Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Από Γιάννη Αγγέλογλου με αγάπη.

Τελικά στο Facebook έχει μπόλικο χαβαλέ. Μετανιώνω που δεν έκανα προφίλ, αλλά και πάλι δεν αντέχω την έλλειψη του χρόνου. Ένα απόσπασμα ενός τέτοιου χαβαλέ μου έστειλε ο Γιάννης Αγγέλογλου. Φαντάζομαι ότι έχει αφαιρέσει προσωπικές οξύτητες (τα γνωστά μπινελίκια) και έστειλε το κείμενο σχετικά αποστειρωμένο.Η κουβέντα τρυγυρνάει την τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα του ΠΑΣΟΚ που έφυγε και του ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται, τις μεταγραφές αλλά και το μέλλον μας, μέσω αυτής της οπτικής διάθλασης. Δεν ξέρω, ως ξένος προς το μέσον, αν η μεταφορά μιάς κουβέντας από το FB έχει ενδιαφέρον. Το θέμα είναι πως ο φίλος Γιάνης προσθέτει και μιά απόφαση του ΔΣ της πόλης και κάποια πρακτικά.
Synidisi είναι ο Αγγέλογλου. Για τον άλλον δεν ξέρω.

Χαρίση Αντωνία: Ενημέρωση από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας στα Μονόσπιτα

