Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ο επίλογος μιας παρ’ ολίγον μήνυσης


Πριν κάμποσο καιρό η οικονομική επιτροπή του Δήμου Βεροίας αποφάσισε να εξασφαλίσει κονδύλιο προκειμένου να μου ασκήσει μήνυση.
Η μήνυση ήταν για συκοφαντική δυσφήμιση και το κονδύλιο ήταν 1500 €. Το αντικείμενο της μήνυσης ήταν ένα φειγ βολαν που είχα μοιράσει στα σπίτια της οδού Ανοίξεως όπου περιέγραφα τον κίνδυνο στον οποίο θα περιέλθουν τα αυτοκίνητα των κατοίκων της περιοχής μετά από την μαζική και χωρίς προγραμματισμό κατάργηση των χώρων στάθμευσης.

Η ένστασή μου στηριζόταν στο ότι δεν υπήρχε ενισχυμένη πλειοψηφία στην απόφαση της επιτροπής λόγω κατεπείγοντος. Η απόφαση της αρμόδιας αρχής (Αποκεντρωμένη Διοίκηση) ήταν όχι απλά θετική αλλά πλειοδοτούσε και σε επιχειρήματα. Αναφέρουν οι άνθρωποι αυτοί ότι επειδή η Οικονομική επιτροπή «ιγ) αποφασίζει για την άσκηση όλων των ενδίκων βοηθημάτων και των ενδίκων μέσων». …«2. Για ης περιπτώσεις lβ', ιγ' και ιδ' της προηγούμενης παραγράφου, η απόφαση λαμβάνεται ύστερα από γνωμοδότηση δικηγόρου, η ανυπαρξία της οποίας συνεπάγεται ακυρότητα της σχετικής απόφασης», γι’ αυτό και . "Αποδεχόμαστε την από 7-6-2012 του Νικολάου Χατζηευστρατίου, κατά της αριθ. 343/2012 απόφασης της Oιιcoνoμικής Επιτροπής Δήμου Βέροιας.  και  Ακυρώνουμε ανωτέρω απόφαση της Οικονομική; Επιτροπής Δήμου Βέροιας, ως μη νόμιμη, για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας. 

 Το παραπάνω με ώθησε στο να συνδυάσω μερικά πράγματα και να αποκτήσω μια εικόνα όλων όσων κρυφά διημείφθησαν. Κατ΄αρχήν η κ. Δήμαρχος ζήτησε από τον Δικηγόρο κ. Μακρυγιάννη, το όνομα του οποίου φαίνεται στην απόφαση που ακυρώθηκε, να γράψει μια εισήγηση. Ο κ. Μακρυγιάννης μάλλον της εξήγησε ότι ούτε κατηγορητήριο μπορεί να στηριχθεί ούτε εγώ πρόκειται να το φάω αμάσητο. Ο ίδιος εξ άλλου είχε μια εμπειρία σαν δικηγόρος άλλου μηνυτή μου το 2000. Τότε η κ. Δήμαρχος έγραψε μόνη της την εισήγηση και την έστειλε στην Οικονομική Επιτροπή με την ελπίδα η οικονομική επιτροπή να την στείλει πίσω για τους παραπάνω προφανείς λόγους. Η επιτροπή όμως δεν την έστειλε και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Τα μέλη της επιτροπής πιθανώς να γνώριζαν ότι κάνουν κάτι παράνομο. Γνώριζαν όμως και ότι η απειλή  μιας μήνυσης ακόμη κι αν δεν με φόβιζε εμένα, θα φόβιζε τους αποδέκτες του φειγ βολάν πράγμα που προς στιγμήν το κατάφερε. 

Φυσικά ανέλαβαν με την ψήφο τους τις ευθύνες τους ακέραιες. Η πολιτική δίωξη είναι επικίνδυνο παιχνίδι…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!