Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Η ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ...ΤΟΥ ΠΑΛΟΥΚΙΟΥ

Κήπος της Κουριτίμπα
Πήρα μαντινάδα. Έμαθα και για την Κουριτίμπα (διαβάζεται Κουριτσίμπα)


 Όταν ο δήμος λειτουργεί

σα να 'ναι πασαλήκι
μοιραία η "ανάπλαση"
είναι μασκαραλίκι!
*
το περίπτερο του Βοτανικού κήπου της Κουριτίμπα
Και πάσαλο στον πάσαλο
τα κάνει όλα λίμπα
η δημαρχήνα που θαρρεί
πως ζει στην Κουριτίμπα!

4 σχόλια:

  1. (Δεν έχω ζητήσει την άδεια του κυρίου που έχει δημοσιεύσει στο facebook το παρακάτω κείμενο με την ακόλουθη φωτογραφία αλλά μου φάνηκε τόσο εξωτικό για τα δικά μας δεδομένα και σκέφτηκα να το μοιραστώ καταρχάς μαζί σου και κατόπιν με τους αναγνώστες σου αν νομίζεις ότι μπορεί να δημοσιευθεί.)

    Με ένα περιποιημένο τρισέλιδο γράμμα, ο κ. Christian Ude, δήμαρχος του Μονάχου, ενημερώνει τους κατοίκους της πόλης για τα πλεονεκτήματα που θα έχει για την περιοχή η ανάληψη των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2022, από κοινού με το Garmisch-Partenkirchen και το Berchtesgaden, και ζητάει την έγκριση τους στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την 10η Νοεμβρίου.να συμπληρώσω ότι οι βαλανιδοφάγοι εκτός από το εικονιζόμενο στην ανάρτηση γράμμα στείλανε στον ίδιο φάκελο και προσωπική, ονομαστική ειδοποίηση. Η ειδοποίηση περιέχει αφενός barcode, μέσω του οποίου, όταν επιδειχθεί στο εκλογικό κέντρο, θα γίνει η αναζήτηση του ονόματος στους εκλογικούς καταλόγους (δεν θα ψάχνουν σε φύλλα ψαρτιού με άλλα λόγια και δεν θα σβήνουν ονόματα με τον χάρακα) και αφετέρου όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το που μπορεί να ψηφίσει κανείς, που υπάρχουν ράμπες αναπήρων κ.λ.π. Επιπλέον περιγράφει πλήρως τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος να ζητήσει μέσω αίτησης στο ίντερνετ, ψηφοδέλτιο για ταχυδρομική ψήφο κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π. Βασικά ισχύει η αρχή ότι ο πολίτης δεν έχει μόνο δικαιώματα αλλά ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο να του εξηγεί κάθε φορά αναλυτικά και με σαφήνεια τα δικαιώματα αυτά και τον τρόπο με τον οποίο θα τα απολαύσει. Δεν χρειάζεται να λύνει γρίφους και να ψάχνει ο ίδιος σε διαδοχικά ΦΕΚ τα οποία παραπέμπουν το ένα στο άλλο με μυστηριώδεις φράσεις "η παράγραφος τάδε του άρθρου δείνα του νόμου τρέχα γύρευε, που τροποποιήθηκε με την παράγραφο τάδε του άλλου άρθορου του παρακείθε νόμου, που είχε τροποοποιηθεί με μπλα μπλα μπλα".

    Ασφαλώς στην ψηφοφορία εκτός από τους Γερμανούς πολίτες συμμετέχουν και όλοι οι υπήκοοι των άλλων χωρών της ΕΕ που κατοικούν μόνιμα στο Μόναχο.

    Αυτά σε μια δημοκρατία όπου οι πολίτες αναλαμβάνουν ευθύνες, αποφασίζουν και ελέγχουν. Με αρχές που ρωτούν, ελέγχονται και λογοδοτούν.

    https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1391513_611607255544554_1552790314_n.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ. Θα κάνω έρευνα και θα δημοσιεύσω μεταξύ των άλλων και το δικό σου σχόλιο σε ξεχωριστή ανάρτηση.
      Τελικά όμως είδες ότι τα βελανίδια κάνουν καλό στην λειτουργία του μυαλού και της Δημοκρατίας;

      Διαγραφή
  2. http://ermippos.blogspot.gr/

    Αυτό πάντως είναι το blog του κυρίου από την σελίδα του οποίου στο facebook μοιράστηκα την φωτογραφία και τα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://prezatv.blogspot.gr/2013/11/nein-danke-2022.html

    Να τελικά και το απότέλεσμα της ψηφοφορίας των πολιτών. Σε έναν τόπο μακρινό, με ήθη και έθιμα τόσο ξένα προς τα δικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!