Synidisi [1]Άντε ο Χαμουραμπίδης, καλά.... Κομμουνιστογενής που τον διέγραψε το ΚΚΕ, νυν συριζαίος, σύμβουλος του Τσίπρα, αμοιβόμενος.... Όσο γερνάει, δικαιολογείται το δεξιότερα... Εσύ μπρε κορίτσι μου, Χαρίση, υποψήφια βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ, τι δουλειά έχεις να τρίβεσαι με το ΣΥΡΙΖΑ; Πολιτικο-μετανάστευσες και συ; Ή σ΄ έστειλε και σένα η Θούλη να κατασκοπεύσεις τη φωλιά του... Κούκου, σαν τον Κάκαρη; Κάτσε στην Ελιά σου, στη φωλιά σου, στα αυγά σου. Ρεζίλι μπρε γίνατε... Τόσο πια, σωτήρες!; Δεν έχει μπρε άλλους αυτός ο τόπος να τον σώσουν μόνο εσάς; Νισάφι!
Χαρίση Αντωνία Κατ΄αρχήν καμία σχέση με τη Θούλη ούτε καν προσωπική από ανέκαθεν Κατά δεύτερο λόγο δεν ανήκω στο ΠΑΣΟΚ εδώ και 5 χρόνια από το πρώτο μνημόνιο, που διαχώρισα τη θέση μου από αυτό. Άρα τα περί Ελιάς και τα συναφή που αναφέρεις νομίζω ότι εκφράζουν κακεντρέχεια και μόνο. Επιπλέον, η σωτηρία του τόπου αφορά κάθε πολίτη ξεχωριστά και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εξαιρεί κάποιους ή να τους στερεί αυτό το δικαίωμα. Όσο για τους Κομμουνιστογενείς, όπως αναφέρεις, νομίζω ότι το γνωρίζεις, κι αν όχι φρόντισε να το πληροφορηθείς, ότι πολλά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως εγώ, προέρχονταν από την αριστερά και επομένως η αριστερά είναι ο φυσικός πολιτικός τους χώρος. Τελικά απορώ γιατί τόσο μένος...
Synidisi Γιατί ο συγκεκριμένος και οι περί αυτού, Καραγιάννης, Παπούλιας και Γκατζίδης -που σφάχτηκαν πρόσφατα μεταξύ τους- είναι πολιτικοί απατεώνες, πλαστογράφοι και παραχαράκτες της αυτοδιοικητικής ιστορίας του τόπου, με τις ψευδώνυμες "ανατροπές" τους". Η μόνες ανατροπές που κατόρθωσαν ήταν να πάρουν την εξουσία από τον δεξιόστροφο Άννα και να την δώσουν στον αριστερόστροφο Καϊάφα. Από τον Τσαβδαρέλο δηλαδή, στην ανεκδιήγητη μανταμ ΣΟυσουλτζόγλου, και από τον αδαή Καραπαναγιωτίδη στον διορισμένο Βοριαζέλο. Το ίδιο χρεοκοπημένα πολιτικά, είναι και τα μειράκια του ΠΑΣΟΚ που προτίμησαν αντί να εξυγιάνουν το κόμμα τους με έντιμα και αξιοκρατικά κριτήρια απομονώνοντας τους ιδιοτελείς δεινοσαυρίζοντες, μετοίκησαν σε μια έτοιμα αναδυόμενη πολιτική δύναμη, και συναγελάζονται τώρα με όλους εκείνους που κλώθονταν επί χρόνια να κολλήσουν στο ΠΑΣΟΚ όντας τα δεκανίκια του, (ίδε Τσαπαρόπουλος και ΣΙΑ) . Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αυτοκαθαρθεί, να προσελκύσει στην πολιτική νέους ανθρώπους εμπνέοντάς τους, με υγιείς διαδικασίες και συνεχίσει με τα ραδιούργα πολιτικά απολιθώματα, τους "οπορτουρίστες" της πολιτικής, δηλαδή, κι αυτούς που θησαύρισαν κι επιβίωσαν με τα δεινά των ανθρώπων, θα απογοητεύσει για μια ακόμη φορά τους ευσυνείδητους της χώρας αυτής και θα απαξιώσει επ΄ αόριστον την πολιτική και τους πολιτικούς με μηδενιστικές παρενέργειες. Όσο για τη λέξη "κομμουνιστογενείς", που σας πείραξε, ίσως δεν έκανα επαρκώς αντιληπτό, ίσως ότι η ουσία δεν είναι η ιδεολογική προέλευση όσων ασχολούνται με τα κοινά, αλλά ότι τους συγκεκριμένους, το κόμμα τους, τους έδιωξε κακήν κακώς, καθ΄ ομολογίαν τους. Θα ξέρεις βέβαια, ποιους διαγράφει το ΚΚΕ. Μόνο τους πολιτικούς απατεώνες που το εκθέτουν. Για τους άλλους, που δεν ανέχονται τις απολυταρχικές του μεθόδους, κρατάει σιγή ιχθύος και τους αποκαθιστά μετά από χρόνια. Άλλο να διαφωνήσει και να φύγει κανείς κι άλλο να τον διώξουν, εν κρυπτώ και παραβύστω, γιατί ντρέπονται να ομολογήσουν ότι εξαπατήθηκαν κι οι ίδιοι.
Efsevios Doumos Οι ανθρωποι υπογραφουν συμβολαιο εφορου ζωης με καποιο κομμα δεν καταλαβα? Όταν δεν εχεις να πληρωσεις το ρευμα, οταν δεν εχεις χρηματα να αγορασεις τα τροφιμα για την οικογενεια σου, τοτε ερχεται η στιγμη που αλλαζεις, για αυτο πολυς κοσμος πηγε στον Συριζα και απο 3% εγινε 30%, και ετσι αλλαζει και το Συριζα παει λιγο δεξιοτερα.

Synidisi Sinidisis Μάλλον συμφωνείτε μαζί μου, κύριε Efsevios Doumos , έτσι περίπου είχε η κατάσταση όταν πολιτικογραφήθηκε όλη η χώρα ΄Αρης Θεσσαλονίκης, γιατί άρχισε να νικάει η ομάδα με τον Γκάλη και τον Γιαννάκη, μολονότι οι περισσότεροι δεν είχαν ξαναδεί ποτέ τους μπάσκετ και δεν είχαν ξεκολλήσει ποτέ, μέχρι πρότινος απ΄ το ποδόσφαιρο.

Efsevios Doumos Να συμφωνησω με τι? με την επιθεση που κανετε στην κυρια Χαριση επειδη πριν δεκατια ηταν υποψηφια με το Πασοκ? Ο κόσμος του Πασοκ ευτυχως δεν αλλαξε, το Πασοκ των τελευταιων ετων ομως αλλαξε δηστυχως.

