Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Γέφυρα Κούσιου: Αποσπάσματα από ένα μεγάλο κείμενο (1)



Όλον τον προηγούμενο μήνα έγραφα και ξανάγραφα ένα κείμενο το οποίο αν και προοριζόταν γι’ αλλού έφτασε να κατατεθεί στη δικαιοσύνη προκειμένου να συσχετιστεί (να μπει στον αντίστοιχο φάκελο απ΄ότι κατάλαβα) με την έρευνα του έργου της γέφυρας Κούσιου. Το έργο που εδώ και δύο περίπου χρόνια είναι εγκαταλειμμένο αλλά όχι ξεχασμένο. Το κείμενο θα αναρτηθεί τμηματικά και για να μην κουράσει και για να συντηρήσει μια δημόσια συζήτηση.

Αρχίζουμε λοιπόν.

Οι προσπάθειες για ενημέρωση της δικαιοσύνης

Στην περίπτωση της γέφυρας παρότι οι πολίτες και κάποιοι αιρετοί έκρουσαν νωρίς τον κώδωνα του κινδύνου, (Νίκος Χατζηευστρατίου αναφορά προς την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου  και Δημήτριος Δάσκαλος με τις τοποθετήσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο) η συνεισφορά των Δημόσιων Υπαλλήλων (αρμοδίων της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας και του Ελεγκτού Δημόσιων έργων)  ήταν πέρα για πέρα αρνητική.
Έτσι η μεν πρώτη αναφορά προκάλεσε  ορισμό πραγματογνωμόνων από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας (πρώην ΔΤΥΝ Ημαθίας) οι οποίοι κατέθεσαν μια διφορούμενη έκθεση και η δεύτερη αφορά στο πόρισμα του Ελεγκτού Δημόσιων Έργων Δημήτριου Λούρμα ο οποίος μέσα από μια επιφανειακή θεώρηση των πεπραγμένων της Δημοτικής αρχής και της Τεχνικής της Υπηρεσίας εξέδωσε ένα κείμενο που ουσιαστικά «απαλλάσσει» από κάθε ευθύνη αιρετούς και Υπηρεσία.
Αποδεικνύεται  παρακάτω ότι τα παραπάνω κείμενα σε σχέση με τα πραγματικά γεγονότα  περιέχουν οφθαλμοφανή λάθη και πιθανώς να γράφτηκαν προκειμένου να υπηρετήσουν σκοπιμότητες και όχι το έργο της δικαιοσύνης και της χρηστής διοίκησης. Τα πραγματικά γεγονότα αναγνωρίζονται μέσα από την μελέτη του ημερολογίου του έργου, άμεση αλληλογραφία με την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βεροίας καθώς και πρακτικά και αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου. Αναδεικνύονται ακόμη  λάθη και παραλήψεις της Δημοτικής αρχής και της Τεχνικής Υπηρεσίας, λάθη και ευθύνες τα οποία κατά την άποψη του  αναφέροντος πρέπει να διερευνηθούν και να αποδοθούν.
 Αυτά για σήμερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!