Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Τα πασσάλια


Η ανακοίνωση που αναδημοσιεύεται παρακάτω αναρτήθηκε πρώτα στο site του Δήμου Βέροιας. Αναδημοσιεύτηκε και από αρκετά blog της περιοχής. Εδώ θα προστεθούν και κάποια σχόλια. Στο τέλος.



Έκλεψαν τους πασσάλους περίφραξης απ τους Δημοτικούς Λαχανόκηπους του Δήμου Βέροιας
Τρίτη,  24 Ιουλίου 2012 00:00


Την κλοπή των  πασσάλων στήριξης της  περίφραξης του οικοπέδου των  Δημοτικών
Λαχανόκηπων διαπίστωσε το πρωί της  Δευτέρας υπάλληλος του Δήμου. Οι εργασίες τοποθέτησης της  περίφραξης, που  σηματοδοτούσαν και την τελική φάση υλοποίησης του έργου πριν  εγκατασταθούν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες  στους Δημοτικούς Λαχανόκηπους, είχαν ξεκινήσει πριν  λίγες μέρες και είχε γίνει  η τοποθέτηση των  πασσάλων για να ακολουθήσει η τοποθέτηση της  σήτας.


Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών οι πάσσαλοι βρίσκονταν στη θέση  τους μέχρι και την Κυριακή το πρωί, γεγονός που  οδηγεί στο  συμπέρασμα ότι οι δράστες επιχείρησαν και πέτυχαν την αφαίρεση τους το βράδυ  της  Κυριακής προς τα ξημερώματα της  Δευτέρας.

Διευκρινίζεται ότι το οικόπεδο των  Δημοτικών Λαχανόκηπων βρίσκεται κατά  μήκος  του ασφαλτοστρωμένου δρόμου  πίσω από  τη Βένους ( VENUS), δίπλα στην  κοίτη του Τριποτάμου στην  δεξιά  πλευρά με κατεύθυνση προς το Μακροχώρι.


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι κλέφτες έδρασαν οργανωμένα και σπάζοντας το τσιμεντένιο υπόβαθρο των  πασσάλων κατάφεραν να τους βγάλουν απ  το έδαφος.

Ο Δήμος  Βέροιας έχει κάνει  τη σχετική καταγγελία στις Αστυνομικές Αρχές και καλεί όσους πολίτες τυχόν είδαν ή άκουσαν κάτι  σχετικά με την κλοπή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα του Δήμου:


2331350505 και 2331350615, προκειμένου να συνδράμουν στην  ανεύρεση των  δραστών.

Όταν έχεις γυρίσει όλα τα τσαντίρια της περιοχής ανταλλάσσοντας την ψήφο που σου υπόσχονται ομάδες περιθωριακών με πόρους που ανήκουν στο κοινωνικό σύνολο, τότε έχεις βάλει μέσα στο μυαλό του γύφτου ότι η Δημοτική περιουσία είναι κάτι που μπορεί να το οικειοποιηθεί ανέξοδα. Κατά περίεργο τρόπο αυτόν τον απλό συλλογισμό δεν θέλει να τον κάνει ο απλός πολίτης. Το θύμα εν προκειμένω. Αυτόν τον έχεις φλομώσει με υποσχέσεις με τόσο γλυκανάλατη γαρνιτούρα που εξαφανίζει το αντικείμενο της συναλλαγής που κάνεις μαζί του. Ο γύφτος όμως είναι αλλιώς ξέρει τι δίνει και τι θα πάρει. Το ότι πήρε μέχρι στιγμής μόνο τα πασσάλια είναι θαύμα.
Κι αν αυτό συμβαίνει σε μικρή κλίμακα σε έναν Δήμο, τότε αυτό που γίνεται σε επίπεδο χώρας είναι εφιάλτης. Σκεφτόμουν να συνεχίσω το κείμενο όταν συνέβη ο αποκλεισμός της αθλήτριας. Τότε μου επιβεβαιώθηκε ότι το παιχνίδι είναι τεράστιο και απαιτεί πολύ περισσότερη διερεύνηση και προσοχή.
Σε επόμενο κείμενο λοιπόν.

9 σχόλια:

  1. Τι θα κάνουμε επιτέλους με αυτη την ομάδα των συμπολιτών μας? Αλλά και πάλι, δεν είναι αυτοί το κύριο πρόβλημα μας σε αυτη τη φάση. Το τεράστιο πρόβλημα είναι ο οικισμός κάτω απο τον περιφερειακό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι λογικό ένας μέσος πολίτης αρνείται να δει μια τόσο σκληρή αλήθεια κατάματα. Παρ΄όλα αυτά και αυτός ο οικισμός είναι προϊόν συναλλαγής. Και οι επεκτάσεις των καφετεριών στο ισόγειο είναι προϊόν συναλλαγής.Και το ότι μιά ολόκληρη χώρα διαλύθηκε είναι προϊόν συναλλαγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά πάλι αναβλήθηκε αυτη η ταλαιπωρη επιτροπη ποιοτητας ζωης. Ειλικρινά δεν μπορω να καταλάβω για ποιο λόγο φοβούνται να εφαρμόσουν τον νόμο και να τραβήξουν το αυτί στους επιχειρηματίες του συγκεκριμένου κλάδου; Δεν βλέπουν ότι η ελαστικότητα τους, τους έχει αποθρασύνει πλήρως; Δεν λυπουνται όλους εμάς τους κατοίκους του κέντρου που υποφέρουμε απο τα ντεσιμπέλ και τα τραπεζοκαθίσματα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ´οσο ακούω φοβούνται να εισπράξουν και τα νοίκια από το δημοτικό στάδιο.

      Διαγραφή
    2. Σοβαρή καταγγελία. Σκέφτομαι να κάνω μιά αίτηση. Αν έχεις παραπάνω στοιχεία κατάθεσέ τα. Ανώνυμα είναι κανείς δεν θα σε κατηγορήσει.

      Διαγραφή
  4. Είναι ιδιαίτερα χυδαίος ο ισχυρισμός του πόσο ακαταμάχητη είναι η δύναμη του δωρεάν wisky. Είναι όμως ιδιαίτερα χυδαίος και ο τρόπος με τον οποίο κάποπιοι αποφάσισαν να διαχειριστουν τα πράγματα της πόλης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω whisky είναι το σωστό. Τώρα που το ξανασκέφτομαι...

      Διαγραφή
    2. Βίσκυ και ψηφαλάκια...
      Ακόμα δεν κατάλαβαν ότι τα πράγματα έχουν κάπως... αλλάξει σε σχέση με το '09.
      Όμως θα το νοιώσουν στο πετσί τους σε 1,5 χρόνο.

      Διαγραφή
    3. Πασσαλάκια ψηφαλάκια... Πως δεν το σκέφτηκα να το κάνω τίτλο. Εν πάση περιπτώσει όμως η παράδοση που συνδέει την άσκηση μεροληπτικής διοίκησης με την δωρεάν κατανάλωση νερού που καίει ξεπερνά την δεκαπενταετία.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!