Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Αστικές Αναπλάσεις: Ξεχάσαμε κάτι;

Μα ναι. Την απομάκρυνση ομβρίων.


 Δεν πειράζει. Την κάνουμε αργότερα.

12 σχόλια:

  1. Κάνω πρόβλεψη...
    Το χειμώνα, επειδή αυτά τα νερά δεν θα στραγκίζουν ποτέ, με τις πρώτες παγωνιές θα πιάσει πάγο... Το σημείο βρίσκεται πριν από στροφή, οι οδηγοί συνηθίζουν να τσιμπάνε λίγο το φρένο και ορίστε το ατύχημα...
    Ας ετοιμάζεται η δημοτική αρχή για αγωγές και μυνήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού θα τα ξαναξηλώσουν όλα το 2015 για το φυσικό αέριο.
    Ξέρουν αυτοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προβοκάτορα! Ε λοιπόν ναι! ¨Οταν δεν μπορείς να συνεισφέρεις στην οικονομική ζωντάνια της πόλης που σε ανέδειξε σε Δήμαρχο, που σου έδωσε δηλαδή την δυνατότητα να κουνάς τον κώλο σου από εδώ και από εκεί και μάλιστα με έξοδα των Δημοτών, τότε δημιουργείς για ψευδαίσθηση ζωντάνιας και δραστηριότητας: Γκρεμίζεις και ξαναχτίζεις τα ίδια πράγματα.
      Σε μιά χώρα μάλιστα ρεντίκολο της Ευρώπης όπου σε θεωρούν ικανό μόνα για να ξηλώνεις και να ξαναπερνάς πλάκες πεζοδρομίων, τότε η ανικανότητα βρίσκει το ασφαλέστερο καταφύγιο σε αναπλάσεις πόλεως και λοιπές ΠΑΣΟΚτσίδικες σαχλαμάρες.
      Κουφάλα προβοκάτορα μ' έβαλες πάλι να πω τα ίδια.

      Διαγραφή
    2. Για μην νομίζεται ότι τα περί φυσικού αερίου για το '15 είναι μπαρούφες:
      http://www.maknews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7672:-2015-----&catid=1:imathia&Itemid=59

      Διαγραφή
    3. Και τι τους νοιάζει αυτούς; Αυτοί θα είναι το 2015 ΟΛΟΙ στη σύνταξη. Για να ακριβολογώ θα έχουν αποσυρθεί από την ενασχόλησή τους με τα κοινά. Εκτός πια κι αν είναι τόσο αυτοκαταστροφικοί και τρώνε τις λεμονόκουπες που θα τους πετάνε.

      Διαγραφή
  3. Είναι δυνατόν ρε παιδιά να μην έχουν προβλέψει αυτη τη σημαντική παράμετρο? Δεν θέλω να πιστέψω ότι ένα τόσο μεγάλο έργο, έγινε τόσο πρόχειρα. Μήπως θα πρέπει να περιμένουμε να το δούμε ολοκληρωμένο πριν ξεκινήσουμε την κριτική? Μιλάμε για μια δαπάνη συνολικής αξίας κοντά στα 10 εκατ. ευρώ. Απο την άλλη βέβαια, αν περασει απο το σημείο κανείς τις βραδυνές ώρες, θα δει ή μάλλον δεν θα δει το καινουργιο πεζοδρόμιο, αφού ξεκίνησαν ήδη να παρκάρουν αυτοκίνητα απο πάνω. Κρίμα τα λευκά μάρμαρα που μπήκαν και θα μαυρίσουν πριν καλά καλά τελειώσει το έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την μελέτη. Με κάποιες πρώτες ματιές δεν είδα πρόβλεψη επιδιόρθωσης του ήδη υπάρχοντος δικτύου απορροής ομβρίων του οποίου τα φρεάτια σκεπάζονται από τα πεζοδρόμια που μεγαλώνουν.
      Ακόμη μιά φορά αποδεικνύεται και επαληθεύεται η αρχική υποψία: Ότι δεν υπάρχει μελέτη.

      Διαγραφή
  4. Έχουν τοποθετήσει σωλήνες που συνδέουν τα φρεάτια από την πλευρά του πάρκου με τα απέναντι φρεάτια..αν κάνω λάθος διορθώστε με. Άραγε τι συνέβη; Το οδόστρωμα έχει πάρει τις τελικές του κλίσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://vlepontaske.blogspot.gr/2012/08/310712.html Εδώ θα δεις τις σωλήνες πριν πέσει μπετόν από πάνω. Είναι σωλήνες καλωδίων και σωληνώσεων. Μάλλον

      Διαγραφή
  5. Είχε γίνει ένα σχόλιο για υπογειοποίηση των δικτύων ΔΕΗ ΟΤΕ αντί αυτού του αίσχους . Αυτό μάλιστα...εκτός και αν οι οικολόγοι αντιδράσουν επειδή θίγονται τα χελιδόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε σχόλιό μου ισχυρίστηκα πως αν αντί αυτού του περίεργου πράγματος που μας συμβαίνει γινόταν μια εκτεταμένη υπογειοποίηση η πόλη και οι επόμενες γενιές θα ήταν ευγνώμονες. Επιμένω, εκτός και να εννοείς κάτι άλλο.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!