Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Αστικές Αναπλάσεις: Η συνεδρίαση της 28 Δεκεμβρίου 2012


Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 28 Δεκεμβρίου 2012 θα γίνει,  σαν τέταρτο θέμα, συζήτηση  Επί αιτήματος ομάδας πολιτών για θέματα που αφορούν την κυκλοφορία οχημάτων μέσων μαζικής μεταφοράς στο κέντρο της πόλης. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν πρόκειται για την πρόταση που κατέθεσαν οι πενήντα πολίτες, μεταξύ των οποίων και ο γράφων πριν δύο μήνες και η οποία είχε αναφορές  και προτάσεις σε θέματα που αφορούσαν στο έργο των  αστικών  αναπλάσεων της Βέροιας. Αν δεν πρόκειται γι’ αυτό δεν πειράζει η υπόθεση αργά ή γρήγορα θα  φθάσει στην αίτηση δικαστικής συνδρομής.


Το αστείο αρχίζει αν είναι. Προφανώς θα πρόκειται για κάτι που οι Πασοκτσίδες εδώ και τριάντα χρόνια αποκαλούν μεθόδευση ενώ οι απλοί άνθρωποι παλιανθρωπιά

Διάλεξαν την χρονική στιγμή που οι μαγαζάρορες θα απασχολούνται με τα καταστήματά τους, οι Δημοτικοί σύμβουλοι θα βρίσκονται στο Συμβούλιο για την τελευταία πληρωμένη συνεδρίαση (μετά κόβονται τα μπερεκέτια), οι πολίτες δεν έχουν περιθώριο να ειδοποιηθούν, (μεσολάβησαν τα Χριστούγεννα) και φυσικά το έργο είναι σταματημένο πριν ξεκινήσει «το μεγάλο στένεμα» της οδού Ανοίξεως.

 Για τους μη υποψιασμένους  τώρα: Οι πονηροί μας άρχοντες αυτήν την στιγμή έχουν τελειώσει μισή Δυτική πλευρά της Ανοίξεως (από την μεριά της πόλης) όπου όχι μόνον δεν μεγάλωναν τα πεζοδρόμια εις βάρος του δρόμου αλλά σε μερικές περιπτώσεις τα στένεψαν μερικά εκατοστά, Ταυτόχρονα προετοιμάζουν ψυχολογικά τον κόσμο κάνοντας υπογειοποίηση δικτύων σε μικρό τμήμα της Ανατολικής πλευράς της (από τα ΣΟΑ μέχρι την διασταύρωση με την Κονίτσης) και φυσικά τελείωσαν σχεδόν τα πεζοδρόμια την Εληάς. Το πρώτο πλήρες τμήμα της Ανοίξεως τους δημιούργησε αρκετά προβλήματα οπότε η συνεδρίαση αυτή θα τους έρθει κουτί. Μόλις αρχίσουν οι αντιδράσεις για την Ανοίξεως θα ξαναρχίσουν το ίδιο τροπάρι. «Προχθές κάναμε συνεδρίαση δεν μπορείτε να μας απασχολείτε για το ίδιο θέμα κλπ.»

 Τι μπορεί να πει κανείς για ανθρώπους που μοιάζουν με τους Γιαπωνέζους στρατιώτες που βρέθηκαν την δεκαετία του ’70 σε νησί του Ειρηνικού να συνεχίζουν τον Β’ΠΠ;
 Αγαπητοί, η Χιροσίμα σας κάηκε από ατομική βόμβα, ο Αυτοκράτοράς σας έγινε κοινός θνητός η Δημοκρατία αποκαταστάθηκε κι εσείς φυλάτε το ξεχασμένο νησί της κομματικής σας νοοτροπίας ;  Φτάνει.

4 σχόλια:

  1. Η εκτίμησή μου Νίκο, είναι ότι η Ανοίξεως τελικά δεν θα στενέψει. Αν στένευε, θα είχαν κόψει την άσφαλτο με ασφαλτοκόπτη αριστερά από το πλέγμα, όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Αλλιώς, θα έπρεπε να μαζέψουν μπάζα δύο φορές και τα μηχανήματα κοστίζουν.
    Μάλλον, σιωπηλα, ή λόγω της συγκηνωνιακής μελέτης που θα προκύψει σε λίγο, είδαν ότι δεν μπορεί να στενέψει ο δρόμος.
    Όσο για την Χιροσίμα... Εδώ, οι δημοτικοί άρχοντες δίνουν παρων σε εκδηλώσεις του κόμματος που την άνοιξη θα πάρει 6-7% στις εκλογές... Εξαργυρώνουν γραμμάτια μάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους έχει φοβηθεί το μάτι μου. Ούτε η χρηματοδοτική αρχή αστειεύεται, ούτε ο εργολάβος, ο οποίος στην περίπτωσή μας έχει αναχθεί στο Τιμώμενο πρόσωπο της παρέλασης.

      Διαγραφή
  2. Να σπασουμε και λίγο πλάκα...
    ΑΝ τελικά, τα πλάτη των πεζοδρομίων αλλάζουν, τότε έχει αλλάξει και η ''μελέτη'', η οποία κατα λαζαρίδη, ΔΕΝ αλλάζει λόγω ΕΣΠΑ.
    Να οργανώσουμε μια προσφυγη καμιά 50αριά άτομα, λόγω αλλαγών, να ζητάμε να σταματήσει η χρηματοδότηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μελέτη δεν αλλάζει αν δεν έχει κατατεθεί τροποποιητική. Αυτοί προσέλαβαν μελετητή (με ημιπαράνομο τρόπο όπως πάντα) που τους έκανε μελέτη η οποία πιθανώς να κρατά ίδια τα πεζοδρόμια.
      Βλέπουμε

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!