Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Για δες ύφος



Εδώ φαίνεται μια αίτηση που είχα κάνει πριν δυό μήνες στον Δήμο Βεροίας. Είχα ζητήσει να μάθω αν είχαν κάνει ΕΔΕ για μια αντλία θερμότητας που είχε δουλέψει 5, 6 ή 7 χρόνια μετά χάλασε και τώρα πρέπει να ξοδευτούν 200.000 € για να αγοραστεί καινούργια.  Όταν είχα κάνει την αίτηση είχα την εντύπωση ότι  αυτό το μηχάνημα είχε καταφέρει να δουλέψει τρία χρόνια αλλά τελικά είχα πλανηθεί.
Αυτό που μ’ ενόχλησε στην απάντηση ήταν το ύφος της. Το κείμενο στη συνημμένη φωτογραφία αλλά και εδώ.
Είμαι μυγιάγγιχτος;



Ανεξάρτητα από τα παραπάνω όταν κάτι σου στραβώσει είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο εξετάζεις τα αίτια και διερευνάς για πιθανά λάθη. Αυτός είναι και ο σκοπός μιας Διοικητικής Εξέτασης. Να αποκτήσει η Διοικητική Μονάδα την γνώση των αιτιών του λάθους της και να μην το ξανακάνει.

11 σχόλια:

  1. Δες και ημερομηνία... 28 μέρες μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς να θέλω να φανώ μικρόψυχος, σου λέγω ότι η αίτηση έγινε 26/7 και η απάντηση πάρθηκε από μένα προχθές (03/09). Η ημερομηνία στο έγγραφο είναι πειραγμένη για να τηρηθούν τα προσχήματα.
      Δηλαδή η απάντηση δόθηκε ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ μετά. (τουλάχιστον)

      Διαγραφή
  2. Επειδή δεν κατέχω πράμα όπως λένε οι σύντεκνοι, γιατί για ένα τέτοιο θέμα πρέπει να απαντήσει ο δήμαρχος?
    Δεν πρέπει να απαντήσει η τεχνική υπηρεσία?
    Και αν δεν μπορεί να απαντήσει η Τ.Υ γιατί δεν ξέρει (?), γιατί οι δήμοι προσλαμβάνουν μόνο νομικούς συμβούλους και δεν προσλαμβάνουν τεχνικούς συμβούλους?
    Άρα χρειάζεται η σωστή σειρά... συμβούλων ώστε οι πρώτοι να είναι αχρειάστοι!
    Το ίδιο θα μπορούσε ας πουμε να γίνει και για τη γέφυρα ώστε να μην χρειάζονται μετά οι νομικοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντώ με επιφύλαξη. Όπως το είχα σκεφτεί στην αρχή και έκανα την αίτηση δηλαδή.
      Τις εξετάσεις τις διατάζει ανώτερο κλιμάκιο και εν προκειμένω η δήμαρχος ή το δημοτικό συμβούλιο. Ακόμη ακόμη και η αντιπολίτευση μπορεί άνετα να τις προκαλέσει κάνοντας ένα συνδυασμένο μπαράζ ερωτήσεων και προβολής στα μέσα (έντυπα και ηλεκτρονικά).
      Όσον αφορά στην ίδια την αντλία αρκετά μετά την ερώτηση που κατέθεσα, έμαθα ότι ήταν μοντέλο του '80 και από ενός σημείου και μετά έπαψε να υποστηρίζεται με ανταλλακτικά και βγήκε μοιραία εκτός λειτουργίας.
      Αν υπήρχε αυτοσεβασμός και γινόταν εξέταση, η επόμενη διακήρυξη θα είχε ενσωματώσει όρο για την μέγιστη επιτρεπόμενη αρχαιότητα του μοντέλου.
      Κάτι τέτοιο εννοούσα κάνοντας την αίτηση αλλά αυτοί με άρπαξαν από τα μούτρα. Κακό του κεφαλιού τους. Αν δεν ορμούσαν στους πολίτες θα είχαν να μάθουν πολλά. Στο κάτω κάτω της γραφής ποιός ξέρει καλύτερα την πόλη τα προβλήματά της (και τις λύσεις τους) εκτός από τους ίδιους τους κατοίκους της;

      Διαγραφή
  3. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΖΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ Ή ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ - ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΑ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΙΜΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΝ ΑΠΟΠΕΜΠΟΥΜΕ..ΠΟΙΟΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ΑΥΤΑ ΡΕ ΧΑΡΟΥΛΑ. ΕΚΤΟς ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΚΑΤΙ..ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΞΕΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΕΡΧΟΜΑΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτη η απαντηση θα μπορουσε να φυγει και εκτος Βεροιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σταλει σε καποιο δημοσιογραφο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://t.co/jLcY57gNSw Ακολούθησε το link και δες σε ποιούς προτείνεις να σταλεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!