Χαρίση: Ο τρόπος και μόνο με τον οποίο λεκτικά αναφέρεστε στα διάφορα πρόσωπα Synidisi Sinidisis δείχνει προσωπική εμπάθεια και προσπάθεια απαξίωσης των αγώνων και της προσωπικότητας πολλών εξ αυτών. Ως εκ τούτου οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση που ενέχει στοιχεία προσωπικής αντεκδίκησης( ο κόσμος είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας), εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορη, θεωρώ ότι δεν είναι δημιουργική και την αποστρέφομαι ως πολιτική πρακτική, όπως επίσης και τις αναπόδεικτες γενικεύσεις, κατηγοριοποιήσεις και προσβολές ( θα μπορούσαν να θεωρηθούν ακόμη και συκοφαντίες) οι οποίες είναι προφανές ότι πηγάζουν από προσωπικές αντιπαραθέσεις και βιώματα και όχι από μια καλοπροαίρετη πρόκληση πολιτικής αντιπαράθεσης ιδεών.
Synidisi Sinidisis:  Δεν ρισκάρω τόσο εύκολα, κυρία Χαρίση, δικαστικές περιπέτειες,  έχω επίγνωση του τί λέω, ούτε είμαι χαριστικός σε αξιόποινες πράξεις που τις κουκουλώνουν με παραποίηση πρακτικών, τα Δημοτικά σας Συμβούλια. Όσοι δεν πάτησαν το πόδι τους στα δικαστήρια των αυτοδιοικητικών και στις διαδικασίες του θεσμισμένου δημόσιου διαλόγου και δεν θέλησαν  ποτέ  να βάλουν το δάκτυλο στο  Τύπο των ήλων προτιμώντας το μέλι των εκδουλεύσεων και των ψηφοθηρικών προσόδων, μαζί με όλα αυτά  τα μειράκια του ιερατείου της συγκυβέρνησης,  περί άλλων τυρβάζουν κι εύκολα γίνονται  τροχοπέδη του Δικαίου, χαρακτηρίζοντας όσους εκφέρουν αυθεντικό κι όχι ευκαιριακό καταγγελτικό λόγο, ως γραφικούς. Αλλά κι εσείς η ίδια  ως ενεργός πολίτης και ως υποψήφια βουλευτής, διαισθάνεστε άραγε την ευθύνη σας, που μου θέλετε καλοπροαίρετη πρόκληση πολιτικής αντιπαράθεσης;  Τώρα που γκρεμίστηκε κάθε έννοια πολιτικού διαλόγου; Χωρίς να αναρωτηθείτε! "Μα τι λέει αυτός ο άνθρωπος και γιατί τα λέει!"  ; Αναρωτιέστε ποιος είναι;  Αναρωτιέστε πως τα λέει όλα αυτά; Ελάτε να τα πούμε αν δεν φοβάστε τη φρίκη.  Το εφετείο κακουργημάτων μοίρασε πάνω από 100 χρόνια φυλακή στους αυτοδιοικητικούς που λιβανίζατε κι εκλέγατε τόσα χρόνια σαν κομματικά κατάλοιπα. Κι έπεται συνέχεια.   Φυσιολογικά πρέπει να ζητήσετε εξήγηση αντί να καταφεύγετε στα εύκολα συμπεράσματα  περί εμπάθειας... Έχετε τα κότσια;  Αν όχι, είστε άξια της μοίρας σας, κυρία Χαρίση και έχετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της πολιτικής.

Dimitris Marantidis Μακάρι αυτό το επιτιδευμένο ύφος πολιτισμένου πολιτικού διαλόγου να το είχες και στη αρχή, στο πρώτο σου σχόλιο Συνείδηση-Συνείδησης, όταν εισέβαλλες εδώ μέσα σαν τον Ιωνά, αλλά φυσικά, έπειτα το γυρίζουμε στο καλαματιανό και θέλεις να συζητάς επί ίσοις όροις. Η σχέση των πολιτικών επιλογών της κ.Χαρίση και η σύνδεση αυτών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την οποία δεν ασχολήθηκε ποτέ κρίνονται ώς χαλαρά επιχειρήματα, όσοι την γνωρίζουν το ξέρουν αυτό καλά. Δεν μπορείς να ξέρεις τις επιλογές της σε εκείνο το βαθμό έτσι κι αλλιώς. Επίσης δεν σε είπε κανείς εξ'αρχής γραφικό αλλά πρόλαβες ο ίδιος να αυτοπροσδιοριστείς γιατί μάλλον έχουν γνώση οι "φύλακες". Για την συντομία της συζήτησης εγώ δηλώνω ότι είσαι και κουραστικός.
Synidisi Sinidisis Θέλει η "ανατροπή" να κρυφτεί, αλλά δεν την αφήνουν τα "ανατρεπόμενα" ...................................

