνται ανθρώπινες ζωές (σεισμός) την δίνουν ''εξω''... Πόσο πιο ευθυνόφοβοι θα μπορούσαν να είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εσένα τι σε νοιάζουν ολα αυτά ρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!