Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Muppets...



Πρoχτές έγινε η σύσκεψη της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου Βεροίας με θέμα την υλοποίηση της αποφάσεως του Συμβουλίου Επικρατείας για την ανάδειξη του ρωμαϊκού δρόμου. Πως τους ήρθε τώρα… Μάλλον εξ αιτίας αυτού εδώ. Που ενεργοποιήθηκε μ’αυτό  εδώ.
Βρεθήκαμε εκεί με τον Γιάννη Αγγέλογλου. Η κουβέντα δεν πήγε κατά τα αναμενόμενα. Πολλοί οι μαγαζάτορες και όλοι με μια έτοιμη άποψη στην τσέπη τους. Στο τέλος όταν ο Δήμαρχος απέδειξε με έναν αδέξιο τρόπο τις προθέσεις του, το πράγμα άρχισε να παίρνει περίεργες στροφές .
Όσο γινόντουσαν αυτά τα χαριτωμένα καθίσαμε στα πίσω καθίσματα του ακροατηρίου με τον φίλο Γιάννη παριστάνοντας τους παππούδες του muppet show.
O σαρκασμός κλιμακωνόταν αργά και ελεγχόμενα μέχρις ότου του θύμισα πως πριν αρκετά χρόνια όταν ο Σκουμπόπουλος θέλησε να κάνει την Μητροπόλεως αμφίδρομο του πρότεινα, δια μικροφώνου παρακαλώ, κομίζοντας πρόταση του τοπικού ΤΕΕ, να την κάνει πεζόδρομο μέχρι την διασταύρωση με την Αγίου Δημητρίου. Από την πλατεία Ωρολογίου μέχρις εκεί δηλαδή.

Ο ΓΑ βέβαια που ήθελε να προσθέσει ακόμη περισσότερη ιλαρότητα βελτίωσε μετά από περίσκεψη και ώριμη αντιμετώπιση  την πρόταση λέγοντας πως το σωστό θα ήταν πεζόδρομος με ένα ποτάμι στη μέση. Ακόμη καλύτερα αν το σκεφτείς. Αλλά ένα ποτάμι στη μέση δεν θα επέτρεπε με τίποτε τους συμπολίτες μας να κάνουν αυτό που κάνουν στο δίκτυο των πεζοδρόμων της πόλης κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των ΔΙΑτζίδων που τους κοιτούν αδιάφορα. Να κυκλοφορούν δηλαδή παράνομα και απαιτητικά προς τους πεζούς κορνάροντας και ζητώντας να τους ανοίξουν δρόμο.

 Εδημιουργείτο λοιπόν πρόβλημα μετακίνησης και δεδομένου η πρόταση  έπρεπε να έχει στοιχείο πρωτοτυπίας και το τούνελ κάτω από τη Μητροπόλεως το είχαν πατεντάρει άλλοι συμπολίτες λίγο πιο πριν, η δική μου ρελάνς προς τον Γιάννη ήταν η κατασκευή τελεφερικ. Η στήριξη του τελεφερικ θα ήταν πάνω σε πλαίσια τύπου Π και η κίνηση του τελεφερίκ θα ήταν μοναράιγ. Δηλαδή θα κατέβαινε και θα ανέβαινε σαν paternoster. Δεδομένου ότι ήμασταν 1-1 με τον Γιάννη και  εγώ με την σειρά μου επιζητούσα κάτι ακόμη πιο ερεθιστικό πρόσθεσα πως πάνω από τα πλαίσια θα κατασκευαζόταν πέργκολες με αναρριχητικά.  

Αν το καλοσκεφτείς βέβαια δεν ήταν η χειρότερη σαχλαμάρα που ακούστηκε τα τελευταία χρόνια σε Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας παρότι οι γέροντες του muppet show το μόνο που έκαναν ήταν μια μονομαχία σαχλαμάρας. Η πραγματική ζωή τους είχε ξεπεράσει...

Ξαναγυρνώντας στον δήμαρχο και τις προθέσεις του υπενθυμίζεται ότι η άποψή του ήταν η πειραματική εφαρμογή της μονοδρόμησης για ένα χρόνο. Με το που το άκουσαν οι μαγαζάτορες απείλησαν με προσωρινά (ασφαλιστικά) μέτρα και οι σύμβουλοι με την άτυχη ιδέα να συγκαλέσουν ανοικτή σύσκεψη την ανέβαλαν για την επόμενη. Μετά από βελτιωμένη σκέψη την ξανα-ανέβαλαν για την Δευτέρα 13 Οκτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!