Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Τριώδιο...



Πρώτη φορά περιμένω με τόση λαχτάρα την καταλαγή της Σαρακοστής.

Είναι που την βδομάδα που πέρασε επικράτησε η αίσθηση πως σε τοπικό επίπεδο τα πράγματα όσο πάνε και αγριεύουν. Η Δημοτική αρχή μεθοδεύει υποθέσεις που της έβγαιναν πριν μερικά χρόνια άνετα. Σήμερα αντιμετωπίζει αντιστάσεις ανθρώπων που δεν το βάζουν εύκολα κάτω. Πανικοβάλλεται και γίνεται επικίνδυνη. 


Μέσα στο ίδιο το γραφείο της Δημάρχου και παρουσία 10 περίπου ατόμων, αν πιστέψουμε τον παθόντα, ένας παρατρεχάμενος της Δημάρχου χαστουκίζει δι’ ασήμαντον αφορμήν Δημοτικό Σύμβουλο.  Κανείς δεν «βλέπει» τίποτε.  Site των Αθηνών κάνει έρευνα και η Δήμαρχος εμφανίζεται μετά από ώρα και ο «χαστουκάκιας» μετά μια μέρα περίπου. Και οι δύο με έγγραφες αναφορές στο θέμα. 

31 σύμβουλοι της παρατάξεως του… χαστουκισμένου του ζητούν να παραιτηθεί. Αυτός δεν παραιτείται και τον «παραιτούν» από σύντροφό τους. 

Κατατίθεται προσφυγή κατά αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου όπου διατυπώνονται υποψίες χωρίς προηγούμενο. Δεκαπέντε τουλάχιστον Blogs αναπαράγουν τις αναρτήσεις του  blog της πόλης που δημοσιεύει την προσφυγή. Κανένα από αυτά δεν είναι Βεροιώτικο, όπως κανένα τοπικό δεν κάνει καμιά αναφορά στην βιαιοπραγία. Φυσικά ούτε λόγος για τις τοπικές εφημερίδες. Το μόνο που δημοσίευσαν με κάθε ευχαρίστηση ήταν το υπογεγραμμένο κείμενο των 31 πολιτών. 

Ο «χαστουκάκιας» απειλεί το blog με μήνυση και πληροφορεί τον διαχειριστή του να βρει έναν καλό δικηγόρο. 

Κι όλα αυτά κατά την αναμονή ενός Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα με μη καθορισμένη αλλά πάντως προδιαγεγραμμένη προ ημερήσιας διάταξης θεματολογία .  Τα πράγματα άρχισαν να γίνονται συναρπαστικά. 

Απόκριες; Μας έπιασε η άνοιξη; Μας χτύπησε στο κεφάλι η απραξία της ύφεσης;

Υπομονή. Η σαρακοστή πλησιάζει

2 σχόλια:

  1. Ένας κακός χαμός δηλαδή... Λίγα χρόνια πριν, με τους κομματικούς μηχανισμούς στο φόρτε τους, τέτοιες υποθέσεις θα ήταν έτοιμες προς αρχειοθέτηση. Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει και το βαθύ κράτος αναζητεί εξιλαστήρια θύματα ακόμη και μέσα από τα σπλάχνα του... Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες που λέει κ ένα τραγούδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβάμαι πως δεν διάβασες αυτό http://vlepontaske.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7.html

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!