Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Το νερό της άρνησης



Προχθές έγινε στο Δημαρχείο η ενημέρωση του συμβουλίου της τοπικής Κοινότητας Βεροίας από την επιτροπή που συστάθηκε να διερευνήσει  τρόπους να συσταθούν επιχειρηματικά πάρκα στην περιοχή. Δεν θα μείνω στο αντικείμενο της συζήτησης. Το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι άστοχο να κακαρίζεις πριν κάνεις αυγό.
Θα μείνω όμως σε ένα ξέσπασμα ενός φίλου,
μέλους της άτυπής μας επιτροπής, ο οποίος, αφού ζήτησε συγνώμη για μια εκτός θέματος αναφορά, ρώτησε «Ποιός διαλύει τον Δήμο;» όταν αντιλήφθηκε ότι τον κοίταξαν προς στιγμή περίεργα συνέχισε «Μιλάω για την πινακίδα στην είσοδο». Τότε ο Αντιδήμαρχος αμήχανος και ενοχλημένος του εξήγησε ότι το τοποθέτησαν οι δημοτικοί υπάλληλοι. Φυσικά η αντίδραση ήρθε εντελώς φυσιολογικά: «Γιατί δεν την ξηλώνετε; Φτάνει». Και ο  Αντιδήμαρχος δεν μπόρεσε να απαντήσει.

Την επόμενη, χθες δηλαδή, έγινε ευρεία σύσκεψη για το «φαινόμενο της Χρυσής Αυγής». Ειπώθηκαν πολλά αλλά εκείνο που τους διέφυγε ήταν ότι το πανώ στην είσοδο του κτηρίου του Δημαρχείου και οι Χρυσαυγίτες έχουν κάτι κοινό. Προβάλουν κατ’ εξακολούθηση αρνητικά μηνύματα. Τα αρνητικά μηνύματα ως γνωστόν είναι ελκυστικά, αλλά  για λίγο. Εκτονώνουν την ένταση και τον θυμό. Αν όμως συνεχίσεις την προβολή τους σε κάνουν μισητό.

Με βάση αυτήν την απλή παρατήρηση η κ. Δήμαρχος από Δευτέρα με τα ίδια της τα χέρια οφείλει να ξηλώσει την εχθροπαθή πινακίδα. Αν γίνει αντιπαθής σε μερικούς συνδικαλιστές δεν χάλασε κι ο κόσμος. Τους ξέρουμε όλοι. Ας τους μάθει κι αυτή.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!