Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Λίγο μέτρο επιτέλους



Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βεροίας έγινε αρκετή φασαρία σε σχέση με την παραίτηση του προέδρου του ΔΣ από την αντιμισθία του. Προσπάθησα να δω τι σημαίνει κάτι τέτοιο και τελικά βρήκα μια σχετικά πρόσφατη εγκύκλιο του ΙΚΑ (περιλαμβάνει και τα άλλα ταμεία) που έλεγε επί λέξει.

1.       Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 92 του ν.3852/2010, όπως ισχύουν μετά την αντικατάσταση τους με το άρθρο 3 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 31/12/2012 …..τα αιρετά όργανα της παρ.1 του άρθρου 93 του ν.3852/2010 (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων, πρόεδροι συνδέσμων που είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή υπάλληλοι σε ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ ή δημόσιες επιχειρήσεις κλπ), εφόσον πρόκειται περί συνταξιούχων, έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν να λαμβάνουν την προβλεπόμενη από την εν λόγω διάταξη αντιμισθία, είτε να παραιτηθούν αυτής.
Έγινε δηλαδή, όπως πάντα, μια τζάμπα μαγκιά. Mια ακόμη ιστορία για το «φαίνεσθαι». Κάποιος ας του πει να βάλει λίγο μέτρο. Τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!