Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Τα ψηφίσματα της ΛΑΣ




Φτάσαμε να χαιρόμαστε όταν κάποιοι παράγουν όχι πολιτική, που να τι βρούμε πια, αλλά απλά κείμενα καθημερινής άσκησης  αυτού που λέγεται τέχνη του εφικτού. Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ήρθαν δύο κείμενα από την ΛΑΣ. Την παράταξη του ΚΚΕ. Ψηφίστηκαν και τα δύο. Δεν συμφωνώ  με κανένα από τα δύο. Τα δημοσιεύω.


Για το έγκλημα στην Μανωλάδα

Το Δημ. Συμβούλιο Βέροιας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την δολοφονική επίθεση που έγινε εναντίον μεταναστών εργατών γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, επειδή διεκδίκησαν δεδουλευμένα 6 μηνών. Τέτοιες ενέργειες  μας γυρνάνε χρόνια πίσω στην εποχή των τσιφλικιών,  του δίκαιου του αφέντη και των επιστατών του. Μας γυρνάνε στην εποχή των σκλαβοπάζαρων. Παρόμοια περιστατικά έχουν ξανασυμβεί στην περιοχή και το 2008 και το 2012.

Η εμπορία ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση, που στη συγκεκριμένη επίθεση έχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά οφείλει να σταματήσει άμεσα. Όσο οι εργαζόμενοι ντόπιοι  και μετανάστες θα παραμένουν χωρίς φωνή και δικαιώματα, τέτοια φαινόμενα θα επαναλαμβάνονται
Το Δημ. Συμβούλιο απαιτεί:

  1. Την άμεση απονομή δικαιοσύνης
  2. Τον πλήρη σεβασμό και τήρηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργατών γης από τους εργοδότες τους, με έλεγχο της εφαρμογής τους από τους αρμόδιους φορείς.
  3. Την επαναφορά και διεύρυνση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που καταστρατηγήθηκαν από την εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών.


Το κείμενο πέρασε παμψηφεί

Οι αντιρρήσεις μου είναι 


  1.   Του χρόνου δεν θα καταπατηθεί κανένα δικαίωμα διότι δεν θα υπάρχουν φράουλες. Κάποιοι άλλοι καλλιεργητές στην Τουρκία, την Ιταλία ή δεν ξέρω που αλλού θα  καλύψουν το κενό χρησιμοποιώντας αυτοί λαθρομετανάστες με πολύ χαμηλό μεροκάματο και επιστάτες που θα τους απειλούν με όπλα.
  2. Του χρόνου οι λαθρομετανάστες θα είναι πλέον άνεργοι μετανάστες. Και σαν τέτοιοι είναι πιθανόν να έχουν αυτοί όπλα και να πυροβολούν Έλληνες. Αν πάλι γυρίσουν στην πατρίδα τους τότε θα αντιμετωπίζουν μια άλλη σκληρότερη πιθανότητα: Να βρεθούν κάτω από τα ερείπια κάποιου εργοστασίου όπου θα δουλεύουν για μεροκάματο ίσο με το 1/10 του Ελληνικού.

Οι προτάσεις μου
Να δημιουργηθούν ζώνες παραγωγής όπου το ημερομίσθιο θα είναι χαμηλό, για την ακρίβεια δεν θα ισχύει κανένας κάτω περιορισμός, και την τάξη εκεί να την φροντίζουν Έλληνες ένστολοι. Να επιτύχουμε δηλαδή το ελάχιστο της τάξης και της νομιμότητας κρατώντας την παραγωγή άρα και τον πλούτο εδώ. Σήμερα δεν έχουμε περιθώριο για καμιά απώλεια. 

Το δεύτερο κείμενο.
Πυκνώνουν στην περιοχή μας οι εμφανίσεις και οι τραμπουκισμοί της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νεοναζιστικό μόρφωμα γέννημα του ίδιου του συστήματος που ήρθε για να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα, για να τσακίζει κάθε φωνή αντίστασης. 

Η ναζιστική Χρυσή Αυγή πρέπει να καταδικαστεί σε κάθε λαϊκή συνείδηση να βρίσκει απέναντί της λαϊκό τοίχο αδιαπέραστο, να απομονωθεί. Αυτό αξίζει σε μια δύναμη που εκπαιδεύεται να τρομοκρατεί, να δέρνει, να σπέρνει το φόβο στο λαό, να στοχοποιεί μετανάστες και να φυτεύει το ρατσιστικό δηλητήριο.  

