Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Στιγμιότυπο αυτοδιοικητικής καθημερινότητας



Η λειτουργία του Δήμου Βεροίας δεν σταματά να εκπλήσσει. Έφτασε στα χέρια μου η απόφαση 5668/25-7-17 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης. Επρόκειτο για αυτεπάγγελτο έλεγχο νομιμότητας αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας, που προκλήθηκε από ένσταση πολίτη η οποία τελικά απερρίφθη ως προς την ύπαρξη  έννομου συμφέροντος του προσφεύγοντος


«Επειδή όπως προκύπτει από το αριθμ. 1644/6-7-2017 έγγραφο του Δ. Βεροίας, στο πρωτόκολλο που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο συμπεριλήφθηκαν από την επιτροπή και εργασίες άλλου έργου που εκτελέστηκε στην ίδια περιοχή και συγκεκριμένα του έργου «Εργασίες αποκατάστασης οδού σύνδεσης Άνω Βερμίου με Κάτω Βέρμιο» με αριθμό μελέτης 47/2010 του Δήμου Βεροίας, αφού τα μέλη της Επιτροπής παραλαβής βεβαίωσαν ότι δεν είχε περιέλθει στη γνώση τους η εκτέλεση του αναφερόμενου έργου που τηρείται στην υπηρεσία μας το έργο προϋπολογισμού 37,000 €, ανατέθηκε με την αριθμ. 444/2010 απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Βεροίας, ολοκληρώθηκε και έγινε τελική επιμέτρηση.»

Πήγαν δηλαδή να παραλάβουν έργο και μαζί μ’ αυτό παρέλαβαν και κομμάτια από ένα άλλο που είχε γίνει εκεί δίπλα. !!
Mε αυτά τα στοιχεία μόνο εικασίες μπορείς να κάνεις. Εμπρός λοιπόν!

Ή κάνανε λάθος γιατί δεν ήξεραν ότι υπάρχει άλλο έργο στην περιοχή. Μετά από αυτό μένει να αναρωτηθείς γιατί δεν τους ενημέρωσαν και, συνεχίζοντας, να ψάξεις αν αυτό έγινε επίτηδες ή από αμέλεια.
Αν έγινε
επίτηδες τότε έχουμε να κάνουμε με παγίδευση των μελών της επιτροπής παραλαβής. Μια δόλια ενέργεια που έριχνε άδεια για να πιάσει γεμάτα και εν τέλει το κατάφερε.
από αμέλεια έχουμε κλασικούς έμμισθους του Δημόσιου Τομέα. Ενός είδους που σκεφτόμασταν πως αν είχε ξεριζωθεί μετά το 2010 από την Δημόσια Διοίκηση θα ήταν το κέρδος μας από την κρίση χρέους που περνάμε ακόμη. Δυστυχώς τα κέρατά μας ήταν χωρίς κέρδος. 

Ή οι Σύμβουλοι που επάνδρωσαν την επιτροπή να έκαναν την παραλαβή γνωρίζοντας ότι παρανομούν. Σ΄αυτήν την λιγότερο πιθανή εκδοχή, τα πράγματα γίνονται  αποκρουστικά.  

Φυσικά και δεν μπορώ διαβάζοντας ένα τετρασέλιδο κείμενο να καταβάλω τι έγινε. Μπορώ όμως να κάνω μια μικρή έρευνα και να καταθέσω ότι χαρτιά μάζεψα στην εισαγγελία. Όχι γιατί θα γίνει κάτι αλλά γιατί θα έχω ξεφορτωθεί ένα βάρος από πάνω μου. 

Ενημέρωση 8,08 010817
Μιας και άρχισε η έρευνα που θα καταλήξει στην εισαγγελία παρατίθεται και απόσπασμα της ένστασης
"

1.     2. Διότι καίτοι οι Δημοτικού Σύμβουλοι είχαν στα χέρια τους την με αριθ. πρωτ. του Δήμου 14738/5.05.2017 εξώδικη καταγγελία μου, με την οποία κατήγγειλα ότι η επιτροπή προσωρινής και οριστικής παραλαβής του εν λόγω έργου παρέλαβε ανύπαρκτες (μαϊμού ) εργασίες αυτοί προέβησαν στην έγκριση του πρωτοκόλλου αυτού, αγνοώντας παντελώς την Εξώδικη Καταγγελία μου.
2.     Πιο συγκεκριμένα βασιζόμενος αποκλειστικά σε στοιχεία του φακέλου του έργου και στις εργαστηριακές αναλύσεις των δειγμάτων από το έργο αυτό του Δήμου Βέροιας κατέληξα ότι το ποσό του έργου που έχει παραχθεί ανέρχεται στις 48.407,46 € και όχι σε 679.032,24 € που τελικά παρέλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο.
3. Διότι το εν λόγω Πρωτόκολλο Προσωρινής και οριστικής παραλαβής  που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο συμπεριέλαβε και τις εργασίες του έργου «Εργασίες αποκατάστασης οδού σύνδεσης Άνω Βερμίου με το Κάτω Βέρμιο» το οποίο ανατέθηκε σε εργολάβο με την απόφαση 444/2010 της Δημαρχιακής επιτροπής του Δήμου Βέροιας.
Το έργο   σύμβασης  περίπου 30.000 € που κατασκευάσθηκε από τη  ΕΔΕ κα Παπαγιαννούλη με υπεργολάβο τον εμπειροτέχνη  κο Μαγαλιό Γρηγόρη το 2010, το οποίο  κατασκευάσθηκε συμπληρωματικά  και μετά από όχληση του Δασαρχείου Νάουσας. Το  έργο αυτό  μετά την έκπτωση και απομάκρυνση της προηγούμενης εταιρίας «Συμεωνίδης Παύλος» αποσκοπούσε στην διάνοιξη  και διάστρωση τμημάτων της παρατημένης οδού για την ασφαλή και ομαλή διέλευση πυροσβεστικών αυτοκινήτων σε περίπτωση πυρκαγιάς."

Ξάχνω να βρώ το εξώδικο στο οποίο αναφέρεται ο ενιστάμενος. Όχι για τίποτε άλλο αλλά διότι αν πράγματι καταγγέλονταν εκεί περιστατικά που έπρεπε να τα προσέξουν οι σύμβουλοι, τότε άλλα λυπηρά συμβαίνουν... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!