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α
Από το υπ’ αριθ. 10/2014 πρακτικό συνεδρίασης
του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας
Αρ. απόφ. 214/2014                                                    
Π ε ρ ί λ η ψ η
Παραχώρηση της χρήσης της πλατείας Δημαρχείου στον υποψήφιο συνδυασμό «Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο Βέροιας-Ανατροπή Τώρα».

Σήμερα 28 Απριλίου του έτους 2014 ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 14:30 συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, Μητροπόλεως 46, στο Δημαρχείο, ύστερα από την με ημερομηνία 25-4-2014 γραπτή πρόσκληση του Προέδρου που δόθηκε σ’ όλους τους Συμβούλους, τους Προέδρους Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων, τους Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Νέων και στην Δήμαρχο, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 65 και 67 του Ν. 3852/2010 και του άρθρου 7 του Ν. 3443/2006.
Αφού διαπιστώθηκε  ότι παραβρίσκεται η Δήμαρχος και ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, αφού επί συνόλου 41 μελών βρέθηκαν παρόντα  30 μέλη:
                  Παρόντες                                                                                           Απόντες
1)Μ. Σουμελίδης, 2)Γ. Μιχαηλίδης, 3)Α. Λαζαρίδης, 4)Β.Σταυροπούλου, 5)Ε. Αρχοντάκη, 6)Π. Παυλίδης, 7)Τ.Χατζηαθανασίου, 8)Λ. Πουλασουχίδης, 9)Κ. Βοργιαζίδης, 10)Ν. Μωυσιάδης, 11)Χ. Κούτρας, 12)Ν. Μαυροκεφαλίδης, 13)Χ. Γαϊτάνου, 14)Μ. Παπαϊωάννου, 15)Θ. Κορωνάς, 16)Γ.Κάκαρης, 17)Β. Παπαδόπουλος, 18)Κ. Κουτσαντάς, 19)Β.Λυκοστράτης, 20)Α.Δέλλας, 21)Α. Νεστορόπουλος, 22)Κ. Κοστογλίδου, 23)Α. Βασιάδης, 24)Β. Γιαννουλάκης, 25)Ε. Γουναράς, 26)Δ. Γκέκα, 27)Α. Παπαδόπουλος, 28)Σ.Κουμτσίδης, 29)Ι.Ασλανίδης, 30)Ι.Αγγέλογλου.        Δ. Δάσκαλος, Θ. Θεοδωρίδης, Ν.Τσιαμήτρος, Θ. Αγγελίνας, Α.Καγκελίδης, Α. Γκαμπέσης, Χ.Τσιούντας, Γ. Σουμπέκας, Κ.Παναγιωτίδης, Ι. Σοφρόνωφ, Γ.Μελιόπουλος
         Παρόντες πρόεδροι Δημ. & Τοπ. Κοινοτήτων                                   Απών Πρόεδρος
          & Εκπρόσωποι Τοπ. Κοινοτήτων                                                           Τ.Σ. Νέων
Σ.Ασλάνογλου, Δ. Κουλουριώτης, Η. Μπατσαράς            Κ.Καπανίδης
Απόντες πρόεδροι Δημ. & Τοπ. Κοινοτήτων
& Εκπρόσωποι Τοπ. Κοινοτήτων
Χ. Δουλγερίδου, Θ. Σούλας, Ι. Λιάτσιου, Σ. Κρομμύδας, Ε. Εμμανουηλίδης, Η.Σοφιανίδης,  Σ. Μισοκέφαλος, Α. Βοργιαζίδου, Ι. Παπαδόπουλος, Α. Πέτρου, Ε. Κελεσίδης, Α. Κακαγιάννης, Α.Ορφανίδου, Σ. Ρίσσου, Γ. Οικονόμου, Ι. Χειμώνας, Κ. Νένος, Χ. Τσανασίδης, Ν. Αγγέλου, Ι. Καπετανίδης, Π. Ποταμόπουλος, Π. Πιτούλιας, Κ. Τζήμας, Μ. Λαμπριανίδης, Μ. Τέτος.
Σημείωση: 1) Κατά τη συζήτηση της υπ’ αριθ. 212/2014 απόφασης αποχώρησε ο κ.Μ.Σουμελίδης.
2) Κατά τη συζήτηση της υπ’ αριθ. 213/2014 απόφασης προσήλθαν οι κ.κ. Θ.Κορωνάς, Α.Βασιάδης.
3) Κατά της συζήτηση του πρακτικού επί του 6ου εκτάκτου θέματος αποχώρησαν οι κ.κ. Ι.Αγγέλογλου, Θ.Κορωνάς και προσήλθαν οι κ.κ. Β.Σταυροπούλου, Χ.Κούτρας.
4) Κατά τη συζήτηση της υπ’ αριθ. 215/2014 απόφασης προσήλθε ο κ. Θ.Κορωνάς και αποχώρησαν οι κ.κ. Σ.Κουμτσίδης, Γ.Κάκαρης.
5) Κατά τη συζήτηση της υπ’ αριθ. 216/2014 απόφασης προσήλθε ο κ.Α.Δέλλας.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος εξέθεσε στο σώμα τα εξής:
Ζητώ από το Δ.Σ. τη συζήτηση και λήψη απόφασης εκτάκτως επί του θέματος της δωρεάν παραχώρησης της χρήσης της πλατείας Δημαρχείου στις 16/5/2014, στον υποψήφιο συνδυασμό «Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο Βέροιας-Ανατροπή Τώρα», διότι μέχρι εκείνη την ημερομηνία πιθανόν να μη γίνει άλλη συνεδρίαση του Δ.Σ.
Αγγέλογλου: Διαμαρτύρομαι πολύ έντονα. Ακόμη δε μοιράσατε τα εισηγητικά και φέρνετε τη διαδικασία.
Συγγνώμη, αλλά είστε πολιτικοί απατεώνες.
Μαυροκεφαλίδης: Διαδικαστικά Πρόεδρε.
Εκ συστήματος προσβάλλει το Δ.Σ. Σας παρακαλώ πολύ να τηρήσετε τη νομιμότητα και το κύρος του Δ.Σ.
Πρόεδρος: κ.Αγγέλογλου, ή θα ανακαλέσετε, ή πραγματικά δεν έχετε κανένα λόγο να συνεχίσετε την παρουσία σας εδώ.
Αγγέλογλου: Θα ανακαλέσω, εφόσον έχετε μια λογική εξήγηση. Είναι δυνατόν να μην έχουμε διαβάσει τα εισηγητικά…

