Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Αστικές Αναπλάσεις: Ίχνη...

Μας έλεγαν ότι θα αντιστέκονταν και θα τηρούσαν την μελέτη που μας παρουσίασαν πριν δύο σχεδόν χρόνια. Τα ίχνη στην άσφαλτο λένε άλλα.



Όταν το πρωτοείδα δεν το πίστευα. Σήμερα φιγουράρει αγέρωχα

Είδοδος πολυκατοικίας

Λετρομέρεια εισόδου πολυκατοικίας
Κι άλλο σημάδι στην άσφαλτο

13 σχόλια:

  1. Απιστευτο ειναι που δεν αντιδρα κανεις για το περιπτερο.Μηπως ξερεις σε ποιον ανηκει και που ηταν πριν .Τι συναλλαγη εχει γινει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί και κανενός. Για παράδειγμα έφτιαξαν ένα στην Ανοίξεως λίγο μετά το μουσείο το οποίο είναι άδειο από την στιγμή που το έστεισαν.

      Διαγραφή
  2. Δεν θυμίζει λίγο σταθμό διοδίων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Μερικά θέματα του έργου είναι επικίνδυνα και αυτό πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα πριν προκληθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα.
    @Το περίπτερο μπροστά στο 2ο Δημοτικό δεν πρόκειται να μετακινηθεί κρίνοντας από την διευθέτηση του πεζοδρομίου, λωρίδα τυφλών κ.τ.λ
    @Μερικές θέσεις στάθμευσης πρέπει να φύγουν (!) καθώς το πεζοδρόμιο έχει στενέψει επικίνδυνα (πέριξ κλινικής Αντωνιάδη)
    @Πάρα πολλά σημεία χρήζουν σοβαρής επανεξέτασης όσο είναι τα συνεργεία στο έργο. Αν φύγουν ή αν προλάβουν οι εκλογές με την σίγουρη ήττα της, θα μείνουν έτσι για αρκετό καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου θυμίζω ότι ακόμη δεν απάντησαν για τα μειωμένα πλάτη των πεζοδρομίων

      Διαγραφή
  4. * Η μετατόπιση ενός περιπτέρου, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος :
    http://www.pasapek.gr/site/genikath/54-gkouvouklia/45-met1

    * Διατάξεις της ΚΥΑ Φ443531/24/300030/1969, όπως τροποποιήθηκε µε την ΚΥΑ Φ900/12/158489/06,
    που αναφέρει ότι τα περίπτερα έχουν συγκεκριµένες διαστάσεις, η παραβίαση των οποίων οδηγεί σε
    κυρώσεις.

    Και μιας και το φερε η κουβέντα πόσα από τα περίπτερα της πόλης έχουν μέγιστο μήκος και μέγιστο πλάτος του περιπτέρου 1,70μ.Χ 1,50μ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκάλιξα τον Νόμο. Βρήκα λίγα πράγματα. Θα συνεχίσω. Θα ήθελα κι άλλη βοήθεια, αν έχεις χρόνο και διάθεση.

      Διαγραφή
  5. Oι επιτρεπόμενες διαστάσεις του κουβουκλίου του περιπτέρου στην βάση του είναι 1,70μ. Χ 1,50μ. = 2,55τ. μ.. Με την παρ. 17 του Β.Δ. 24-9/20-10-58 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 3 του Ν.1080/80 ο χώρος που καταλαμβάνει το σώμα του περιπτέρου δεν χρεώνεται με οποιοδήποτε τέλος. Οποιαδήποτε όμως παραπάνω διάσταση του σώματος του περιπτέρου θα λογίζεται ως αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστου χώρου και κατασκευή.Οι διαστάσεις αυτές συνεχίζονται από τη βάση του περιπτέρου μέχρι τη βάση της στέγης και για κάθε οριζόντια τομή του περιπτέρου»). Η τέντα δύναται να προεξέχει το μέγιστο κατά ένα μέτρο από το άκρο της στέγης, δίχως να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών.

    Θυρίδες συναλλαγών: Στις εμπρόσθιες και πλάγιες παρειές κάθε περιπτέρου κατά- σκευάζονται τρεις συνολικά θυρίδες για τις συναλλαγές με το κοινό, πίσω δε από την κεντρική θυρίδα και προς την πλευρά της οδού κατασκευάζεται η θύρα του περιπτέρου.

    Ραφές: Ραφές οι οποίες εξέχουν πέραν των διαστάσεων που καθορίσθηκαν (1,70μ Χ1,50μ.) απαγορεύονται απολύτως.

    Ρολά για ασφάλεια: Το περίπτερο προστατεύεται με ρολά κατασκευαζόμενα εντός των καθορισθεισών διαστάσεων.

    Επιτρέπεται η πώληση παγωτών των οποίων η συντήρηση θα γίνεται σε ειδικά ηλεκτρικά ψυγεία που τοποθετούνται υποχρεωτικά μέσα στο περίπτερο. Κατ’ εξαίρεση, είναι δυνατόν να επιτρέπεται η εγκατάσταση μικρού επαγγελματικού ψυγείου συντηρητή παγωτών έξω από το περίπτερο, σε επαφή με την μια πλευρά του, αν τα αρμόδια Υγειονομικά όργανα διαπιστώσουν ότι στο εσωτερικό του περιπτέρου δεν υπάρχει επαρκής για τον σκοπό αυτό χώρος, με την προϋπόθεση ότι η κατά τέτοιο τρόπο τοποθέτηση του ψυγείου δεν εμποδίζει την κυκλοφορία των πεζών και δεν απαγορεύεται από τη σχετική νομοθεσία, καθώς και ότι εφαρμόζονται οι διατάξεις της νομοθεσίας για τις προσόδους των Ο.Τ.Α. Οι διαστάσεις των τοποθετούμενων έξω από τα αναπηρικά περίπτερα ψυγείων δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερες από 1,10 Χ 0,60 μ. Σε κάθε περίπτερο θα υπάρχει μόνο ένα ψυγείο παγωτού.


    Πληροφορίες για όσα ισχύουν για τις διαστάσεις των περιπτέρων, μπορεί να βρει κάποιος στις αποφάσεις Φ.443.531/24/300030/17.7.1969 (ΦΕΚ Β΄ 558),
    Φ.900/ΑΔ.786/Σ.38/1999 (ΦΕΚ Β΄ 1665) και Φ900/12/158489/23.3.06 (ΦΕΚ Β΄ 424). Για δε τις τέντες και διαφημίσεις, στις αποφάσεις 52138/25.11.2003 (ΦΕΚ Β΄ 1788) και 18801/27.4.2006 (ΦΕΚ Β΄ 521).

    Θα επανέλθω στο θέμα σύντομα γιατί με απασχολεί επίσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σύμφωνα με αλιευμένες πληροφορίες πριν λίγο καιρό η πάλαι ποτέ ΔημΑστ έριξε πρόστιμα και παρατηρήσεις για τις διαστάσεις των περιπτέρων. Ψάξε και αυτό καθώς τα μέτρα και τα σταθμά ενίοτε γίνονται δίδυμα, τρίδυμα κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομομαθές το αναγνωστικό κοινό σου Νίκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!