Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Για την τύχη του Μουσείου Εκπαίδευσης «Χρίστος Τσολάκης»

Εδώ είχα δώσει μερικές φωτογραφίες από την κατάντια στο μουσείο εκπαίδευσης. Σήμερα μου ήρθε κείμενο του Χρήστου Σκουμπόπουλου που κλείνει τον κύκλο της ενημέρωσης. Το δημοσιεύω.



Με ιδιαίτερη χαρά διαβάσαμε στον τοπικό τύπο την ύπαρξη του συλλόγου φίλων του Μουσείου Εκπαίδευσης «Χρίστος Τσολάκης».
Με ιδιαίτερη, επίσης, χαρά και συγκίνηση διαβάσαμε για την ανησυχία του συλλόγου αυτού για την τύχη του Μουσείου.
Τη χαρά όμως και τη συγκίνηση μετρίασε η άγνοια και η σκόπιμη ίσως απόκρυψη της αλήθειας για την ίδρυση του Μουσείου Εκπαίδευσης.
 Πώς αλλιώς μπορεί να εκληφθεί το γεγονός ότι οι φίλοι του μουσείου στην επιστολή τους αναφέρουν επί λέξει  ότι «Το Μουσείο Εκπαίδευσης συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο το 2005, με την υπ’ αριθ. 1644 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που δημοσιεύθηκε στο υπ’  αριθ. 348 φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως», όταν γνωρίζουν και το αποκρύπτουν ότι το Μουσείο Εκπαίδευσης ιδρύθηκε με την υπ’  αριθ. 754/2003 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας επί Δημαρχίας Χρήστου Σκουμπόπουλου και εγκρίθηκε με την 1644/2004 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας.
Η μισή αλήθεια είναι κακή όσο και το ψέμα. Είναι μικροψυχία να αποκρύπτεται η αλήθεια και είναι παραχαράκτες αυτοί που βιάζουν βάναυσα την ιστορία του τόπου, ενώ ακόμη βρίσκονται στη ζωή αυτοί που την έγραψαν.
Δε διεκδικούμε δάφνες για την έστω και μικρή προσφορά μας στην ίδρυση του Μουσείου. Όπως δε διεκδικούν, πιστεύω, δάφνες και όσοι νυχθημερόν δούλεψαν, και είναι λίγοι, με προσωπική δουλειά και καθοδήγηση του σχολικού συμβούλου, Φώτη Κουτσουπιά, για το στήσιμο του Μουσείου. Οι δάφνες ανήκουν στον αείμνηστο καθηγητή, Χρίστο Τσολάκη.
Με θλίψη παρακολουθούμε την πορεία του Μουσείου Εκπαίδευσης, το οποίο ήταν στολίδι για την πόλη μας. Ανοιχτό και ζωντανό όταν λειτουργούσε και το χαιρόταν η νεολαία της πόλης μας και όχι μόνο. Τώρα είναι ερμητικά κλειστό και το χαίρεται ιδιαίτερα η παρούσα δημοτική αρχή, γιατί δεν το δημιούργησε αυτή.
Κατά τα άλλα συμφωνούμε σε πολλά με τον σύλλογο των φίλων του Μουσείου Εκπαίδευσης και αναμένουμε τη συνεργασία του.
Θα ήταν υπερβολή, αν ακολουθώντας το παράδειγμα των ανωνύμων φίλων υπογράφαμε το κείμενο ως συγγενείς του Μουσείου Εκπαίδευσης. Αλλά επειδή τα πράγματα πρέπει να λέγονται επωνύμως υπογράφουμε ως

                                                                    Χρήστος Σκουμπόπουλος
                                                                         τ. Δήμαρχος Βέροιας
                                                                         Βέροια, 27 – 11 - 20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!