Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Άνω Κάτω Σέλι: Απαντήσεις



Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και ενώ οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι είχαν την τιμητική τους. Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Τεχνικών δεν μπόρεσαν να κρύψουν την αμηχανία τους. 


Έτσι λοιπόν για την υπόθεση της παράνομης ανάθεσης της επιμετρητικής μελέτης για το εγκαταλειμμένο έργο της οδικής σύνδεσης Άνω Κάτω Σελίου, έθεσαν ερωτήματα και οι δύο. 

Ο μεν κ. Μελιόπουλος, αφού θύμισε ότι η Αποκεντρωμένης διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ακύρωσε την 88/13 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ανέθετε τις επιμετρήσεις για το ‘έργο στην ΥΕΤΟΣ –Σπυρίδης κλπ, ρώτησε
1.       Γιατί η Δήμαρχος αφού ήταν δια νόμου υποχρεωμένη να κάνει την ανάθεση με δική της υπογραφή έφερε το θέμα  στο Δημοτικό Συμβούλιο
2.       Πως συνέβη να γίνεται ευθείας ανάθεση για μελέτη προϋπολογισμού ύψους 23.000€ όταν το ποσό αυτό για απ’ ευθείας ανάθεση δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τα 12.000€.
Για να περάσει ο λόγος στην κ. Σοφρόνωφ η οποία με τη σειρά της ρώτησε:
1.       Παρήγαγε  η κ. Δασκαλοπούλου επιμετρητικό έργο, τι προέκυψε από την δουλειά της και πόσα χρήματα εισέπραξε, κι αν δεν έκανε επιμετρήσεις, όπως αναφέρεται το αντίθετο στο ιστορικό που μοιράστηκε από τις αρχές του 2011 και γιατί δεν τις έκανε.

2.       Τι ποσό εισέπραξε ο εργολάβος από το επίδικο έργο;

3.       Τι ύψους είναι η  εγγυητική που εισπράχθηκε κι αν βρίσκεται αυτό στο ταμείο του Δήμου.

Οι απαντήσεις δόθηκαν από δύο αντιδημάρχους.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών απάντησε πως
Το έργο εκτός από την αποτύπωση είχε και «κάτι γεωτρήσεις» και γι αυτό ο προϋπολογισμός του είναι 23.000€. Απάντησε δηλαδή ότι παρανόμησε.
Ότι η κ. Δασκαλοπούλου δεν είχε κανένα συμφωνητικό με τον Δήμο και δεν μας εξήγησε γιατί το γραπτό υπόμνημα της κ.Γεωργιάδου (επιβλέπουσας του έργου) έλεγε άλλα πράγματα.
Ότι δεν ξέρει πόσα χρήματα πήρε ο εργολάβος. (Εντάξει αδελφέ μη προβληματίζεσαι 1,390,000 € είναι)

Την σκυτάλη πήρε ο Αντιδήμαρχος οικονομικών ο οποίος μας είπε πως η εγγυητική που εισπράχθηκε είναι 404.000 € και βρίσκεται όλη στο Ταμείο του Δήμου. 

Αν κάνει κανείς τις πράξεις τότε τα χρήματα που πήρε ο εργολάβος είναι 1.390.000-  404.000 = 986.000 €.
Πολλά για ένα τίποτα το οποίο κάποιοι επιθυμούν διακαώς να φανεί αρκετό.
Βλέπουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!