Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Οι βιαστές της φύσης συνεχίζουν ακάθεκτοι...


Εδώ και λίγο καιρό υπήρξε και υπάρχει μια άριστη και αποτελεσματική συνεργασία  με τον κ. Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Βασίλη Παπαδόπουλο.
Εντοπίστηκαν και υποδείχθηκαν πολλά σημεία που ουσιαστικά λειτουργούσαν σαν παράνομες χωματερές.
Καθαρίστηκαν άμμεσα χάρην των προσπαθειών του και των ανθρώπων της καθαριότητας του Δήμου φυσικά.
Χθες όμως ενώ απολάμβανα τη φύση στην περιοχή της Ράχης, καθαρή πλέον και αποστράπτουσα, ξαφνικά  κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό...
Κάποιοι κυριολεκτικά υπάνθρωποι βλέποντας τα πάντα καθαρά και γεμάτα με τις μυρωδιές της Άνοιξης, αποφάσισαν να ξαναβιάσουν τη φύση παρά φύσει.
Και το χειρότερο είναι ότι η περιοχή φιλοξενεί κάθε απόγευμα ένα σωρό περιπατητές και ποδηλάτες.
Έτσι ενώ εκατοντάδες συμπολίτες μας καθαρίζουν εθελοντικά ποτάμια, δρόμους, πλατείες, χωριά ολόκληρα, οι παραπάνω κύριοι συνεχίζουν ακάθεκτοι δημιουργώντας νέες χωματερές.
Είναι καιρός πλέον να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο το ποινολόγιο του Δήμου για ανάλογες πράξεις και όποιος πιαστεί, που δεν μπορεί θα πιαστεί... να μην έχει ούτε ελαφρυντικό, ούτε έλεος.
Φτάνει πια!
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Ακριβόπουλος Δ. Ιωάννης
Σημείωση του Blogger: Τα παραπάνω αποδεικνύουν ξανά ότι καθαριότητα δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς έναν ακριβή και αυστηρό κανονισμό Καθαριότητας και μια Δημοτική Αστυνομία με σαφείς εντολές και υλικές επιβραβεύσεις απόδοσης.  Όσοι φοβούνται αυτόν που βρωμίζει ουσιαστικά βρωμίζουν την πόλη.

4 σχόλια:

  1. To πρόβλημα θα λυθεί μόνο αν διευρυνθούνε οι αρμοδιότητες των υπηρεσιών.
    Τι εννοώ:
    Να έχει δικαίωμα να "γράψει" και να κατάσχει το μέσο το Δασαρχείο κ.τ.λ και όχι μόνο η Αστυνομία.
    Δηλ. ο δασοφύλακας ή ο θηροφύλακας ή ο συνοριακός, ακόμα και ο δασικός εποχικός πυροφύλακας να έχουν δικαίωμα βάσει αλλαγής του νόμου, να ασκήσουν δίωξη και πρόστιμα.
    Η Δημ. Ασυνομία στα βουνά και τα λαγκάδια τι να σου κάνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλες χώρες έχουν λύσει το πρόβλημα με μια εξελιγμένη αγροφυλακή. Βασικά δεν πρόκειται για αγροφύλακες όπως τους είχαμε γνωρίσει παλιά αλλά για εκπαιδευμένα και εξουσιοδοτημένα άτομα που κάνουν οικολογικούς ελέγχους αλλά και παρέχουν ασφάλεια στην ύπαιθρο. Για παράδειγμα στο Βέλγιο αυτή η "υπεραγροφυλακή" είναι αρμόδια (και εκπαιδευμένη) ακόμη και για τα αεροπορικά δυστυχήματα. Εδώ κάναμε αυτό που ξέρουμε καλά. Προσλάβαμε πολλούς και δεν τους δώσαμε ούτε εκπαίδευση ούτε εξουσίες. Η αναφορά μου την Δημοτική Αστυνομία είχε να κάνει με συμπεριφορά αστικού πληθυσμού.

      Διαγραφή
    2. Βέβαια το γουρούνι της φωτογραφίας χρειάζεται λίγη προσπάθεια παραπάνω αλλά είναι εύκολο να βρεθεί.
      Έκανα ολόκληρη φασαρία για να εξηγήσω στον Αντιδήμαρχο καθαριότητας της αναγκαιότητα εθελοντικών ομάδων. Οι εθελοντές εκτός από καθαριότητα γίνονται σύμμαχοι και πηγή πληροφοριών.

      Διαγραφή
  2. Έχεις δίκιο για τον αστικό ιστό.
    Οι πληγές είναι πολλές, ώσπου να κλείσει η μία ανοίγει άλλη.
    Κοινός παρονομαστής η συμεπριφορά του "κόσμου" και η ανομία.

    http://www.laikoyra.gr/2013/04/blog-post_8063.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!