Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Αστικές Αναπλάσεις Τελικά ήταν καθαρισμός



Πριν μέρες έγραψα εδώ ότι πήρα e-mail στο οποίο η Δημοτική Αρχή «εσεμνύνετο» (που το βρήκα τώρα, έχει κρυφή περηφάνια σημαίνει) ότι κατασκευάζει parking κάτω από την Εληά. Το κατήγγειλα σαν αυθαίρετο στην Πολεοδομία του Δήμου. (Τμήμα Δόμησης το λένε τώρα) Φυσικά τους ειδοποίησα  πως σε κάθε περίπτωση το έγγραφο της καταγγελίας θα γίνει στοιχείο σε επόμενη δίκη.  Σε επτά μέρες πήρα απάντηση η οποία μεταξύ των άλλων έλεγε και τα παρακάτω.

Απαντώντας στην παραπάνω σχετική και μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε από Υπαλλήλους της Υπηρεσίας μας την29/8/2012, σε οικόπεδο ιδιοκτησία; του Δήμου Βέροιας στο Ο.Τ 316 που βρίσκεται κάτω από το Δημοτικό Αναψυκτήριο Εληά και μεταξύ των οδών Λ.Στρατού, Αισχύλου και Σποράδων, σας γνωρίζουμε ότι δεν διαπιστώθηκε η εκτέλεση οικοδομικών εργασιών, αλλά ο καθαρισμό; του γηπέδου από μπάζα, ξερούς θάμνους, απορρίμματα και η αποκομιδή τους από συνεργείο του Δήμου. 

Με απλά λόγια πιο parking ;… Φυσικά η απάντηση είναι αυτό που προπαγανδίζατε ρε παιδιά. Και φυσικά υπάρχει ανταπάντηση όχι εμείς αλλά το τμήμα Δημόσιων Σχέσεων

Για όσους διαβάζουν Ευρωπαϊκή ιστορία είναι γνωστό ότι η πιο χαοτική περίοδος διακυβέρνησης της Γερμανίας ήταν κατά την διάρκεια του Τρίτου Ράιχ. Αν εξαιρέσουμε τις παρελάσεις που εν τέλει ήταν δημιούργημα του Πρωσικού Μιλιταρισμού όλα τα άλλα ήταν απολύτως χαοτικά. Η κατάσταση αυτή οδήγησε την Γερμανία  πενήντα χρόνια πίσω. Το ίδιο γίνεται και σε μας. Κάνεις αίτηση στον Δήμο και ρωτάς αν υπάρχει άδεια λειτουργίας του ΣΜΑ, για παράδειγμα. Σου απαντούν ότι το Τμήμα παριβάλλοντος ειδοποίησε τις Αντιδημαρχίες. Το τμήμα Επικοινωνίας σε ενημερώνει ότι κατασκευάζεται παρκιν και σε λίγο το τμήμα Δόμησης σου λεει -έγγραφα πάντα- ότι είναι απλός καθαρισμός. Και στη Χιτλερική Γερμανία το ίδιο γινόταν. 
Η δική μας κατάσταση δεν θέλει προβλέψεις. Μια μικρή ματιά στις σημερινές ημερήσιες εφημερίδες αρκεί. «Δήμοι Ημαθίας. Μια ανάσα από την στάση πληρωμών»(ΗΜΕΡΉΣΙΑ 04 09 12) Χ Ουσουλτζόγλου: «Διανύουμε την χειρότερη αυτοδιοικητική θητεία της 60ετίας!».(ΛΑΟΣ 04 09 12)  Ναι. Γιατί αρνούνται όμως να μας πουν τον λόγο;

Απαντώ: Διοτί τέτοιου είδους «καθαρισμοί» στερούν από τον δήμο πόρους που θα του επέτρεπαν να καθαρίσει τους δρόμους, να διορθώσει τους σπασμένους κάδους και επί τέλους να φτιάξει το σύστημα Κ/Θ του Δημαρχείου. Τέτοιοι "καθαρισμοί" αποφασίζονται από ένα κομμάτι της Διοίκησης του Δήμου και ακυρώνονται από κάποιο άλλο. Έτσι, για ένα γρήγορο τεστ ρωτήστε τους πόσοι είναι οι εργαζόμενοι στο Δήμο (και τις Δημοτικές επιχειρήσεις). Μόνο προσεγγιστικά μπορούν να απαντήσουν. .Πιθανώς και κατ' εκτίμηση.


7 σχόλια:

  1. Αυτά είναι...
    Χαρά στον Έλληνα που ελληνοξεχνά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι ρε Νίκο...
    Αλλά με κάτι τέτοιες ενέργειες των κρατούντων, τα νέα παιδιά μόνο να σηκωθούν να φύγουν θέλουν από αυτή τη χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως αντέχουμε να ζούμε σε μια τέτοια χώρα? Τίποτα μα τίποτα δεν είναι σωστό. Όλα γκρέμισμα και φτου απ΄την αρχή... Είμαι απογοητευμένος και απελπισμένος όσο δεν πάει. Κατα τ΄άλλα μας φταιει η Μέρκελ και το ΔΝΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα πράγματα είναι πιο απλά και σαφώς πιο κουραστικά απ' ότι φαίνονται. Απλά γιατί υπάρχουν θεσμοί που μπορούν να δουλέψουν και κουραστικά γιατί πρέπει να νοιαστείς και να τους βάλεις σε κίνηση. Δεν αρκεί να καταγγείλεις, χρειάζεται και εργώδης προσπάθεια να στηρίξεις την καταγγελία σου πάνω σε υπάρχοντες Νόμους και να διεκδικήσεις αυτό που καταγγέλλεις και προτείνεις. Όλα αυτά απατούν χρόνο και πολύ κόπο.
    Αυτόματα δεν γίνεται τίποτε. Έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα διοίκησης που στελεχώθηκε με τύπους που δεν κάνουνε πλέον ούτε για λεκανατζούδες σε φτηνά μπουρδέλα. Άτομα που κάποια στιγμή μπορεί να είχαν την ικανότητα να γίνουν χρήσιμα και παραγωγικά αλλά αφομοιώθηκαν από ένα σύστημα που ξεκινούσε από την οικογένεια και τους φίλους τους και κατέληγε σε συναδέλφους και προϊσταμένους. Προφανώς και το σύστημα αυτό μπορεί να αλλάξει. Θέλει όμως να κοπιάσεις. Μόνο του δεν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!