Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Καταδικάζουν την πολυφωνία …απ’ όπου κι αν προέρχεται.


Δεν πειράζει Τηλέμαχε...
Πριν μέρες έγινε στη Βέροια μια εκδήλωση  αντιφασιστική ή κάτι τέτοιο. Απ’ ότι είδα στο διαδίκτυο αυτό το μοτίβο επαναλήφθηκε και σ’ άλλες πόλεις της χώρας κάτι που καθιστά βέβαιο ότι δεν ήταν μια ωραία έμπνευση των τοπικών αρχόντων αλλά αποτέλεσμα  κάποιου σχεδιασμού σε εθνικό επίπεδο.


Η περίπτωση της Βέροιας είχε κάποια ιδιαίτερη στιγμή. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έδιωξε από την αίθουσα τον κ. Στέφανο Βαφείδη. Υπήρξαν κάποιες δικαιολογίες ότι δηλαδή αυτό έγινε επειδή δεν μπορούσαν  να έχουν φασίστες σε αντιφασιστική τελετή ή κάτι τέτοιο. Μόνο που τα πράγματα ήσαν σίγουρα διαφορετικά. Σίγουρα, γιατί ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είχε ξαναδιώξει  ανθρώπους από την αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου εκείνη τη φορά. Τότε είχε βρει μια άλλη δικαιολογία.

Όχι, το πρόβλημα δεν ήταν τα αντιφασιστικά αισθήματα κανενός από εκεί μέσα. Για την ακρίβεια αυτά ήταν εκείνη την στιγμή μια καλή πρόφαση. Στην περίπτωση των 50 πολιτών που είχαν πάει να δώσουν μια εύλογη και νόμιμη πρόταση υπήρχαν άλλες προφάσεις. Η ουσία είναι μία και μόνη. Ότι αυτοί οι «αντιφασίστες» και πιθανόν «δημοκράτες» δεν σέβονται διαφορετικές απόψεις και τα παίζουν όλα προκειμένου τις κάνουν να σιγήσουν.  

Απεχθάνονται τις διαφορετικές προτάσεις απ’ όπου κι αν προέρχονται… κατά την γνωστή έκφραση.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!