  Αυτό αξίζει σε μια δύναμη που οι πρακτικές και οι «υποσχέσεις» της, μας θυμίζουν τα αλήστου μνήμης τάγματα ασφαλείας. Οι ταγματασφαλίτες της 10ετείας του ’40, ο Χίτλερ, οι δικτάτορες της 7χρονης χούντας είναι οι πολιτικοί της πρόγονοι. Το Δημ. Συμβούλιο Βέροιας καταδικάζει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Δηλώνει ότι:

  1. Δεν θα προσκαλέσει και δεν θα επιτρέψει την παρουσία της Χρυσής Αυγής σε καμιά εκδήλωση του Δήμου.
  2. Δε θα παραχωρήσει οποιονδήποτε χώρο του Δήμου προκειμένου η Χρυσή Αυγή να πραγματοποιήσει καμιά ανοχή στους φασίστες απόγονους των προδοτών, να απομονώσει τους χρυσαυγίτες να αντιπαλέψει την πολιτική που γεννά τον φασισμό.


Το κείμενο υπερψηφίστηκε με τέσσερις υπέρ και κανέναν κατά. Παράξενό; Όχι υπήρχαν και πάρα πολλά λευκά. 

Διαφωνώ  και μ’ αυτό.

  1. Κατ’ αρχήν γιατί το επιφώνημα «είμαστε κόμμα που το ψήφισε το 10% του Ελληνικού λαού» το έχω ακούσει τόσες πολλές φορές στο παρελθόν που κόντεψα να το ξεράσω. Οι τύποι είναι τρίτο κόμμα. Εκφράζουν ένα ρεύμα της κοινωνίας, καλό κακό δεν έχει σημασία. Κανείς δεν μπορεί να τους αγνοήσει. Από την άλλη όπως δήλωσε και νεαρός δημοτικός σύμβουλος, είναι ένα κόμμα νόμιμο με ιδεολογία  που δεν είναι παράνομη. Όσο για τις πράξεις τους αν είναι παράνομες οφείλουν να τις κρίνουν τα δικαστήρια.
  2.  Πως μπορείς να αντιμετωπίσεις κάποιον αν δεν τον καθίσεις στο τραπέζι της πολιτικής ζύμωσης. Αν δεν φωτίσεις κάθε σκοτεινή του γωνιά και αν δεν ανασκευάσεις κάθε πολιτικό του επιχείρημα. Κι αυτά δεν γίνονται με εξορκισμούς. Οι εξορκισμοί δεν διώχνουν τα φαντάσματα. Προκαλούν απλά ένα ισχυρό σοκ που φέρνει παροδική αμνησία. Τα φαντάσματα γυρνούν πάντα δυνατότερα.

4 σχόλια:

  1. Επαναστατικη γυμναστικη εκανε παλι το Δημοτικο συμβουλιο μας χαχα!
    Εδω ο κοσμος καιγεται και το ....

    Οπως διαβαζω βεβαια στον σημερινο τοπικο τυπο, ασχοληθηκαν και με το κλεισιμο νομικων προσωπων του Δημου που εξυπηρετουσαν τα βολεματα τους.

    Να και μια ευχαριστη ειδηση μετα απο καιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκόπευα να γράψω και γι' αυτό.
      Τα πράγματα ήταν έως κωμικοτραγικά. Το αποκορύφωμα ήταν το ακραίο ξέσπασμα του κ. Μιχαηλίδη, αν θυμάμαι καλά, οποίος πήρε τον λόγο και άρχισε να επαναλαμβάνει (κοντά τέσσερεις φορές το είπε) πως η κυβέρνηση δεν έχει σαν στόχο την καλύτερη διαχείριση των δημόσιων πραγμάτων αλλά "διψάει για αίμα".
      Πιθανώς ο άνθρωπος αυτός έχοντας ανδρωθεί μέσα σε ένα περιβάλλον που σου έδινε καλοπέραση μόνο και μόνο εξ αιτίας της κομματικής σου ταυτότητας, δεν θα καταλάβαινε ακόμη κι αν προσπαθούσαν να του το χώσουν στο κεφάλι με εγχείριση ότι η πραγματική εκμετάλλευση είναι αυτή που υφίσταντο για χρόνια οι πολίτες από ένα πέρα για πέρα διεφθαρμένο κομματικό κράτος που αλώθηκε από ένα κόμμα στην αρχή (ΠΑΣΟΚ) και ένα δεύτερο στο τέλος. (ΝΔ του Κωστάκη). Ότι εκεί ήταν που πινόταν το αίμα όχι μόνον των πολιτών αλλά και των πολιτών που δεν είχαν γεννηθεί ακόμη.
      Βέβαια ακούστηκαν πως πρέπει να προστατεύσουν αυτούς τους ανθρώπους που μάλλον θα χάσουν την δουλειά τους, κάνοντας αποστάσεις σε άλλα τμήματα του Δήμου. Δεν χρειάζεται να σου πω πως δεν μου καίγεται καρφάκι για οποιαδήποτε απόλυση. Όποιος πραγματικά έχει ανάγκη από δουλειά ας πάει να μαζέψει ροδάκινα.

      Διαγραφή
  2. "Να δημιουργηθούν ζώνες παραγωγής όπου το ημερομίσθιο θα είναι χαμηλό, για την ακρίβεια δεν θα ισχύει κανένας κάτω περιορισμός..."

    EOZ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!