Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Το παιχνίδι των σημειωμάτων



Χθες μου τηλεφώνησαν να πάρω την απόφαση με την οποία ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπέγραψε την ανάθεση της επιμετρητικής μελέτης σε τεχνικό γραφείο της Θεσσαλονίκης. Το ίδιο το έγγραφο, όπως φαίνεται και εδώ, δεν έχει τίποτε το ιδιαίτερο. Γράφει τα ελάχιστα που θα μπορούσε να γράψει. Το θέμα ήταν η διαδικασία.

Όπως είναι γνωστό ήδη από το μακρινό πλέον 1999 οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ζητούν, χωρίς να εξηγούν τον λόγο,  αντίγραφα διοικητικών πράξεων και να τα πάρουν σε πέντε ημέρες μετά την αίτησή τους. Υπάρχουν βέβαια κάποιοι εύλογοι και ρητοί περιορισμοί αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Όποιος νοιάζεται ας διαβάσει τον Νόμο.  Από το 2010, νομίζω, όλες οι αποφάσεις της διοίκησης δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Διαύγεια αλλά περιέργως την συγκεκριμένη δεν μπόρεσα να την βρω. Ε, λοιπόν πηγαίνοντας να πάρω το φωτοαντίγραφο το είδα να συνοδεύεται από ένα έγγραφο υπογεγραμμένο από τον Αντιδήμαρχο στο οποίο αναφερόταν ότι …μου το έδινε. Το κωμικοτραγικό είναι, απ’  ότι άκουσα και είδα, πως  για να βάλει ο αντιδήμαρχος αυτήν την υπογραφή χρειάστηκε και ένα υπηρεσιακό σημείωμα στο οποίο υπέγραψαν και άλλοι δύο ή τρεις στην ιεραρχία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Και η κατακλείδα πως πάνω στην απόφαση υπήρχε και η ΑΔΑ. Δηλαδή ο Αριθμός Διαδικτυακής Ανάρτησης. Το είχαν αναρτήσει την 13/03/2013 10:12:39. Θα αρκούσε δηλαδή να μου έλεγαν έναν αριθμό αλλά δεν το έπραξαν. 

Ναι, ο Δήμος Βεροίας δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Διοικείται από ανθρώπους ιδιαίτερα χαμηλών προσδοκιών  οι οποίοι προκειμένου να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους εκεί παίζουν το παιχνίδι των Υπηρεσιακών Σημειωμάτων, διογκώνοντας στείρες διαδικασίες.  

Περαστικά μας.

2 σχόλια:

  1. Ναι ρε φίλε...
    Αμα λειτουργήσουν όπως τα λες (και σωστά τα λές έτσι) θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των δημοτικων υπαλλήλων 30% και λίγα λέω...
    Και ως γνωστόν στην ελλάδα (εσκεμένα πεζά το Ε) πρώτα θα ανατείλει ο ήλιος από την δύση, μετά θα παγώσει η κόλαση και μετά θα απολυθουν δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι...
    Όσο για την διαύγεια, υπάρχει υποχρέωση ανάρτησης, αλλά δεν υπάρχει δέσμευση του χρόνου που θα μείνουν αναρτημένες οι αποφάσεις και έγγραφα. Δηλαδή, μπορεί κάποιος να ανεβάσει μια απόφαση ώστε να πάρει αριθμό και κάποια δευτερόλπετα μετά να την κατεβάσει... ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!