Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Γέφυρα Κούσιου: Η εχεμύθια των επιθεωρητών Δ. Έργων



Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ακούστηκαν κάποια μισόλογα για κάποιους επιθεωρητές Δημόσιων έργων που ήρθαν και έψαξαν τα της Γέφυρας Κούσιου και τα βρήκαν όλα σωστά. Σύμφωνα μάλιστα με την κυρία δήμαρχο αν μαθευτεί το πόρισμα κάποιοι εκτός Υπηρεσίας «θα μείνουν άνεργοι»

Το απόρρητο των Επιθεωρήσεων πράγματι υπάρχει. Ορίζεται από τον κανονισμό για τις επιθεωρήσεις Έργων του Δημόσιου Τομέα. Τον βρήκα. Στο .Άρθρο 7. αναφέρονται «Τήρηση της εχεμύθειας
1.                 Η Επιθ/ση Δ.Ε., ως διοικητική ενέργεια, είναι απόρρητη.
2.        Το απόρρητο των ενεργειών χαρακτηρίζει το έργο τόσο των επιθ/τών Δ.Ε. όσο και του υπόλοιπου προσωπικού που τους παρέχει διοικητική μέριμνα (παρ. 8 του άρθρου 22 του Ν. 1418/1984).
3.   Ο Επιθ/τής Δ.Ε. δε σχολιάζει τα αποτελέσματα της Επιθ/σης στους Προϊσταμένους ή στο προσωπικό των Υπηρεσιών που επιθεωρούνται ή στους τρίτους.
Ο Επιθ/τής Δ.Ε. διατυπώνει παρατηρήσεις και παρέχει διευκρινήσεις αποκλειστικά και μόνο στο Εποπτικό Συμβούλιο.
4.   Παραβάσεις των απογορευτικών όρων του παρόντος άρθρου καθώς και απόκρυψη στοιχείων επιβαρυντικών για την Υπηρεσία που επιθεωρείται, συνιστούν σοβαρούς λόγους για την ανάκληση των καθηκόντων του Επιθ/τή Δ.Ε. πριν τελειώσει η θητεία του.»

Οοόπ  τι γίνεται εδώ; «Ο Επιθ/τής Δ.Ε. δε σχολιάζει τα αποτελέσματα της Επιθ/σης στους Προϊσταμένους ή στο προσωπικό των Υπηρεσιών που επιθεωρούνται»; Σωστά; Κι αν έτσι είναι τα πράγματα ή οι επιθεωρητές δεν έκαναν καλά την δουλειά τους και άρχισαν ψιλοκουβεντούλα με Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο μόλις τέλειωσαν την επίσκεψή τους, παρανόμως φυσικά, ή η Δημοτική Αρχή μας πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. (Εν τέλει)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!