Πρόεδρος: κ.Αγγέλογλου, πάψτε να είστε γραφικός. Συμφωνεί το σώμα για τη συζήτηση του θέματος αυτού ως εκτάκτου;
Μέλη: Ναι.
Αρνητική ψήφο έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Ι.Αγγέλογλου.
Στη συνέχεια, αφού συναίνεσε η Δήμαρχος και δέχθηκε κατά πλειοψηφία το συμβούλιο να συζητήσει και αποφασίσει για το παρακάτω θέμα που δεν είναι γραμμένο στην ημερήσια διάταξη και το οποίο έκρινε ως κατεπείγον, ο πρόεδρος εισηγούμενος το θέμα, εξέθεσε στο σώμα τα εξής:
Ο Θεόδωρος Γκατζίδης, εκπρόσωπος του υποψήφιου συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο Βέροιας-Ανατροπή Τώρα» ζητά με αίτησή του, την δωρεάν παραχώρηση της πλατείας Δημαρχείου στις 16/5/2014 και ώρα 21:00, για την πραγματοποίηση ανοιχτής εκδήλωσης.
Επίσης, για τη μεγαφωνική εγκατάσταση που θα εγκαταστήσουν ζητούν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Και κάλεσε το συμβούλιο ν’ αποφασίσει σχετικά.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                (Η συζήτηση του παρόντος θέματος καταχωρήθηκε στη συζήτηση του 15ου θέματος της ημερήσιας διάταξης για  το οποίο εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 213/2014 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρόεδρος: Συμφωνείτε με την εισήγησή μου;
Μέλη: Ναι.
Αρνητική ψήφο έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Ι.Αγγέλογλου.
Το Δ.Σ. μετά από διαλογική συζήτηση αφού έλαβε υπόψη:
1.- Την εισήγηση του Προέδρου του Δ.Σ.
2.- Την από 25-4-2014 αίτηση του Θ.Γκατζίδη.
3.- Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
4.- Τις διατάξεις των άρθρων 65 και 67 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης).
Αποφασίζει κατά Πλειοψηφία
Εγκρίνει:
Α) Τη συζήτηση & λήψη απόφασης για το παραπάνω θέμα που δεν είναι γραμμένο στην ημερήσια διάταξη.
Β) Τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης της Πλατείας Δημαρχείου, καθώς και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, στις 21:00 στις 16/5/2014, στον υποψήφιο συνδυασμό «Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο Βέροιας-Ανατροπή Τώρα», για την πραγματοποίηση ανοικτής εκδήλωσης.

Η απόφαση έλαβε αύξ. αριθμό  214 / 2014
.............................................................................................……….................................
                Αφού εξαντλήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης λύθηκε η συνεδρίαση συντάχθηκε το πρακτικό αυτό και υπογράφηκε ως εξής:
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου     
Εμμανουήλ Γουναράς
Βέροια  08-05-2014
Η Δήμαρχος

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
ΟΥΣΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ - ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
               
