Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Παρεναίσεις πρός αποχωρούσα



Η κ. Ουσουλτζόγλου πρακτικά αποτελεί παρελθόν για την πόλη μας. Υπάρχει ως δήμαρχος μόνο και μόνο γιατί πρέπει να συμπληρώσει την θητεία της για να πάρει κάποιο Βonnus στην σύνταξή της.  Δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται ο υπολογισμός του επιμισθίου, αλλά ούτε νοιάζει κανέναν πλέον. 


Αυτό το δημόσιο πρόσωπο δεν τα κατάφερε καθόλου καλά. Οι πανωλεθρίες της περιγράφτηκαν με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς ήταν και η τελευταία αγόρευση του κ. Αγγέλογλου. Σήμερα όμως αποδεσμευμένη από το άγχος της ψήφου μπορεί να κάνει κάποια χρήσιμα πράγματα για την πόλη της. Όχι τίποτα το ιδιαίτερο αλλά πάντως χρήσιμα. Μπορεί να προβεί δηλαδή σε μια δημιουργική καταστροφή. Να ξεφορτώσει από τον Δήμο ότι άχρηστο του φόρτωσε μόνο και μόνο για να φανεί αρεστή και να εξαγοράσει ψήφους. 

Οι «δομές»
Κατασκεύασε λοιπόν ένα δίκτυο ελεημοσύνης. Ένα κοινωνικό παντοπωλείο, λίστες ατόμων των οποίων το ρεύμα δεν πρέπει να κοπεί, κάτι περίεργες βοήθειες στο σπίτι, φυσικά κληρονόμησε ΚΑΠΗ, ένα Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, σχολές μουσικής, ιχνογραφίας μπαλέτου κλπ και άλλα πράγματα που δεν προσφέρουν τίποτε αλλά κοστίζουν. ;  Ή προς χάριν επιείκειας κοστίζουν πολύ λιγότερο απ’ όσο πληρώνονται.   Όποιος θέλει πολιτισμό πληρώνει για να πάει στο θέατρο, ή όποιος θέλει να προάγει την τέχνη της Θάλειας, να ιδρύσει μόνος του θίασο με διακινδύνευση των δικών του χρημάτων.  Τα παραπάνω αλλά και αρκετά άλλα που δεν τα γνωρίζουμε δεν τα χρειάζεται πλέον. Έτσι κι αλλιώς, καλώς εχόντων των πραγμάτων, του χρόνου, συνταξιούχος ούσα, θα νταντεύει το εγγόνι της. Φυσικά δεν τα χρειάζεται ούτε η πόλη. Υπάρχουν  και οργανώσεις που ελεούν ανήμπορους, και ερασιτεχνικοί θίασοι που ανεβάζουν αξιόλογα έργα και φυσικά πάρα πολλά καφενεία όπου οι γέροντες μπορούν να πιούν καφέ.  

Τα υπόλοιπα
Ακόμη ας ξεχάσει ότι δεν μπορεί να πράξει σωστά. Όπως το να κάνει γέφυρες, μελέτες που θα δεσμεύσουν την πόλη (Τριπόταμος) αλλά και προκηρύξεις μελετών, αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλα τέτοια μεγαλεπήβολα. Η πόλη δεν θα πάθει τίποτε αν για το επόμενο οκτάμηνο δεν παρθούν άλλες λανθασμένες αποφάσεις. Τουναντίον μάλιστα.
Ας κάνει αυτό που πάντα έκανε σωστά. Γάμους, βαφτίσεις, καφεδάκια, καμμιά παρουσίαση βιβλίου. Ας κάνει ακόμη ακόμη και μερικά μαθήματα οικιακής οικονομίας.

5 σχόλια:

  1. Οπου βαφτίσεις διόρθωσε το ορθόν. Γάμους βαφτίσεις μνημόσυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στις κηδειες ειδικα ακουγεται οτι ορμαει στα φερετρα να τα αγκαλιασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είστε λίγο κακοί. Έκανε καλή κίνηση ώστε να φύγει αξιοπρεπώς ενώ παράλληλα αποφεύγει τον κίνδυνο εκλογικού διασυρμού. Εξάλλου ο σωστός πολιτικός στις δύο τετραετίες πρέπει να φεύγει αλλιώς γίνεται επαγγελματίας... Όπως αυτοί οι γνωστοί που θέλουν να κατέβουν... ενώ ήδη έχουν εκλέγει δύο φορές. Ας φύγουν να έρθουν άλλοι νέοι. Αφού αγαπούν - όπως λένε - την πόλη τους μπορούν να την βοηθήσουν εξωθεσμικά. Δεν είναι ανάγκη να επανεκλεγούν και να δέχονται κατηγορίες περί επεγγελματιών πολιτικών, αντιμισθιών, θέσεων, επιτροπών κ.τ.λ. Τελικά οι υποψήφιοι τι μισούν πιότερο? Το χρήμα ή τη δόξα? Γιατί απο τους δημότες εμισήθει περισσότερο η βλακεία η ανικανότητα και το ίδιον συμφέρον.
    Χρόνια Πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά επίσης.
      Μα δεν ζητώ να μην φύγει! Το αντίθετο μάλιστα. Το θέμα είναι πως όσο μένει μας φορτώνει με λάθη τα οποία φοβάμαι (όλοι φοβόμαστε) ότι θα τα συνεχίσουν οι διάδοχοί της . Πάντα έτσι γίνεται.
      Πάρε παράδειγμα την πλατεία Ωρολογίου. Ο κ. Σκουμπόπουλος θέλοντας (αφελώς κατά την άποψή μου ) να "δειξει έργο" ανέχθηκε μια κακιά μελέτη και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά στην ιστορία της πόλης.
      Αλλά είναι και το άλλο. Όσο οι επόμενοι βλέπουν σκληρή συμπεριφορά πολιτών απέναντι σε αιρετούς που έκαναν λάθη τόσο πιο προσεκτικοί θα είναι στο μέλλον.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!