Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Προαναγγελία θέματος προ ημερήσιας διάταξης



Δευτέρα 11 03 13. Δημοτικό Συμβούλιο Βεροίας.

Ξέρω πολύ καλά πως θα γίνει. Η παράσταση θα ξεκινήσει με την ανάγνωση του κειμένου των 31 μελών του ψηφοδελτίου του Συνδυασμού των «ΕνεργώνΠολιτών». Αμέσως μετά θα πάρουν τον λόγο ένα σωρό δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης (…άγιοι άνθρωποι) και θα ασκήσουν δριμεία κριτική. Αν ο Γιάννης Α. τσιμπήσει θα τους απαντήσει. Πιθανώς να ασχοληθεί και η αντιπολίτευση.  Όλα θα περιστραφούν γύρω από προεκλογικές συμφωνίες, Νόμους και λοιπές διαδικασίες. Άλλος θα λέει «ο αναμάρτητος τον λίθον βαλέτω» άλλος θα πετάει παροιμίες ολίγον αργκό και όλοι θα κάνουν το παν να ξεφορτωθούν μια ανεξάρτητη φωνή που παράγει πολιτική και φυσικά τους χώνεται στην μύτη. 

Φυσικά θα έχουν ξεχάσει την προσφυγή του Αγγέλογλου στην Αποκεντρωμένη. Μια προσφυγή που χαλάει μεν σχεδιασμούς αρχόντων αλλά προστατεύει το Ταμείο του Δήμου και κατ’ επέκταση την τσέπη των συμπολιτών. Η συζήτηση γύρω από αυτήν την προσφυγή δεν θα συμφέρει κανέναν από κει μέσα. Θα συμφέρει μόνον τους απ’ έξω. Εκεί που θέλουν να πετάξουν τον προσφεύγοντα. 

Πρόσφυγας ή προσφεύγων ο κ. Αγγέλογλου θα έχει προσφέρει στον Δήμο και τους συμπολίτες του. Γι’ αυτό είμαι μαζί του. Γιατί η πολιτική δεν είναι η τέχνη του fair play. Είναι η τέχνη του εφικτού. Κι αυτός έκανε εφικτά αρκετά ανέφικτα πράγματα.  

Νίκος Βασ. Χατζηευστρατίου

5 σχόλια:

  1. Ο κ. Αγγέλογλου Γιάννης αρνήθηκε να παραιτηθεί, μη σεβόμενος τον Κανονισμό Λειτουργίας της Παράταξής μας. Δεν τήρησε την ομόφωνη (πλην του ιδίου) απόφαση της συνέλευσης των μελών της Παράταξής μας και αθέτησε την ηθική δέσμευσή του σε όσα διακηρύχθηκαν και συμφωνήθηκαν σχετικά με την εναλλαγή.
    Μετά την παραπάνω εξέλιξη η συνέλευση της Δημοτικής Παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο της Βέροιας» αποφάσισε ομόφωνα ότι ο κ .Αγγέλογλου Γιάννης δεν εκπροσωπεί πλέον την Δημοτική Παράταξη «Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο της Βέροιας» στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, καθώς πράττει αυθαίρετα και δε σέβεται βασικές αρχές τις οποίες και ο ίδιος στήριζε κατά το παρελθόν. Κατά συνέπεια, στο εξής η παράταξή μας θα εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας όπως και σε κάθε δημόσια έκφραση μας από την κ. Αξούριστου Χαρά.
    Δεσμευόμαστε, τέλος ότι σύντομα, -πριν το ΠΑΣΧΑ- ... μένοντας πιστοί στις αρχές της συλλογικότητας, της δημοκρατίας και της συμμετοχής, θα πραγματοποιήσουμε τον δημόσιο απολογισμό της παράταξής μας καλώντας τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν ενεργά στην επανεκκίνηση και διεύρυνσή της.

    Διέγραψαν τον Αγγέλογλου κι έμειναν ολομόναχοι οι καημένοι οι ενεργημένοι... Ισμήνη Ν. Αναγνώστου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντώντας στην Κ. Ισμήνη Ν Αναγνώστου ή έστω αποτίοντας φόρον τιμής και φόβον εις μήνην αναγνώστου έχω να προσθέσω τα παρακάτω.
    Οι άνθρωποι που έγραψαν τις λέξεις του προηγούμενου σχολίου απλά μπέρδεψαν την πολιτική πραγματικότητα με τα παιχνίδια πραγματικότητας (Ελληνιστί ριάλιτι γκειμς).
    Πολλά πράγματα που λέγονται στην πολιτική γίνονται καταστροφικά όταν υλοποιούνται. Πάρτε για παράδειγμα τον κ Σκουμπόπουλο. Είχε πει ότι θα αμφιδρομήσει την Μητροπόλεως και τον χειροκρότησαν. Νόμισε ότι τον πήραν τοις μετρητοίς και την αμφιδρόμησε. Σκέτη καταστροφή. (Πέντε Δημοτικά συμβούλια χαμένα, ξύλο με τους χωροφύλακες και φυσικά κυκλοφοριακή πήχτρα). Κατά τα άλλα το Χρήστος Σκουμπόπουλος κράτησε τον λόγο του. Έναν τύπο που κρατάει τον λόγο του τον κάνεις γαμπρό σου, του δίνεις την αδερφή σου ή την κόρη σου. Δεν τον κάνεις Δήμαρχο.
    Ας έρθουμε στους 31 που υπέγραψαν. Αναμφίβολα καλοί άνθρωποι. Ως τίμιοι, ζητούν εντιμότητα και τήρηση υπεσχημένων. Δηλαδή όσο ο προηγούμενος δημοτικός σύμβουλος έδινε την μάχη του (την όποια μάχη τέλος πάντων) αυτοί απλά περίμεναν να περάσει ο χρόνος για να πάρει κάποιος άλλος τη θέση του. Αυτό λέγεται καντρίλιες, δεν λέγεται ανάληψη δημόσιων καθηκόντων.
    Θα μου πείτε και ο καλούμενος να παραιτηθεί τα ίδια δεν έκανε; Λάθος. Στήριζε την κ. Σαββαίδου (που ήταν πριν από αυτόν) έκανε δουλειά, την συμβούλευε. Τι κάνανε οι υπόλοιποι; Ότι μπορούσαν. Δεν μπορούσαν και πολλά.
    Αυτή είναι η άποψη μου. Την συζητώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό θα φανεί όταν παρτιαιτηθεί με το καλό. Θα βοηθάει τη Χαρά να μην την καταβροχθίσει η Χαρούλα και πρηστεί πιο πολύ; Θα της κάνει τη χάρη; Ιδού το ερώτημα. Αρχή άνδρα δείκνυσι. Γιατί απ΄ την αρχή μέχρι τώρα,το μόνο που έχει να επιδείξει είναι δήγματα γραφής. Κι αυτά καλά είναι, δεν λέω... Τα βόδια όμως είναι χοντρόπετσα και κινδυνεύουν οι ενεργοί να γίνουν κώνωπες εις κέρατα βοών...
    Ισμήνη. Ν. Αναγνώστου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήδη σας εκτίμησα ως προς την ευφυΐα σας, την παρατηρητικότητά σας καθώς και για την καλή γνώση της Ελληνικής. Λοιπόν : Θα παρτιαιτηθεί ή θα παραιτηθεί κατά την γνώμη σας ο κύριος Αγγέλογλου; Διότι αν παρτιαιτηθεί θα πρέπει να βάλουμε όλοι στο ρεφενέ. Αν παραιτηθεί θα βάλει μόνον αυτός.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!