Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Θωλούρες... (ενημέρωση)



Το μόνον ίσως θετικό από την διακυβέρνηση Γιωργάκη Παπανδρέου ήταν η Διαύγεια. Μετά από αυτό λένε ότι σταμάτησε να λειτουργεί ο εγκέφαλός του. Ακόμη και έτσι ήταν μια σημαντική προσφορά στην σχέση κοινωνίας-κρατικής λειτουργίας. Σύμφωνα με το αντίστοιχο νομοθέτημα καμιά πράξη της διοίκησης δεν είναι εκτελεστή αν δεν δημοσιευθεί στον ομώνυμο ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών. (Κάπως αλλιώς το λένε τώρα το Υπουργείο αλλά είναι το ίδιο).

Και ο Δήμος Βεροίας είναι επίσης υποχρεωμένος να δημοσιεύει εκεί τις αποφάσεις του.  Έτσι στην ιστοσελίδα του (φαίνεται στην ένθετη φωτογραφία) υπάρχει ένα ορθογώνιο το οποίο ενεργοποιούμενο με ένα κλικ σε βγάζει στη Διαύγεια. Δηλαδή σου δείχνει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, των επιτροπών καθώς και των αντιδημάρχων.
Έλα όμως που εδώ και κάποιες μέρες δεν δουλεύει. Αυτό δίνει τους πολίτες περιθώρια για ερμηνείες. Η πρώτη η προφανής: Ανίκανοι χειριστές του εδώ συστήματος. Προφανής και η θεραπεία. Μεταφορά της ευθύνης του χειρισμού του συστήματος σε ιδιωτική εταιρεία. Όσοι προτίθενται να αρχίσουν το παλιό πολυτραγουδισμένο τροπάρι ας το αφήσουν καλύτερα. Η οδός είναι δοκιμασμένη, ποιοτικότερη  και κυρίως φθηνότερη από την σημερινή.  
Βέβαια πλην της προφανούς αιτίας πιθανόν να υπάρχουν και άλλες. Η πιο εύλογη είναι το να το μπλοκάρισαν επίτηδες προκειμένου να περάσουν πράγματα που δεν θα ήθελαν να γίνουν γνωστά παραέξω.
Όπως και να έχει το πράγμα η υπόθεση βρώμισε και η ιστορία πρέπει να λάβει τέλος.  Το καλό που τους θέλουμε.

Ενημέρωση 07 12 12 4.18 Θαύμα. Δουλεύει Ή, τι σου κάνει λίγιο κράξιμο!. 


7 σχόλια:

  1. Έχω την εντύπωση, από ότι καταλαβαίνω την έχεις και συ, ότι είναι μια δυσλειτουργία μηχανήματος και τίποτα άλλο...Άλλωστε τα του Δήμου Βέροιας, στη Διαύγεια, μπορείς να τα βρεις από το site της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ, πατώντας στην αναζήτηση ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ κλπ...Ας έχουμε καλή σκέψη, δεν υπάρχουν πάντα σκοτεινές υποθέσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκέφτηκα κι εγώ να αφήσω τις μικροκακίες κατά μέρος. Αλλά πόσο μπορεί να κρατήσει μιά δυσλειτουργία; Δύο ώρες; Πέντε; Εδώ μιλάμε για μέρες.

      Διαγραφή
  2. Μια χαρά δουλεύει τώρα 6/12/2012 23:18

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω τι συνέβαινε χθες βράδυ στις 23.13.Ειχα ήδη κοιμηθεί. Πάντως σήμερα 07 12 12 11,07 δεν ήταν σε λειτουργία.
      Θυμάστε εκείνη την εκπομπή της τηλεοπτικής παρακμής “τα παιδιά της νύχτας";
      Θα θεωρούσες ότι ζούμε μια αντίστοιχη δημοτική παρακμή ή είμαι όπως πάντα κακεντρεχής και υπερβολικός;

      Διαγραφή
  3. Είναι και κάτι που σας διέφυγε όμως.
    Συνήθης πρακτική και όχι μόνο στο Δήμο Βέροιας είναι πράγματα που δεν θέλει ό συντάκτης να φανούν, τα ανεβάζει για 10 λεπτά, αποκτούν αριθμό, και έπειτα τα αποσύρει. Κάτι σαν το κρέμασμα των πρόχειρων διαγωνισμών στους πίνακες ανακοινώσεων. Από την ώρα που ανεβαίνει στην διαύγεια, και αποκτήσει αριθμό, είναι νόμιμη και εκτελεστή. Και αν δεν είσαι τυχερός να την δεις μέσα στο δεκάλεπτο, δεν θα την δεις ποτέ.

    Το ερώτημα είναι όμως, γιατί ο φίλος μας ο Γιωργάκης, έδωσε αυτή τη δυνατότητα στο χρήστη. Να μπορεί να αποσσύρει αναρτήσεις.

    Μήπως για να φαίνονται όλα διάφανα, χωρίς απαραίτητα να είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω άποψη. Μήπως θα μπορούσες να μου πεις σε πια παράγραφο του Νόμου ναφέρεται κάτι τέτοιο;
      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    2. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει στο Νόμο.
      Το πιο πιθανό είναι ότι δεν υπάρχει, οπότε αν δεν υπάρχει, δεν είναι παράνομο να "κατεβάσεις μια απόφαση".
      Το θέμα νομίζω ότι δεν είναι στο νόμο, αλλά στον σχεδιασμό του εργαλείου διαχείρισης που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες.

      Αν μιλήσεις με οποιονδήποτε Δημ. υπάλληλο που κάνει αναρτήσεις, θα στο επιβεβαιώσει.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!