Dimitris Marantidis Α..καλά, νομίζω είναι περιττό να συζητάμε με τον κύριο, πρόκειται για εμμονικό άτομο.  
Dimitris Marantidis Ζαντίδης είπε πως ανήκε στα αριστερά μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Όπως εσύ είπες πρώτος, ο λαός εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ γιατί ήταν ένα Κίνημα που προερχόταν από το λαό και λογοδοτούσε, όπως έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, μόνο στο λαό. Ο λαός λοιπόν έφτιαξε το 5%, όπως ο λαός έφτιαξε και τα στελέχη και πολλά ακόμα. Και μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ τόσο ως ψηφοφόροι όσο και ως στελέχη έχουν συμφέροντα από την εναπομείνουσα εξουσία που του προσφέρει η ΝΔ, προσφέροντας συγχρόνως το ίδιο τις υπηρεσίες του για να είναι εκείνη κυβέρνηση και να επιβιώνει και το ίδιο. Α..και πουσαι, τώρα άλλαξε το τριοπάριο, δεν το έμαθες; Βγαίνουμε από το Μνημόνιο είπε ο Σαμαράς, μέχρι το Μάιο (ευρωεκλογές) το Μνημόνιο αποτελούσε τον ακρογωνιαίο λίθο της σταθερότητας της χώρα. Ακουμπείτε τα όμορφα καταιδρωμένα λεφτά σας στον ΕΝΦΙΑ.
Dimitris Marantidis Και μη ξεχνάμε ποτέ ότι όλες οι ανατροπές στις κοινωνίες και οι επαναστάσεις δεν μπορούν να γίνουν χωρίς την αστική τάξη (Λένιν). Στις σύγγχρονες κοινωνίες η πλειοψηφία αποτελείται από την αστική τάξη.Η αστική τάξη είναι που καθοριζει τις εξελίξεις, και ένα κομμάτι μεγάλο της ελληνικής αστικής τάξης απαγορεύει στον εαυτό της να ψηφίσει τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης, οπότε πρέπει να κάνει την επιλογή της και να στηρίξει κάποιον άλλο πολιτικό φορέα.
Synidisi Sinidisis:  «Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει η ελληνική πολιτεία για τις επεμβάσεις των εγκάθετων των κυβερνήσεων  των τελευταίων χρόνων, στην τοπική αυτοδιοίκηση, που δεν το έπραξε αυτεπαγγέλτως ούτε η ελληνική Δικαιοσύνη», το έπραξαν μερικώς (και το πράττουν) οι «εμμονές»  κάποιων  πολιτών που σηκώνουν όλο το βάρος της τεκμηρίωσης του θέματος της κακοδιοίκησης και της διαφθοράς σε τοπικό επίπεδο.
Η απελθούσα Δήμαρχος Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, και οι περί αυτής, και όσοι πρωτόδικα και αμετάκλητα κυρηχθέντες ένοχοι, μέχρι τώρα και στο μέλλον, δεν είναι οι μόνοι ούτε οι κυρίως ένοχοι στο σύστημα (ιερατείο), όπου και άλλες δύσοσμες υποθέσεις βρίσκονται εν εξελίξει στις αίθουσες των δικαστηρίων…
Κύριοι ένοχοι είναι οι ψηφοφόροι που διατηρούν και ανανεώνουν τα ίδια πρόσωπα στην τοπική αυτοδιοίκηση, στηρίζουν το επικοινωνιακό δίκτυο και τα ποικίλα συμφέροντα στην περιοχή αναβιώνοντας και διαιωνίζοντας  το πελατειακό σύστημα, αναπαράγοντας με τον πιο απαράδεκτο τρόπο, το πλέον καταστροφικό μοντέλο ανάπτυξης που υποβάθμισε ποτέ τα πολιτικά πράγματα, την οικονομία, τον κοινωνικό ιστό και την ποιότητα ζωής.
Η εμπειρία έχει δείξει ότι για να ξεκινήσει έστω με και δικαστικές προσφυγές η εξυγίανση της διοίκησης,  χρειάζονται εκτός από αγώνες στο επίπεδο ιδεών, αγώνες στο να καταδειχθεί η πολιτική ευθύνη  των κρατούντων, (οι ευθύνες των κυβερνήσεων για το μοντέλο ανάπτυξης και ευθύνες των κατά τόπους κομματαρχών) και οι αγώνες να καταδειχθούν και οι ποινικές ευθύνες, όλων  όσων συνέβαλαν.
Στην εμπέδωση αλλά και στην εξουδετέρωση ενός ελάχιστου μέρους αυτής της κατάστασης είμαι  ευτυχής που έχω συμβάλλει, ως ενεργός πολίτης και ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. Έχετε υπόψη σας ότι στην  Ελλάδα της κρίσης οι πολίτες χρειάζονται επιτυχημένα παραδείγματα πρωτοβουλιών ενάντια στην κακοδιαχείριση και τη διαφθορά ώστε να μη θεωρηθούν οι αντίστοιχοι αγώνες ως μάταιοι.
Η κινητοποίηση όλων, μπορεί να αντιστρέψει το φαύλο κλίμα που επικράτησε τις τελευταίες δεκαετίες με τις ευλογίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και τον περαιτέρω εκμαυλισμό του, με τη μέθοδο της συναινετικής συγκυβέρνησης.




Σημείωση του Blogger: Κράτησα το πιο χαρακτηριστικό "Αγγέλογλου: Θα ανακαλέσω, εφόσον έχετε μια λογική εξήγηση. Είναι δυνατόν να μην έχουμε διαβάσει τα εισηγητικά…(πριν πάρουμε απόφαση)

Πρόεδρος: κ.Αγγέλογλου, πάψτε να είστε γραφικός. Συμφωνεί το σώμα για τη συζήτηση του θέματος αυτού ως εκτάκτου;" Αν δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τον πολίτη με την συγκεκριμένη ρετσινιά, (εδώ φαίνεται ότι τα κατάφερε) θα έβγαζε άλλο βέλος από την φαρέτρα του: Θα του έκανε μήνυση. Σιγά που θα κόλωνε. Μήπως με δικά του λεφτά θα πλήρωνε δικηγόρο; Καλά να είναι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!