Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Αστικές Αναπλάσεις: Ερασιτέχνες και επαγγελματίες (Ενημέρωση)



Στο ποδόσφαιρο λένε ότι ο καλός παίχτης δεν είναι τόσο αυτός που έχει αναπτύξει τα σωματικά προσόντα (αντοχή ταχύτητα ευστοχία κλπ) όσο αυτός που έχει το χάρισμα να παρακολουθεί την φάση.
Στην περίπτωση του parking κάτω από την Οδό Στρατού που αποπειράθηκε να μας παρουσιάσει σαν έσχατη λύση ο Δήμος Βεροίας φανήκαμε καλοί παίχτες.
Η Δημοτική αρχή σαν επιστέγασμα όλων των ανοησιών που έχει κάνει μέχρι σήμερα, ισχυρίσθηκε ότι θα αλλάξει προσωρινά την χρήση ενός μεγάλου οικοπέδου στις παρυφές της εντός Σχεδίου Περιοχής και αφού κάνει κάποια έργα υποδομής θα το αποδώσει ως χώρο στάθμευσης για όσο τουλάχιστον διαρκούσε το έργο. Βέβαια πίσω από την επίκληση παροδικότητας υπήρχε η εξόφθαλμη υστεροβουλία της μονιμοποίησης.  Συνεχίζοντας μάλιστα την προσπάθεια ισχυρίσθηκε ότι για τα έργα υποδομής θα μετέφερε κονδύλια από άλλες δραστηριότητες νόμιμες καθ’ όλα στην παράνομη δραστηριότητα της «προσωρινής» αλλαγής χρήσεως. (Την οδοποιία στα Γιοντζαλίκια για παράδειγμα).
Τότε υπήρξε αντίδραση και προσφυγή στην  Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση που αποτελεί και την αρχή ελέγχου Νομιμότητας των πράξεων των ΟΤΑ. Η αλήθεια ήταν ότι η υπόθεση της προσφυγής δεν είχε και πολλές ελπίδες. Οι ενστάσεις συνήθως απορρίπτονται λόγω του ότι σύμφωνα με την μόνιμη επωδό της Υπηρεσίας « Ο ενιστάμενος δεν προκύπτει να έχει προσωπικό, άμεσο και ενεστώς έννομο συμφέρον». Παρ’ όλα αυτά η προσπάθεια επιβραβεύτηκε. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αρνούμενη να χρεωθεί την ενθάρρυνση μιας εκτεταμένης πολεοδομικής αυθαιρεσίας,(περί αυτού πρόκειται),  ναι μεν δεν έκανε δεκτή την ένσταση, ακύρωσε όμως την απόφαση του ΔΣ για την εκτέλεσή του «έργου» της αλλαγής χρήσης. Χρειάστηκαν κάποιες χρονοβόρες διαδικασίες ακυρώσεως αποφάσεων αλλά ποιος νοιάζεται τελικά;
Όχι και άσκημα για μια χούφτα ερασιτεχνών. Εκείνο που προβληματίζει βαθιά είναι ο επαγγελματισμός των Δημοτικών αρχόντων. Ξεκινούν ένα έργο χωρίς μελέτη, το συνεχίζουν παρότι οι πολίτες αντιδρούν με τεκμηριωμένες θέσεις και δικαστικές διεκδικήσεις, λένε ένα κάρο ψέματα, αναγκάζονται να ξανακάνουν μελέτη και τέλος μαζεύονται στο καβούκι τους σαν δαρμένα ζώα. Δυστυχώς έχουν μπροστά τους ενάμιση ακόμη χρόνο θητείας και το κέφι τους για χαβαλέ παραμένει αμείωτο.
Ενημέρωση της 29/12/12
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Αγγέλογλου έκανε την παρακάτω ερώτηση.


Ερωτώ,1ο Αν προσβάλλατε την απόφαση 537/2012
2ο Αν προλάβατε και την ακυρώσατε όπως συνηθίζετε/
3ο Αν διατίθεστε προτίθεστε να την προσβάλλετε όπως σας δίνει το δικαίωμα ο νόμος κι ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που απ΄ ότι βλέπω την ακυρώνει.
4ο/ Έχετε ένομο συμφέρον να την ακυρώσετε;
5ο/ Προλαβαίνετε να αιτηθείτε την ακύρωσή της. Πήρατε χαμπάρι;
Ποτέ δεν περιγράψατε τις αποφάσεις που φέρνετε για να ανακαλέσετε, επομένως γιατί να σας την περιγράψω εγώ, και να μην το ζητήσετε από τους αρμόδιους υπαλλήλους ή τον διευθυντή σας...

Η 537/2012 είναι η απόφαση στην οποία αναφέρεται το κείμενο. 

Η απάντηση τώρα:

Άλλα λόγια ν΄αγαπιώματσε 

 Δεν περίμενα τίποτε καλύτερο...

Το κείμενο της προσφυγής

4 σχόλια:

  1. Έριξες τη μπάλα στο πάρκινγκ, Νικολάκη, όχι πια στα σφαγεία. Κι έφεραν καινούργια μπάλα. Εξ άλλου, το παλιό σφαγείο έγινε δια βίου εκπαίδευσης ενηλίκων. Αλλα κι εκεί σου απαγορεύεται η είσοδος αφού παλιμπαιδίζεις. Εκ του σύνεγγυς και εκ του ασφαλούς. Δεν έχεις τίποτε να χάσεις. Συνέχισε έτσι. Κάτι θα βγει. Μπορεί ...αβγό.
    Ο μαύρος κόκκορας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να λένε οι άρχοντες, πάλι καλά που βγήκε η απόφαση μέσα στις γιορτές και ο κόσμος είναι απασχολημένος...
    Όσο για τον 5:41... πρέπει να είχε κατα νου να αναλάβει την εκμετάλευση του πάρκινγκ και τώρα θα μείνει χωρίς δουλειά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χορίς προοπτική μάλλον. Μαυροκόκκορα λεν τον 5.41

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!