Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Το δώρο των γενεθλίων μου.



Γύρω στις 23 Νοεμβρίου 2012 είχαμε μια καινούργια  εγκύκλιο του αναπληρωτή Υπουργού οικονομικών.  Μ΄ αυτήν απλά και όμορφα μειώνονταν και σε αρκετές περιπτώσεις εξαφανίζονταν οι αμοιβές των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης
. Έτσι για παράδειγμα εφαρμόζοντάς την στην Βέροια τα πράγματα γίνονται ως εξής.

Παντοιότροπες αμοιβές Δημάρχου.:  3800€
Αντιδήμαρχοι: 1600€
Αποζημιώσεις Δημοτικών Συμβουλών για κάθε συνεδρίαση : 0€
Αποζημιώσεις επιτροπών (οικονομική ποιότητας ζωής κλπ)(συνεδρίαση) : 0€
Πρόεδρος ΝΠΔΔ (Με προϋπολογισμό πάνω από 300.000 €): 1600 €
Αντιπρόεδρος ΝΠΔΔ: 800€
Μέλη συμβουλίων ΝΠΔΔ για κάθε συνεδρίαση : 0 €
Πρόεδρος ΔΕΥΑΒ: 1600€
Μέλη ΔΣ ΔΕΥΑΒ για κάθε συνεδρίαση : 0€
Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων: Με ερωτηματικό 0€.

Ας δούμε τι συνέβαινε τον μακρινό Μάρτιο του 2011.

Παντοιότροπες αμοιβές Δημάρχου.:  4785,12€
Αντιδήμαρχοι: 2392,56€
Αποζημιώσεις Δημοτικών Συμβουλών για κάθε συνεδρίαση : 93€
Αποζημιώσεις επιτροπών (οικονομική ποιότητας ζωής κλπ) (συνεδρίαση): 46€
Πρόεδρος ΝΠΔΔ (Με προϋπολογισμό πάνω από 300.000 €): 2392,5  
Αντιπρόεδρος ΝΠΔΔ: 1196,3 €
Μέλη συμβουλίων ΝΠΔΔ για κάθε συνεδρίαση : 46 €
Πρόεδρος ΔΕΥΑΒ: 2392,56 €
Μέλη ΔΣ ΔΕΥΑΒ για κάθε συνεδρίαση : 76 €
Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων: 300 έως 400€ ανάλογα με την απόστασή τους από τον Δήμο. 

Για να δούμε τώρα πως μπορούσες να εξαγοράσεις την προθυμία ενός απλού Δημοτικού συμβούλου στο να σηκώνει αυτόματα το χέρι του κάθε φορά που τον κοιτούσες λίγο άγρια από την έδρα. Κατ’ αρχή σαν Δημοτικός σύμβουλος έπαιρνε τακτικά 93Χ2=186 € το μήνα για τις προσελεύσεις του στις συνεδριάσεις του ΔΣ. Τον έβαζες και σε μια επιτροπή, δηλαδή άλλες δύο συνεδριάσεις το μήνα 46Χ2=92 €. Συνολικά 276 €. Όχι άσκημα. Αν όμως ο τύπος ήταν λίγο φιλόδοξος ή φωνακλάς ή απλά καθίκι τότε τον έβαζες πρόεδρο ή αντιπρόεδρο κάπου. Δηλαδή πρόσθετα  από 1193,6 έως 2392,5. Φτάσαμε στα 1469,6 έως 2668,5 €. Κι όλα αυτά νομιμότατα και γλυκά. Αν το ζόριζες και λίγο το πράγμα τον τοποθετούσες και σε καμιά θέση (παιδοψυχολόγου για παράδειγμα) απ’ όπου θα μπορούσε να πάρει κανένα χιλιάρικο ακόμα. Ε, πόσο μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος; Και τις σκαλωσιές της Γέφυρας Κούσιου θα ψήφιζε και καταστήματα χωρίς άδεια ή παράνομες επεκτάσεις θα ανεχότανε και Αστικές αναπλάσεις θα επικροτούσε ομαδόν. Μπορεί το πάθος για χρήμα να σε κάνει Παύλο Τσίμα, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο ανώνυμος συνθηματογράφος, αλλά και τζάμπα χρήμα σε κάνει νωθρό και δυσκίνητο. 

Υπό την έννοιαν αυτήν δέχθηκα την 23/11/12 την εγκύκλιο του Σταϊκούρα σαν δώρο γενεθλίων. Σχεδόν ξέχασα ότι έγινα κιόλας 58 χρονών.  Για να δούμε όμως και τα αποτελέσματα της εγκυκλίου. Κατ’ αρχήν πάει ο στρατός των νωχελικών μισθοφόρων. Άνεργοι μισθοφόροι όμως ,προκαλούν εξεγέρσεις. Όχι γιατί είναι τίποτα κακοί άνθρωποι, αλλά να, είναι που δεν ξέρουν να κάνουν και τίποτε άλλο. Στο κάτω κάτω τις γραφής το να σηκώνεις τζάμπα το χεράκι είναι και ενοχλητικό και κουραστικό.  Αν όλα αυτά τώρα συνδεθούν και με το γεγονός ότι η πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας έχει προ πολλού δεχθεί την επίσκεψη των βαρβάρων τότε μοιραία μπαίνουμε στο μικρό μας, ωφέλιμο και συμπαθητικό, θα έλεγα, χάος. 

Μετά από αυτά έβγαλα ένα μικρό δημοψήφισμα/σφυγμομέτρηση στο blog αυτό. Ρωτάω σε πρώτη φάση ποια νομίζουν οι αναγνώστες και φίλοι ότι θα είναι η προσέλευση στις συνεδριάσεις του ΔΣ μετά την 01 / 01/ 12. Μερικές μέρες μετά από την θρυλούμενη επίσκεψη του πλανήτη Nibiru

2 σχόλια:

  1. Να τα εκατοστήσεις Νίκο...
    Όσο για τα υπόλοιπα, σκεψου την ματαιοδοξία αυτών των ανθρώπων και τον κομπασμό και ''ύφος'' καρδιναλίων, ω δημοτικοί σύμβουλοι.
    Σίγουρα, σε θέματα προς ψήφιση σημαντικά, θα προσέρχονται και θα ψηφίζουν με κανονες εσωκομματικης πειθαρχίας.
    Ισα, που λόγω μη αμοιβης, μάλλον θα εκλείψουν οι συνεδριάσεις επιτροπων και θα βαλτώνουν θέματα. Εκτός, αν λειτουργούν υπογραφές δια της περιφοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Δημοτικό Συμβούλιο όμως δεν είναι παιχνίδι. Για την ακρίβεια είναι παιχνίδι με την φυλακή ή την προσωπική σου περιουσία. Όσο πέφτανε τα μπικικίνια οι κίνδυνοι ξεχνιόντουσαν και τα χεράκια σηκωνότανε. Τώρα να τους δούμε.
      Αλλά πάλι είναι και η δύναμη της συνήθειας. Θα δούμε.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!