Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Πρωινές εικόνες



Χθες γύρω στις 7 το πρωί χρειάστηκε να περιμένω το λεωφορείο στα ΚΤΕΛ. Αντί να καθίσω στην αναμονή προτίμησα να κάνω μια γύρα το τετράγωνο. Αυτά που είδα ήταν αξιοσημείωτα.


Δίπλα στους κάδους των σκουπιδιών υπήρχαν ανοικτές σακούλες με σκουπίδια.  Αν και δεν παίρνω όρκο, τις είχαν ανοίξει σκυλιά. Κάποιος όμως πιο μπροστά φρόντισε να τις αφήσει έξω από τους κάδους. Φαντάστηκα ότι οι κάδοι ήσαν γεμάτοι και γι’ αυτό αναπόφευκτα  έγινε αυτή η επιλογή. Κι όμως, οι κάδοι δίπλα ήσαν άδειοι ή έστω μισοάδειοι. 

Ναι δεν υπάρχει αμφιβολία αυτός που το έκανε αυτό έχει νοημοσύνη ζώου. Η συμπεριφορά της κοινωνίας μας απέναντί του οφείλει να είναι αυτή προς ένα εκπαιδευόμενο ζώο. Να τους κάνει να πονέσουν δηλαδή για να μην το ξανακάνουν. Σε κάποιες άλλες καλές εποχές έπεφτε ένα γερό μπερντάχι και έβαζες μυαλό. Σήμερα η αντίστοιχη μέθοδος πρόκλησης πόνου λέγεται πρόστιμο.

Το θέμα είναι λοιπόν αν έχεις την πρόθεση να τους  συλλάβεις και αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Στην Βρετανία πχ το έλυσαν με κάμερες. Μιας και το αναφέραμε, εκεί αν δεν κάνεις ανακύκλωση το πρόστιμο είναι 300£ 
 
 

1 σχόλιο:

  1. Είναι προφανές Νίκο ότι δεν είναι απλά μερικές δεκάδες αλλά εκατοντάδες οι συμπολίτες μας που έχουν βαθιά αντικοινωνική συμπεριφορά κ αδιαφορούν για οποιονδήποτε κ οτιδήποτε άλλο. Αν κάνεις το λάθος κ τους μιλήσεις ακόμη κ με τον πιο ευγενικό τρόπο, θα εισπράξεις τις εξής απαντήσεις: "Κοίτα τον εαυτό σου" κ "αφού πληρώνω δημοτικά τέλη να έρθουν να τα μαζέψουν αυτοί". Προφανώς κάπου εδώ η κουβέντα σταματά αφού είναι προφανές το λογικό αδιέξοδο που οδηγεί μονάχα στο βασίλειο της παράνοιας.
    Υ.Γ Κάμερες στην Ελλάδα? Μόνο σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!